Top 10 retete simple pe care oricine le poate prepara: de la checuri si briose la tarte si biscuiti

1931

Postarea asta nu este despre faptul ca stiu eu sa gatesc. Dimpotriva 🙂 Dar nici nu mor de foame. Toti prietenii mei stiu ca nu pregatesc nimic care sa dureze mai mult de 15 minute, asa ca daca mai sunt amatori de preparate rapide, dar delicioase, o sa va imparatsesc retetele mele preferate.
Cand mi-e pofta de ceva dulce, cel mai adesea fac cate un chec, iar cele mai simple retele le gasesc pe blogurile La Lena si Laura Adamache.

1. Banana Bread

Pe asta l-am facut de atat de multe ori, incat imi ia cred sub 10 minute sa il pregatesc. Cel mai mult imi place ca nu murdaresc mute vase ca sa il pregatesc. Toate ingredientele (faina, praf de copt, zahar, unt, oua, banane, nuci, optional ciocolata, scortisoara sau zahar vanilat) se adauga intr-o anumita ordine intr-un singur bol.
Reteta–> AICI.

Vezi reteta de banana bread cu ciocolata pe orasuldevanilie.ro.

Eu, de fiecare data, pun mai putin zahar, pentru ca bananele sunt dulci si nu e aproape niciodata nevoie de cantitatea specificata in reteta.

Pentru ca lui Andrei ii plac briosele, cateodata pun amestecul de mai sus in forme de briose.

2. Carrot cake

Intr-o vreme era prajitura mea preferata. Pentru ca nu imi place sa ma complic, dar imi place sa fentez caloriile, cel mai adesea o fac fara crema de branza. Adica nu-l fac tort, ci sub forma de tort sau briose.
Este un chec umed, delicios, din care nu trebuie sa lipseasca nucile. Parerea mea. Laura Adamache ii pune si bucatele de ciocolata si o glazura de zahar pudra cu lamaie. Am incercat si varianta asta, e delicioasa.


Daaar, daca vreti un tort adevarat, gen din ala cu care sa va dati pe spate musafirii, atunci musai reteta de Carrot Cake a Alinei Barbu de pe Ciocolata si Vanilie.

3. Clatite americane cu banane / ciocolata/ fructe de padure / fructe uscate

La asta chiar nu am o reteta. Amestec niste ingrediente intr-un bol dimineata cand am chef de ceva dulce 🙂 Faina, lapte, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, zahar vanilat, zdrobesc doua banane si pun in tigaie. Reteta suporta si cateva bucatele de ciocolata 🙂 Bananele pot fi inlocuite si cu fructe uscate sau fructe de padure, dupa gust 🙂

Scuze, poza de stock :))

4. Checul „simplu” cu iaurt

In ultima perioada este preferatul meu. Poate fi folosit si ca baza pentru celebrele prajituri cu fructe, adica mai arunci la final niste visine sau capsuni peste el 🙂
Este cremos, are un usor gust de unt si se prepara foarte, foarte simplu. Practic nu aveti cu ce sa gresiti. Eu prefer intotdeauna sa inlocuiesc bicarbonatul de sodiu cu praf de copt, pentru ca primul mi se pare ca lasa un gust ciudat in dulciuri. Mai ales cand sunt calde. Cine mai are rabdare sa se si raceasca? :))

Reteta AICI.

5. Briose cu ciocolata

Fac cateodata reteta din cartea „Cupcakes si briose”, pe care am cumparat-o de la Lidl. De obicei sar si la astea peste crema 🙂

6. Tarta cu fructe

Reteta o am de la Buni Gina si este delicioasa. Ingrediente: 150 de grame de unt moale, un ou intreg, un galbenus, un varf de cutit de sare, 150 de grame de zahar, o lingurita de praf de copt nestins, 300 de grame de faina. Se amesteca toate in ordinea enumerata. Dupa framantare, sta jumatate de ora la frigider. Apoi se aseaza in tava si se pun niste fructe peste el (pere, capsuni, caise). Ideala ar fi si o crema, dar in reteta lu’ Buni Gina nu exista asa ceva 🙂

7. Quiche / Tarta sarata

Ani de zile m-am ferit sa fac vreun quiche, crezand ca e vreo mare complicaciune. Culmea, e chiar foarte simplu, doar ca e o bomba calorica. In principiu iau cea mai simpla reteta de aluat de tarta sarata de pe net (de exemplu, de la Adi Hadean ), iar pe deasupra pui fix ce ingrediente iti plac tie. Prima oara am facut reteta Laurei Adamache de tarta sarata cu mazare, care ar fi fost suuuuper daca… n-ar fi avut mazare 🙂 Mi se pare ca pur si simplu nu se potriveste in combinatie. N-am folosit ricotta, am pus ce branzeturi aveam eu prin frigider.
Daca ai pus gura pe ei, nu te mai poti opri. Pe bune 🙂

A doua oara am facut, tot de la ea de pe blog, tarta cu ton, care chiar a iesit super, dar am adapat-o dupa preferintele mele. Am scos maslinele, am pus si niste pomodori secchi pe care le aveam prin frigider, ricotta la fel inlocuita cu ce branzeturi aveam prin frigider (cascaval, parmezan, telemea).

Urmatoarele pe care o sa le incerc sunt neaparat cele de pe Taste of Sin, imi lasa gura apa numai cand le vad pozele.

8. Biscuiti sarati cu unt si cascaval

Am cautat pur si simplu o reteta pe internet, evident cea mai simpla, dar care sa promita si ceva delicios, si am gasit-o pe ASTA.

Ce-i drept, eu am incurcat faina alba cu cea neagra, dar tot au iesit buni 🙂

9. Sorbet de piersici

Zilele trecute aveam niste piersici care stateau de o saptamana in casa si nu le manca nimeni. Erau foarte coapte, zemoase, dar fara niciun gust. Nici dulci, nici aromate. Sa le mananc nici nu outea fi vorba. Sa le arunc? Hai mai bine sa improvizez ceva. Le-am curatat de coaja, le-am blenduit, am pus peste ele niste zahar, plus un pliculet de zahar vanilat (dupa gust), si o lingura de ceva cu alcool (eu am cotrobait prin sertare si am vazut ca am de ales intre un whiskey si o caisata. Am mers pe varianta 2). Am bagat amestecul in congelator si l-am scos peste cateva ore, cand era tocmai bun de mancat, adica nu se facuse inca bocna 🙂

10. Checul cu lamaie sau checul cu portocale

 

Nu le-am mai facut de mult, dar au un gust fresh, de fructe si parca mi s-a facut pofta numai gand ma gandesc la ele.
Reteta pentru checul cu lamaie o gasiti AICI, iar pe cel cu portocale AICI.

Spor la treaba si pofta buna 🙂

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here