Cuvintele deochiate sau cum te baga in pamant de rusine cei mici cand ti-e lumea mai draga

4239

Ii iubesti ca pe ochii din cap, te mandresti cu ei, ti se par cei mai frumosi din lume, dar cateodata te fac sa intri in pamant de rusine. Odata ce au inceput sa vorbeasca, nu poti sa mai detii controlul. Iar cand incep sa descopere cuvintele deochiate, te rogi sa nu scoata porumbelul pe gura 🙂

La aproape 4 ani, Andrei mi-a facut cateva surprize din astea, insa, deocamdata, Doamne ajuta, vocabularul lui e limitat in ceea ce priveste „injuraturile”. Oricum, acum a mai trecut de etapa aia si a mai rarit-o cu „cac@t” si alte „floricele”.

URMARESTE MAMA PENTRU DOI PE PAGINA DE FACEBOOK

Cred ca momentul in care m-am simtit cel mai jenata a fost cand am primit un mesaj de la educatoarea lui, acum mai bine de jumatate de an. Suna ceva de genul: „Buna ziua. Astazi Andrei s-a batut cu Stefan, i-a tras Sofiei un pumn in burta si a vorbit urat. Antonia plangea ca o doare burtica, iar el a intrebat „Dar in c&r nu te doare?
Zbang! Ce se raspund la asa ceva?! Pana mi-am revenit din soc si am reusit sa scriu cateva cuvinte, ma intrebam, oripilata, dar in acelasi timp fascinata, de unde naiba i-a venit ideea sa intrebe asa ceva?! Ca la noi p’asta chiar n-a auzit-o. Cum am mai zis, a trecut peste faza asta, acum mai mult isi ia el cate o bataie, insa nah, mai plesneste pe cate cineva din cand in cand. Eu ii explic ca nu e frumos, dar daca toti tipii cool (Obi One, Spiderman, Darth Vader sau Captain America ) o fac, el de ce n-ar mai trage cate un pumn?! Ma gandesc ca asta e in capusorul lui.

Cand avea Andrei vreo 2 ani si cateva luni, pe vremea cand colegii lui de gradinita abia vorbeau cateva lucruri basic, asa, se duce tati intr-o dupa-amiaza sa il ia. Gaseste educatoarea, ingrijitoarea, cred ca si directoarea gradinitei tinandu-se de burta de ris.

El: „Dar… ce s-a intamplat?” Si educatoarea lui de atunci a povestit: pai v-am vazut la poarta ca veniti, am vrut sa il incalt si am inceput sa ii explic cum ar trebui sa stea pe scara. Si Andrei, foarte serios: „Lasa vrajeala!” 🙂

Un prieten ne povestea, mai demult, cum baietelul lui isi lua bataie zi de zi de la „bully-ul” grupei. La inceput i-a zis frumos, zi de zi, sa il lase in pace, sa nu dea si el, sa il evite… degeaba! Intr-o zi a incercat o alta abordare: daca mai da in tine, da si tu in el! In teorie pare plauzibil, in practica… A doua zi prietenul primeste telefon de la gradinita: „Baietelul dvs i-a batut pe toti copiii din grupa”. Pe toti mai putin pe acela! Saracutul, daca nu a putut pe bully, s-a razbunat pe ceilalti. Dar povestea are happy end, pentru ca, intr-un final, atacatorul si victima au devenit buni prieteni 🙂

Au patit-o si altii cu mult iubitii lor copii 🙂 „Davidel avea in jur de 3 ani jumate. A nascut o prietena si vecina de-a noastra doua fetite gemene dragute. In casa, cam in aceeasi perioada, David se juca si eu vorbeam cu sotul despre alta fetita nou nascuta, nu asa frumoasa ?. La cateva zile dupa, pe strada, iese vecina cu gemenele la plimbare. Al meu se uita la ele si zice: „Sa stii ca sunt chiar frumoase! Degeaba zicea mami ca sunt uratele!” Am intrat in pamant! Degeaba am incercat sa explic ce si cum…sunt convinsa ca nici pana in ziua de azi nu ma crede femeia ca nu am zis asa ceva! Macar de ar fi fost adevarat! Copiii spun lucruri trasnite si nu de fiecare data adevarate! Nu a parut ca s-a suparat, dar nici bine nu i-a picat tipei!”, povesteste Doriana.

O prietena a patit „rusinea” la restaurant 🙂 Are niste gemeni adorabili, pusi mereu pe trasnai.
Vine chelnerul: -Cu ce va servesc?
Fetita: – Paste!
Baietelul: – Cu cacat! 🙂
Parintii sa intre sub masa de rusine 🙂

Mai am o prietena cu doua fete dragalase, care nu o scutesc de astfel de momente savuroase. O sa va povestesc pe scurt patru intamplari:

1. Era serbarea de final de an de la gradinita, grupa baby. Festivitatea se tinea intr-o sala fastuoasa de evenimente de la o scoala, cu scena in toata regula si parintii copiilor de la toate grupele in public.#
Pe scena, spiridulsul o intreaba pe Sofia la microfon:
– Ce faci, Sofia?
Sofia la microfon: – Scuip 🙂

2. Luna trecuta, aceeasi prietena a plecat cu masina la mare impreuna cu o colega si si-a luat si cele doua fetite (4 si 5 ani jumate ).
Colega intreaba: – Si, cu cine semanati voi fetelor asa de dragute?
Ilinca raspunde: – Cu „mother” .
Colega: – Ce inseamna „mother?”
Sofia: – Mother inseamna pi&*a!
Soc si groaza! 🙂

3. Copiii sunt plini de surprize. De toate felurile! „Eram in curte mai multi vecini si ne admiram copiii care se jucau foarte frumos in piscina. La un moment dat ne-am dat seama ca ceva pluteste in piscina, iar apa devenise maro. Ilinca a facut caca in piscina si cum nimeni nu observase, ei se jucau in continuare” :)))))

4. Zilele astea, si-a pierdut Ilinca un papuc și i l-a gasit un muncitor in curte. Am rugat-o sa ii mulțumeasca, iar Sofia spune: „Multumesc, scarbosule!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here