Gradinita in primul an – cosmarul oricarui parinte

5703

„Lasa ca poate al meu e mai rezistent! Nu va raci chiar asa cum se zice –  o saptamana acasa, o saptamana la gradinita”. Hai noroc si sanatate, ca poate al tau va fi printre cei nococosi 🙂

L-am dat pe Andrei la gradinita la un an si 11 luni. Cam devreme, dar asa am hotarat atunci si in principiu ne-a parut rau un an de zile. Dar acum, privind in urma, imi dau seama ca si daca l-as fi dat un an mai tarziu, cred ca am fi trecut prin aceleasi probleme.

Tot ce se spune legat de primul an in colectivitate, la noi a fost valabil. A racit dupa o saptamana de gradi, desi l-am dat in iulie, cand teoretic nu sunt viroze. De atunci, cam doua saptamani mergea la gradinita, una o statea acasa. Am fost si internati cu laringita. De Revelion vedeam artificiile cu tubul de aerosoli pe fata, cu febra 39, am bifat si pneumonie, iar vara trecuta am stat trei saptamani acasa cu varicela. Vestea buna e ca in al doilea an lucrurile au stat mult mai bine.

Am avut doar doua raceli, amandoua de fapt in primavara asta – o otita care s-a lasat cu antibiotic si o laringita pe care am tratat-o cu aerosoli. In rest chiar am avut un an foarte linistit in ceea ce priveste bolile.

Mi-ar fi placut sa il dau la 3 ani la gradinita, dar am prieteni care si-au dus copiii la varsta asta si au trecut prin cam aceleasi probleme ca si Andrei la 2. Acum, fiecare isi stie socotelile. As fi apelat la o bona, dar nu mi-a recomandat nimeni, iar asa sa caut eu prin agentii, nu prea imi venea. Nu mi-e usor sa bag oameni straini in casa, sa mai aiba grija si de copil…

De adaptat s-a adaptat usor, a plans vreo doua saptamani, pe urma chiar cerea el. Acum face mofturi si spune adesea ca nu mai vrea la gradinita.

Mai avem si alte probleme: de la trei ani si jumatate nu mai vrea sa doarma la gradinita. Face ca toate cele, a trebuit sa il scoatem de la programul lung pentru ca facea circ cand era ora de somn. Acum suntem in proces de convingere ca somnul te ajuta sa cresti mare si destept 🙂 De obicei sunt mai convingatoare daca ii promit o jucarie in schimbul unui somn la gradi 😀

Ideea e ca indiferent la ce varsta iti dai copilul la gradinita, fie la 2, fie la 3 ani, asteapta-te sa treci printr-o serie chinuitoare sa raceli si viroze. Nu ma injura, asa sunt eu optimista de felul meu :)) Si nici nu pot sa te mint 🙂 Dar pe cuvant ca in al doilea an nu vei mai avea (mari) probleme.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here