50 is the new… 30? Mame la 50 de ani, noua moda printre vedete

3053

Mai intai a fost Janet Jackson. Acum este Rachel Weisz. Prima a nascut la 50 de ani, cea de-a noua e insarcinata la 48! Nu comentez daca e un lucru bun sau rau, zic doar ca e wow!

Ca din ce in ce mai multe femei devin mame dupa 30 de ani, m-am obisnuit cu ideea. In cercul meu de prietene e moda asta 🙂 Uita-te si la mine: primul copil la 31 de ani, al doilea la 35. Unele mamici ar putea spune ca ar fi fost bine mai devreme. Poate ca da, insa eu nu eram pregatita pentru acest pas. Ca mi-ar fi convenit acum sa am baietii (mai) mari, asta e alta treaba :))

M-am obisnuit si cu gandul ca vedetele raman insarcinate in jur de 40 de ani.

Nah, cariera, turnee, filme, alta viata, alte tentatii, alt ritm de a trai. Le inteleg. Probabil ca esti tenat sa amani momentul de a devenit mama pentru un Oscar sau un Grammy. Ma refer la vedetele din afara, desigur 🙂

Si majoritatea apeleaza la in vitro, de unde si numarul mare de gemeni printre vedetele 40 plus. Nu ca ar recunoaste. Mariah Carey, Celine Dion, Jennifer Lopez, Amal Clooney, Julia Roberts, Sarah Jessica Parker – toate sunt mame de gemeni, nascuti dupa 40 de ani.

#327 ♥️

O postare distribuită de Mariah Carey (@mariahcarey) pe

Dar acum, cu ajutorul miracolelor din medicina, a devenit posibil ca femeile sa devina mame si la 50 de ani. Stim noi cazuri si mai avansate… Vezi Adriana Iliescu, cea mai batrana mama din Romania. Dar deja aia e o aberatie, din punctul meu de vedere.

Nu zic ca nu e posibil sa ramai insarcinata si natural la varsta asta, stiu chiar doua cazuri. Chiar o prietena povestea ca bunic, pe care nu a cunoscut-o, l-a nascut pe tatal ei la 50 de ani. Apoi, alta prietena are o colega care a nascut tot dupa 50 de ani. Stiu ca a aparut si la stiri cazul in urma cu ceva vreme.

Pe langa Janet Jackson si Rachel Weisz, mai sunt si alte vedete care s-au apropiat de 50: Halle Berry, Geena Davis, Kelly Preston (sotia lui John Travolta) au nascut la 48.

My baby and me after nap time.

O postare distribuită de Janet Jackson (@janetjackson) pe

Oricum, Hollywoodul e alta lume… in conditiile in care in Romania se afla pe primul loc in topul cu cele mai multe mame minore din Europa.

Deci ce vorbim noi de nasteri la 40, 50 de ani, cand „in Uniunea Europeana, Romania inregistreaza cel mai mare numar de nasteri cu mame intre 10 si 17 ani (9,282 de nasteri, adica 4,7% din totalul nasterilor din 2015, din care 676 erau minore intre 10 si 14 ani), arata datele Eurostat, citate Salvati Copii Romania”.

„Efect al lipsei accesului la ingrijiri si educatie pentru sanatatea sexuala si a reproducerii, rata nasterilor inregistrate in randul adolescentelor intre 15 si 19 ani este cea mai ingrijoratoare, Romania inregistrand 34 de nasteri la 1.000 de adolescente”, explica organizatia citata intr-un comunicat de presa, preluat de Hotnews.

„Este un semnal de alarma faptul ca Romania se confrunta cu un numar mai mare de nasteri in adolescenta decat state precum Rwanda (25,6), Trinidad Tabago (30,8), Emiratele Arabe Unite (30,1), Uzbekistan (17,6), Albania (21,8), Bahamas (28,7), Botswana (31), Burundi (27,9), Djibouti (21), India (23,3), Mauritius (28,3)”, scrie sursa citata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here