Adriana Stere, corespondent Stirile Pro TV si mamica a patru copii: „Mi s-a spus ca sunt sanse slabe sa am chiar si un copil”

44259

Adriana Stere este corespondentul Stirilor Pro TV care ne tine la curent cu ceea ce este nou legat de cresterea, educatia sau sanatatea copiilor. Spune ca prin reportajele ei „incearca sa faca macar un pic de bine si pentru altii” si se bucura ca s-a intors „pe teren” dupa doi ani de concediu de crestere a copiilor.

Mamica a patru copii – un baietel de 9 ani, o fetita de 8 si doi baieti gemeni de 1 an si 11 luni, Adriana Stere recunoaste ca niciodata nu si-a imaginat ca va avea o familie atat de frumoasa si numeroasa. Mai ales ca in adolescenta mai multi medici i-au spus ca sunt slabe sanse sa devina mama.

URMARESTE MAMA PENTRU DOI PE PAGINA DE FACEBOOK.

„In jur de o ora dupa ce ajungem seara acasa, e o nebunie totala”

E frumos sa ai casa plina, dar nu-i tocmai usor, mai ales atunci cand patru copii sar pe tine si de iau de „proaspat” dupa cel putin opt ore petrecute la job.

„Cred ca bucuria de a ajunge seara acasa la patru copii care sar pe mine este la fel de mare cu bucuria de a doua zi dimineata cand rup usa, sa plec la serviciu :)) Presiunea este foarte mare sa ajungi acasa si toata lumea sa te ia de proaspat. Fiecare copil vrea sa recupereze ce nu a facut cu parintele in ziua aia, iar noi venim obositi de la serviciu”, spune Adriana.

Chiar daca diferentele de varsta dintre copii sunt destul de mari, acestia se joaca impreuna. „In jur de o ora dupa ce ajungem acasa, e o nebunie totala, pentru ca atunci trebuie sa rezolv ce s-a intamplat pe acasa in timpul zilei, sa le pun si ceva pe masa si sa mancam impreuna. Apoi, lucrurile se relaxeaza si incepe o chitaiala continua. La noi in casa e mereu veselie. Cei mari se joaca si cu cei mici, la noi sunt “bisericute”: unul mic cu unul mare. In schimb, conflictele sunt intre cei de aceeasi varsta”, spune Adriana.

Adriana si-a extins concediul de crestere a copiilor cat a putut din punct de vedere legal, renuntand chiar si la stimulentul de intoarcere la serviciu pentru a le fi celor mici alaturi. Acum, ca gemenii au aproape doi ani si in curand vor merge la cresa, a revenit la job.

„Nu mi-e mai greu, pentru ca si meseria mea ma face foarte fericita. Mi-a fost dor de senzatia de a incerca sa fac bine pentru ceilalti. O mare parte din reportajele mele sunt despre copii, despre problemele lor, despre chestiuni legate de cresterea copiilor, de sanatatea lor, si mi-era dor sa fac ceva pentru altii”, spune corespondentul Stirilor Pro TV.

„Din adolescenta am aflat ca am un organism atipic si ca erau sanse slabe sa am chiar si un copil”

Adriana spune ca primul ei copil a aparut pe neasteptate, iar celelalte doua sarcini au fost planificate. Totusi, nimeni nu se astepta la… gemeni 🙂

„Nu m-am gandit niciodata ca voi avea o familie atat de mare. Nu ca nu mi-as fi dorit, insa din adolescenta am aflat ca am un organism atipic si ca erau sanse slabe sa am chiar si un copil. Asta era scenariul cel mai probabil undeva pe la 19 ani. Uite ca medicina merge mai departe, e crucial sa gasesti medicul care sa te ajute cum trebuie, pentru ca am mers pe la mai multi care mi-au spus ca trebuie sa abandonez ideea.

„Sotul meu a fost socat cand a aflat ca vom avea gemeni”

Daca Adriana a primit vestea ca va fi mamica de gemeni destul de relaxata, sotul ei a trait un adevarat soc. Medicul a avertizat-o ca e posibil sa fie o sarcina cu probleme, pentru ca era avea un uter cicatricial si doua cezariene inainte.

“In seara de dupa ce am facut ecografia, m-am intalnit in oras cu sotul si prietenii nostri pentru ca era ziua lui. Pe la jumatatea serii i-am dat sa citeasca ecografia, pe care scria „sarcina gemelara in evolutie”… El s-a uitat la mine <<Paai, daa, ok>>, fara sa isi dea seama. A mai citit odata, aceeasi reactie. Pana la urma, unul dintre prietenii nostri a luat ecografia si i-a zis: <<Sunt doi, ma’, o sa ai gemeni>>. Eh, din momentul ala nu a mai putut saracul nici sa inghita mancarea. Socul a fost total. Eu am primit vestea natural, dar sotul meu a fost, intr-adevar, socat.

„La noi, si cand plecam undeva pentru un weekend este ca si cum te-ai muta. Luam cu noi jumatate de casa”

Adriana si sotul ei prefera sa isi faca vacanta in formula completa, asa ca au fost nevoiti sa isi schimbe masina. Ca sa incapa toti sase, au cumparat un Ford Grand C-MAX.

„Am mers de mai multe ori toti sase in vacanta, avem un “autobuz” :)) Noi ne-am schimbat masina cand aveau gemenii vreo trei luni, pentru ca legal nu poti circula cu 6 oameni in masina daca ea e facuta pentru 5 persoane. Acum avem un Ford Grand C-MAX, al doilea model de genul asta vandut in Romania. Are 7 locuri, e o masina modulara, uluitor de buna pentru noi, de care nu prea ai nevoie in tara asta, pentru ca nu multe familii sunt asa de numeroase. La noi si cand plecam pentru un weekend este ca si cum te-ai muta. Luam cu noi jumatate de casa:))  Sunt lucruri absolut necesare”, spune Adriana Stere.

 

Adriana Stere, o mamica pro vaccinare: „Uitati-va bine la oamenii pe care ii ascultati: daca nu sunt medici, mai mult, daca nu sunt infectionisti si epidemiologi, ar trebui ca parerea lor sa nu valoreze nimic”

Adriana Stere si-a vaccinat toti copiii si le recomanda si celorlalte mamici sa faca acelasi lucru. Le indeamna sa se documenteze bine si sa nu mai ia „de bun” tot ce citesc pe internet. Corespondentul Stirilor Pro TV spune ca medicii infectionisti si epidemiologi sunt cei mai in masura sa emita o parere pertinenta legata de vaccinuri.

„Mamicile trebuie sa isi iubeasca suficient de mult copiii, incat sa aloce daca e nevoie foarte mult timp selectiei de surse pentru aceste informatii. Cred ca de acolo vine problema. Eu sunt, intr-adevar, foarte inversunata impotriva celor care propaga informatii neadevarate. Sunt trista ca mult prea multe mamici considera internetul o sursa suficient de sigura incat sa ia prima, a doua cautare pe Google si sa considere ca aceea este varianta corecta”, spune Adriana Stere.

„Uitati-va bine la oamenii pe care ii ascultati: daca nu sunt medici, mai mult, daca nu sunt infectionisti si epidemiologi, ar trebui ca parerea lor sa nu valoreze nimic. Daca nu au studii exact pe aceasta problematica a vaccinurilor si cifrele la indemana, nu ascultati. Daca vrei neaparat sa vezi un alt punct de vedere, poti sa o faci, dar la final trebuie ascultat omul care a invatat pentru asa ceva, care are informatiile la zi. Eu nu m-as duce la croitor sa imi curete dintii. De ce as asculta aceasta opinie daca nu a trecut prin Facultatea de Medicina? Mai mult, catedra de Epidemiologie…”, completeaza Adriana Stere.

Desi a trecut prin trei sarcini, Adriana are un corp de adolescenta. Spune ca „de vina” sunt genele tatalui ei. „Cred ca am fost slaba tot timpul. La prima sarcina am luat mai mult in greutate, cred ca vreo 20 de kg, si s-au dus de la sine in decurs de un an. La gemeni am luat 19 kg, pornind de la 54, dar dupa o saptamana am plecat cu 13 kg mai putin decat la internare. Cred ca sunt genele tatalui meu la mijloc, pentru ca sport nu am facut niciodata”.

„Dupa ce am nascut, parul meu a inceput sa cada masiv, suvite intregi”

Adriana a trait un mic soc dupa nastere: a inceput sa ii cada parul si nu putea face nimic pentru a opri acest lucru.

„Acum, cu gemenii, mi-a fost foarte greu, pentru ca imediat dupa ce am nascut parul meu a inceput sa cada masiv, suvite intregi. Si unghiile si dintii au avut de suferit, pentru ca sarcina gemelara ia foarte mult din oranismul gravidei, insa cu parul a fost foarte greu. Daca nu as fi avut sustinerea sotului, as fi putut sa trec printr-o depresie. Parul e un reper important pentru o femeie, iar eu tineam la parul meu. A cazut foarte mult, a inceput sa se regenereze cand copiii aveau vreo 7-8 luni. E importat de stiut inca dinainte de nastere ca asta este foarte posibil sa se intample. Trebuie sa ai rabdare cu tine insati pentru ca este o problema hormonala, poti sa te dai cu orice sampon, poti sa iei orice vitamine. Oricum, vitaminele pentru regenerarea parului nu sunt permise in alaptare”, spune Adriana Stere.

3 COMENTARII

  1. Cum as putea sa ma asigur ca medicul meu de familie a trecut prin catedra de epidemiologie? Toti medicii de familie trec prin catedra de epidemiologie? Daca nu, de ce au dreptul sa vaccineze? Va rog sa ma ajutati.

  2. Felicitari mamei!!
    Slabe sanse sa ai chiar un copil? Medicii care declara asta ar trebui sa plateasca pt incompetentele lor…
    Mie mi s-a zis ca am stare proasta si nu mai traiesc mult si sa iau zi de zi cortizon pt restul vietii. Am plecat din tara si uite ca traiesc f. bine fara niciun medicament: seretide a adus comisioane grase pneumologului….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here