La casa in afara Bucurestiului, atunci cand ai copii – o varianta pentru o viata mai frumoasa sau timp pierdut pe drumuri?

1187

Inca din start, ambele variante sunt corecte. Cel putin pentru mine. Stiu o multime de parinti care si-ar dori sa stea la casa in afara Bucurestiului, insa cand fac calculele, ies mai bine cu varianta la bloc, cat mai central. Nu ca bani, ci ca timp si eficienta.
Se gandesc ca sunt mai aproape de scoli bune, de clinici si spitale, de parcuri si locuri frumoase, de locurile unde ii duc pe copii la inot, karate sau lectii de dans.

Noi ne-am mutat in Chiajna in urma cu cinci ani si nu ne gandeam deloc la copii pe vremea aia. Ne imaginam doar cum o sa stam noi pe terasa, o sa bem cafeaua in foisor si o sa chemam prietenii la gratare. Dar apoi a aparut Andrei.

Pentru mine, care toata viata am stat in Militari, nu a fost mare schimbare, ca timp de deplasare, ca m-am mutat in Chiajna. Din Gorjului pana la birou faceam cam 40-45 de minute, acum fac cam o ora. Pentru cei care toata viata au stat central, stiu, suna groaznic 🙂 Pierd mult timp pe drum, dar acasa am o liniste pe care niciun bloc din centrul Bucurestiului nu mi-ar putea-o oferi.
Cat copilul este mic, nu am intampinat nicio problema din prisma faptului ca nu stam in oras. Avem parculet la 5 minute de noi de mers pe jos, iar acum copiii au o adevarata gasca si se joaca pe strada sau facem cu randul in curtile vecinilor 🙂

Cand era bebelus il plimbam ore in sir pe strazile din Chiajna, iar la pranz il lasam sa doarma in curte in landou, fie vara, fie iarna.

Am ales o gradinita particulara din Chiajna, care de la 3-4 minute de mers cu masina. Andrei merge si la inot din cand in cand cu tatal lui. Avem vreo 4 variante de piscine aproape de noi. Are si cursuri de inot la gradi, dar nu vrea sa mearga pentru ca nu mai merge nimeni altcineva din grupa lui.

In weekendurile in care nu plecam din Bucuresti, cutreieram parcurile, preferatul nostru fiind Mogosoaia pentru ca ajungem in 15-20 min.

Avem noroc si ca nu stam undeva izolati, in vreun complex rezidential in camp. Mega Image e la 5 minute de mers pe jos, iar Militari Shopping Center cu Auchan si Bebe Militari sunt la 5 minute de mers cu masina.

Ca distractii in zona avem un parc cu o mini gradina zoologica, iar la Divertiland se ajunge in 10 minute cu masina. Aparent in curand se va deschide chiar in spatele parculetului din zona Mega Image si un teren de paintball.

Acum, daca s-ar rezolva si cu mirosul de la groada de gunoi de la Rudeni, ar fi o treaba 🙁

Insa problemele incep de abia de cand il dai la scoala. Ca orice parinte, iti doresti ca al tau sa mearga la o scoala buna. Scolile bune sunt in cartiere bune. Noi suntem fix lipiti de Militari. Apoi copilul isi va dezvolta hobby-uri si pasiuni. Cine il duce la ele? Copiii sunt pe primul loc si daca nu vom face fata, e posibil sa ne intoarcem inapoi in oras. Dar, sincer, ma rog din tot sufletul sa nu se intample asta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here