Rocsana Mihăloni: “Pana sa raman insarcinata credeam ca profesia te implineste cu totul. Naiva de mine!”

3765

Dupa 12 ani petrecuti la Pro TV, dintre care ultimii in calitate de “Content Manager” la www.stirileprotv.ro, Rocsana Mihăloni da cariera de jurnalist pe cea de mamica 🙂  Este pe ultima suta de metri de sarcina si de abia asteapta sa isi cunoasca baietelul. Spune ca plecarea din redactia de stiri a fost una dintre cele mai grele decizii pe care le-a luat, insa asteapta cu emotie si entuziasm aceasta noua etapa din viata ei. Bineinteles ca ii este dor de ce a lasat in urma, insa acum are alte prioritati: “Nimic nu se compara cu ceea ce traiesc de cand sunt insarcinata!”, spune Rocsana.

Am vorbit cu Rocsana despre viata ei la in redactia Stirilor Pro Tv, dar si despre cee ace urmeaza.

Rocsana, toata lumea te stie ca om de baza in redactia celui mai bun departament de stiri online din Romania. Ce ai facut in ultima perioada, pe care ai ales sa o dedici mai degraba familiei?

A fost de departe una dintre cele mai grele decizii pe care le-am luat. Redactia Stirilor ProTv a fost casa mea timp de 12 ani, iar oamenii care ii dau viata, atat colegii din online, cat si cei de la TV au facut parte din familia mea. Multi dintre ei imi sunt si acum aproape, pentru ca in cei 12 ani am legat prietenii pentru o viata.

Am ales sa iau o pauza de tot ceea ce presupune o redactie de stiri cand am aflat ca sunt insarcinata. Mi-am dat seama ca am nevoie de liniste si de un ritm mai putin alert. Am schimbat cu totul domeniul, desi dragostea mea pentru stirileprotv.ro a ramas neschimbata ?!

Ti-e dor de momentele din redactie? Ce este cel mai palpitant intr-o redactie de stiri?

Da, sunt momente in care tanjesc dupa agitatia de acolo, dupa un breaking news care sa ma tina ore bune peste program, dar cel mai mult imi este dor de echipa alaturi de care am crescut si m-am dezvoltat. Totul e palpitant la Stirile ProTV, nicio zi nu seamana cu cealalta. Mergi dimineata in redactie si, desi se anunta o zi linistita, nebunia poate incepe in urmatoarele 10 minute. Lucrand la site-ul Stirilor ProTV, starea de breaking news era mereu prezenta.

Ce oameni ai cunoscut si te-au impresionat in calitate de jurnalist?

Nu as putea sa fac un clasament, sunt multi cei care m-au impresionat si de la care am invatat ce inseamna meseria asta. Trebuie, insa, sa recunosc ca slabiciunea mea este gazetarul Cristian Tudor Popescu ( asa cum ii place lui sa i se spuna ?). Am avut norocul sa il cunosc si sa lucrez cu el cateva luni bune in cadrul proiectului Esca&Escu, difuzat exclusiv pe stirileprotv.ro. Alaturi de el si de Andreea Esca, am invatat ce inseamna sa produci o emisiune alaturi de doi profesionisti. Andreea m-a ajutat enorm atunci si ii multumesc pentru ca mi-a fost si inca imi este alaturi.

Iti aduci aminte de vreun moment care ti-a ramas in suflet din anii in care ai lucrat la stirileprotv.ro?

Sunt multe astfel de momente. De departe insa, cel care mi-a ramas in suflet este tragedia din Colectiv. Cu atat mai mult cu cat colegul, dar si unul dintre oamenii dragi sufletului meu, inca se recupereaza dupa incendiul din 30 octombrie 2015.  Mumu este unul dintre colegii de la site care de-a lungul anilor s-a transformat intr-un adevarat prieten, un om care m-a sustinut neconditionat. El, impreuna cu Andi (Alexandru Badea) , Georgi (Georgiana Dulgheru), Mihai (Mihai Brasoveanu) si Alex (Alex Livadaru) sunt oamenii fara de care nu am fi putut niciodata sa avem rezultatele exceptionale inregistrate ani la rand de stirileprotv.ro. Cred ca asta a fost adevarata mea forta: echipa!

Cat timp ai lucrat in presa si cum ai ajuns la Pro Tv?

Am 13 ani de presa. M-am angajat in timpul facultatii la Mediafax, iar dupa un an de zile in agentie, am ajuns in redactia Stirilor ProTV. A urmat cel mai serios interviu din viata mea, iar dupa 2 saptamani de proba am fost anuntata: “Bine ai venit in familia ProTV!“

. … dar ma gandesc ca acum aspectul profesional trece pe plan secund. Cei care te urmaresc pe retelele de socializare stiu ca urmeaza sa devii mamica. Cat mai ai pana la nastere? Ai emotii?

Pana sa raman insarcinata credeam ca profesia te implineste cu totul. Naiva de mine ?) Nimic nu se compara cu ceea ce traiesc de cand sunt insarcinata. Nu exista cuvintele potrivite care sa descrie ceea ce simt. Baietelul meu este totul pentru mine si sotul meu! Avem emotii, da, mai ales ca momentul intalnirii se apropie. In mai putin de o luna o sa il pot strange in brate ?

Cum a fost sarcina asta pentru tine? Si cum reusesti sa te protejezi in perioada asta, cand suntem in stare de urgenta din cauza pandemiei?

Am fost o norocoasa din punctul asta de vedere. Sarcina a fost una usoara, bebelusul meu este un baietel perfect! In toata aceasta perioada de neliniste si incertitudine, recunosc ca reusesc sa imi pastrez calmul datorita sotului meu, dar si medicului meu. Dr. Dorina Codreanu mi-a fost alaturi pe toata perioada sarcinii, si mai ales acum. Ea este cea care imi ofera toate informatiile de care am nevoie pentru a ma proteja atat pe mine, cat si pe copilul meu.

Ati stabilit numele pentru baietel?

Da, nu a fost nevoie sa ne gandim prea mult. Este un nume special pentru mine si pentru sotul meu ?

Poti sa ne spui unde vei naste si de ce ai luat hotararea asta?

Am decis sa nasc la Spitalul Sanador, dupa ce m-am consultat cu dr. Codreanu, dar si cu mamicile din viata mea. Imi doresc ca fiul meu sa vina pe lume in siguranta si sa revenim impreuna, acasa, sanatosi!

Vezi si: Violeta Colgiu despre viata de reporter sportiv: „Stii cand pleci de acasa, dar nu stii cand te intorci. Joci mereu intr-un film de actiune”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here