Displazia abdominala. Cum m-am trezit dupa nastere intr-un alt corp

8909

Niciodata nu am avut burta. Si vorba cantecului cum e bine ca „niciodata sa nu spui niciodata” … de data asta „niciodata” inseamna, de fapt, pana la nastere, adica 🙂 Fuse si se duse!

Daaar, desi am dat kilogramele jos, am ramas cu un colacel ciudat la abdomen. Cum timp sa merg la sala nu aveam atunci la scurt timp dupa nastere, am inceput sa caut exercitii pe youtube. Din clip in clip, am ajuns la o doamna care ne punea sa ne verificam „ceva” la abdomen, o „chestie” cu o denumire ciudata de care nu auzisem in viata mea. Chipurile trebuia sa stau asezata pe spate, in pozitie de facut abdomene, sa ma ridic putin ca si cum as face un crunch si sa imi bag un deget (sau mai multe) intre muschii abdominali, pe verticala. Surprinzator, mi-au incaput doua degete. Ce insemna asta? Ca sufar de „diastasis recti” sau displazie/diastaza abdominala. Adica in timpul sarcinii muschii abdominali mi s-au departat si nu au mai revenit la loc. Ma rog, partial si-au mai revenit, dar tot am ramas cu o gaura intre ei. De acolo si colacelul care nu mai dispare 🙁

 

 

M-am panicat un pic. In urma cu patru ani aproape ca nu era nimic in limba romana pe internet despre displazia abdominala, acum au aparut mai multe articole. O varianta era operatia, alta varianta erau exercitiile fizice. Ar fi trebuit sa merg probabil la un medic specialist, dar nu am facut-o. De operatie, nu era cazul, am citit ca ar arata si mai rau abdomenul dupa ea. Cat despre exercitii … am atatea sanse sa imi apropii singura muschii abdominali cate am sa obtin un six pack la sala :)) Intre timp am vazut ca nu sunt singura care sufera de asa ceva, ca daca nu se agraveaza problema pot trai cu treaba asta linistita. Asta daca pot ignora colacelul nenorocit. Adio bluze mulate! Colacel forever. Bine, ce-i drept, cand mergeam la sala si tineam dieta, de abia daca se mai vedea… Dar cand ma lenevesc si scap in mancare, chiar se vede.

Intre timp, am mai mers la sala, am facut si niste exercitii care oarecum ar ajuta, parca parca mi s-au mai apropiat muschii, daaaar… acum sunt insarcinata din nou. Sper din tot sufletul sa nu se mareasca „gaura”.

6 COMENTARII

  1. Buna ziua si eu tocmai am fost diagnosticata cu același lucru si aveam in plan a doua sarcina.Cum a decurs sarcina ? E agravată situația dupa a doua?
    Mersi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here