Mamaia – ce poti face o saptamana cu copilul in vacanta

7356

Pe motive de burta mare si sarcina destul de avansata am ales sa merg in vacanta la sfarsit de iunie, in Romania. Mamaia. Eram un pic sceptica la inceput, pentru ca aveam in minte imaginea promovata de jurnalele tv: o statiune plina de cluburi, potrivita pentru petrecareti, nicidecum familii cu copii mici. Aici m-am inselat.
Dimpotriva, in zona in care am stat noi, central-nordica, parca eram o gradinita continua 🙂

URMARESTE „MAMA PENTRU DOI” PE FACEBOOK!

Plajele din Mamaia

Ma gandeam ca atmosfera o sa fie una destul de chill, relaxata, nefiind inca mijlocul sezonului, insa plaja era plina si la sfarsit de iunie. Sezlong langa sezlong. Eu am stat la plaja privata a hotelului, iar cum hotelul era full, va dati seama ca si pe plaja era om langa om. In weekend era deja nebunie. In zona in care am stat noi (cum va spuneam central nordica), pretul unui sezlong incepea de la 15 lei, insa cu siguranta va mai creste de la 15 iulie. Plajele erau curate, frumos amenajate, cu beach baruri.


Din pacate apa din mare a fost destul de rece, nu am intrat decat o singura data.

Hotelul Modern din Mamaia

Am ales de pe booking Hotel Modern, de 4 stele, specializat in all inclusive. Pentru ca eu ma pierd cu firea cand vad mancare multa si nu mai imi dau seama ce e bine si ce e rau in lumea asta, am ales varianta cu mic dejun 🙂
Am plecat multumita de acolo, pentru ca mi s-a parut foarte ok raportul calitate pret. Deja de la 1 iulie preturile insa sareau de la 100 de euro pe noapte cu mic dejun si urmau sa mai creasca inca de doua ori pana in septembrie. Ca si oameni care il frecventeaza, mi-a lasat senzatia ca erau mai putini bucuresteni si mai degreaba turisti veniti din intreaga tara.

Ce mi-a placut la Hotel Modern, punctual:
– era langa plaja, trebuia sa traversezi doar faleza
– avea doua piscine foarte ok, una pentru adulti si alta pentru copii
– avea o trambulina imensa, bucuria copiilor
– camera era curata (recomand varianta de camera superioara cu pat dublu sau twin si unul single, cea standard este ok-ish pentru o familie cu un singur copil mic), faceau curatenie zilnic si din baie nu veneau mirosuri ciudate
– este un hotel child friendly, majoritatea parintilor alegand varianta all inclusive, deoarece copiii sub 7 ani puteau sta si manca gratuit
– free minibar
– exista un loc de joaca si pentru copii mai mici, la umbra
– are plaja privata, cu sezlonguri incluse
– pentru cei cu demipensiune si all inclusive, pool barul si beach barul sunt gratuite
– pe mine nu m-a pasionat, insa seara de seara exista un program artistic
– dimineata, parintii cu fetite pasionate de dans le duceau pe plaja unde doua animatoare faceau coregrafii cu ele
– parcare proprie in limita locurilor disponibile; noi nu am mai gasit loc, insa am putut parca chiar in fata hotelului

Ce ar fi de imbunatatit:
– Mancarea. Daca micul dejun este relativ ok, la pranz am trait o dezamagire si nu am mai repetat experienta. Mancarea era de cantina, cu piure din fulgi, legume congelate, niste porc taiat feliute foarte tare (la propriu), paste cu un fel de ketchup si carnati printre ele. Ma rog, ati inteles ideea… E loc de mult mai bine.
– Plaja. Ar fi fost dragut sa fie nisipul un pic mai fin. Dar am transformat dezavantajul in avantaj, pentru ca am cules o multime de scoici si cochilii de melci.

Atractii pentru copii in Mamaia

Pentru ca in vacanta asta Andrei a fost pe primul plan, am hotarat inca de acasa sa ii fac toate poftele. In ce a vrut el, in aia s-a dat. Seara de seara. Si bani sa ai, ca distractii sunt din 50 in 50 de metri.
Iata care au fost principalele atractii pentru el:
– Bungee Jumping pe trambulina: 10 lei/ 3 minute


– Bicicleta cu 4 locuri: 25 de lei/ jumatate de ora
– Tot felul de mijloace de transport pentru copii, pe patru roti: 10 lei/ 15 minute
– Loc de joaca gonflabil: 10 lei/ 10 minute

– Tobogan gonflabil: 7 lei/ 5 minute

 

Mai erau desigur si alte atractii, dar noi pe astea le-am incercat. N-am mers cu telegondola din Mamaia (20 de ron doar dus) si nici in Satul de vacanta sau la Aqua Parc.

Din pacate nu am avut timp sa facem si turism culinar la Mamaia 🙂 Am mancat pe unde era mai aproape, iar daca restaurantul avea si un loc de joaca atunci era alegerea perfecta. Ne-a convenit, ca sa zic asa, terasa de langa Hotel Riviera, care avea un loc destul de mare de joaca in aer liber, cu supraveghetoare.

Partea mai putin buna

Desi zona in care am stat era placuta, daca voiai sa iti cumperi o gustare, o clatita, un fruct, un iaurt, pur si simplu nu aveai de unde. Desi erau zeci de magazinase, niciunul cu vindea mancare, exceptie facand chipsurile, biscuitii sau inghetata. Desigur, de la telegondola spre sud gaseai ce voiai, dar era foarte departe de noi si nu am ajuns decat intr-o singura seara. Practic erai obligat sa mananci numai la restaurant, iar daca aveai chef de o gustare intre mese, trebuia sa te limitezi la cele cateva produse din supermarketurile de pe faleza.

Pentru ca imi era dor de Grecia si mancarea greceasca, am facut popas intr-o seara la cea mai apropiata locatie de noi Nikos Greek Taverna, varianta mai fast food. Gyrosul lor chiar mi-a adus aminte de Grecia 🙂

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here