La locul de joaca si la mall cu copilul – de evitat sau nu?

1268

„Sunt un adevarat focar de infectii!” „Nu mergeti la mall sau la supermarket cu bebelusul! E plin de microbi!” – sunt recomandarile specialistilor la fiecare inceput de sezon de viroze. Cu toate astea mall-urile si locurile de joaca sunt pline.

Din ce categorie fac parte? Aia „iresponsabila” care isi mai duce copilul la mall, la supermarket sau la locul de joaca.

Ce-i drept, cand era bebelus, in primele vreo 6 luni, nu cred ca l-am dus vreodata la supermarket, insa la mall mergeam des in weekend pentru ca pregateam botezul si eram in cautare de haine etc. Niciodata nu a luat vreo viroza din mall. Acum, ca e mare, nu mai merg cu el la mall decat poate la vreun film sau la locul de joaca, daca e foarte urat afara.

In ultimul an am rarit mult mersul la locurile de joaca, nu neaparat din cauza virusilor, dar pentru ca, mai mare fiind, isi gaseste de joaca si pe acasa, fara sa mai faca circ maxim. Dar de la 2 la 3 ani, mai mergeam cu el in weekend, cand era vremea urata, pentru ca in casa se plictisea si nu era tocmai prietenos 🙂

Nu-mi amintesc sa fi prins vreo viroza de la locurile de joaca, insa iarna majoritatea copiilor sunt cu mucii atarnand la nas si cu tuse. Zic ca am fost norocosi 🙂

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here