7 lucruri care m-au luat complet prin surprindere in sarcina

3570

Am citit mult despre ce inseamna sa fii insarcinata, ce simptome ai, cum se transforma corpul. Insa, tot au ramas 7 lucruri care m-au luat complet prin surprindere in sarcina. Cred ca cel mai socata am fost sa aflu de existenta sindromului picioarelor nelinistite 🙂

Iata cateva probleme cu care m-am confruntat in timpul primei sarcini si care, recunosc, mi-au dat ceva batai de cap: de la gingivita la picioare umflate si carcei durerosi.

7 lucruri care m-au luat complet prin surprindere in sarcina:

1. Sindromul picioarelor nelinistite

Ce? Cum? Poftim? Da, chiar asa! Sindromul picioarelor nelinistite! Exista si este cat se poate de real. Il urasc.

Nici nu stiam ca exista asa ceva, l-am descoperit doar pentru ca nu imi iau puteam controla picioarele. Era ca si cum ar fi avut propria personalitate si nu mai ascultau de ceea ce le spuneam eu. Prima oara cand mi-am dat seama ca picioarele mele au luat-o razna a fost pe vremea cand eram insarcinata cu Andrei. Stateam pe canapea linistita, ma uitam la televizor si, deodata, picioarele nu mai aveau stare. Se bataiau in toate directiile. La somn, imi lua ceva pana adormeam, tot pentru ca picioarele nu voiau si ele sa doarma. Voiau sa se miste. Non stop. Dupa cateva seri de genul asta, mi-am propus sa caut pe google. Dar ce sa caut? Ca picioarele nu vor sa stea locului? Am bajbait eu ceva si pana la urma am dat de „sindromul picioarelor nelinistite”. Aha, deci nu sunt nebuna! Si nu sunt singura! Mai sunt si altii ca mine. Dupa ce am nascut, picioarele si-au recapatat linistea, daaaar acum sunt din nou in forma maxima 🙁 Seara, cand incerc sa il adorm pe Andrei, in loc sa steau linistita, ma foiesc non stop.

2. Gingivita

Oricum aveam eu mici probleme cu gingiile, care imi cam sangerau cand ma periam mai tare, insa ce s-a intamplat in timpul primei sarcini a depasit termenul de „usoara sangerare”. Aratam ca in filmele de groaza nu numai cand ma spalam pe dinti, dar si cand mancam un banal mar. Periajul dura cam 30 de secunde, cu o periuta ultra moale, timp in care chiuveta se facea rosie. Am ajuns de doua ori la stomatolog ca sa imi faca un tratament special pentru gingivita. Din fericire la a doua sarcina (si sunt deja spre luna a opta) nu mai am problema asta.

3. Caldurile ingrozitoare pe care le resimt pe timp de vara

Data trecuta am nascut in august, dar parca nu a fost chiar asa. Acum simt ca ma sufoc, ca nu mai am aer, mi-e in continuu cald. Noaptea e un cosmar, mi se pare ca dorm intr-un cuptor.

4. Picioarele umflate

Uneori am senzatia ca picioarele mele isi dubleaza volumul. Cateodata chiar ma dor cand pasesc de la cat de umflate sunt. Ce-i drept, si eu sunt cel mai mare fan „sare” din univers. Nu pot sa mananc nesarat… sau „mai putin” sarat, prefer sa am picioarele ca doi butuci decat sa mananc mancare fara gust :))

5. Pofta de mancare din primul trimestru

In primele 3-4 luni as fi mancat orice, la orice ora. La prima sarcina nu am avut nicio pofta, nu mancam mai mult si am avut o dieta destul de echilibrata. Acum parca singurul meu scop in viata era sa mananc. Si nu-mi ea pofta de salata, daca intelegeti ce vreau sa zic. Nu m-am cantarit, nu am mai vrut sa am si stresul asta, o sa o fac in ziua in care voi pleca la spital. Va tin la curent 🙂

6. Carceii durerosi

Pardon, incredibil de durerosi.

Mi s-a intamplat de vreo trei ori, noaptea, la prima sarcina. Efectiv ma intindeam in somn si atunci mi se „puneau” carceii: niste dureri crunte, de ma trezeam urland. Dupa cat am suferit si m-am panicat de vreo trei ori, mi-am dat seama care este secretul sa nu mai apara: sa nu ma mai intind. E un pic greu, pentru ca de obicei se intampla cand esti in somn si nu iti poti controla corpul atat de bine, dar pana la urma am reusit. Oricat de placut ar fi sa te intinzi un pic dimineata dupa ce te-ai trezit, ma abtin. Adio carcei!

7. Anxietatea

Stiam ca exista. E bifata in carti, ca si o parte din „simptomele” de mai sus. Dar stii cum e, „nu o sa mi se intample tocmai mie”. Anxietatea apare de obicei prin trimestrul al doilea, cand te apuca tot felul de ganduri „necurate”. „Dar o sa ma descurc? Dar ce o sa fac? Oare sunt pregatita? Ce a fost in capul meu?” Si te apuca o stare din asta neplacuta, din care nu mai stii cum sa iesi. Ca doar in sarcina trebuie sa „radiezi” de fericire, iar eu eram tocmai invers. Din fericire vine trimestrul al treilea, in care anxietatea cam dispare si ta gandesti non stop: „Nu mai vine bebele ala odata?” :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here