AM TESTAT: Sapunul vegetal si masca bio cu lapte de magarita “La Dispensa”, de la Biocart

7186

Dupa cum v-am mai spus, sunt in cautarea unor produse de ingrijire cat mai naturale, de preferinta bio, pentru perioada in care va aparea bebe nr 2. Nu sunt asa de stricta de felul meu, folosesc cu placere si produse de supermarket, dar nu as vrea sa ii provoc lui bebe vreo alergie in primele lui luni de viata.

Pentru ca mi-au spus mai multe persoane ca sapunurile solide ar fi mai sanatoase decat cele lichide, care mi se par mai comod de folosit, am zis sa le dau o sansa. Astfel, am avut ocazia sa testez sapunul vegetal cu lapte de magarita “La Dispensa”, de la Biocart.

Recunosc, in ignoranta mea, m-am uitat un pic crucis cand am vazut pe eticheta “lapte de magarita”. Am dat repede un google search si am gasit ca laptele de magarita este un adevarat “miracol” pentru organism.

Se spune ca frumusetea Cleopatrei s-ar fi datorat faptului ca facea baie in lapte de magarita. Acum, pentru noi, varianta ar fi un pic cam costisitoare, avand in vedere ca un litru de lapte de magarita costa cam 100 de lei :)) Dar putem folosi sapunul cu lapte de magarita, nu? 🙂

In ultimii ani, laptele de magarita a ajuns sa fie folosit cu rezultate excelente in industria cosmeticelor. Produsele cu lapte de magarita sunt folosite cu succes de persoane care sufera de eczema sau care au un ten sensibil.

Aparent, laptele de magarita este in proportie de 97% similar cu laptele matern, ca si compozitie, proprietati si beneficii asupra sanatatii.

Mai mult, unii specialisti il recomanda ca alternativa pentru copiii cu alergie la laptele de vaca, fiind tolerat extrem de bine de acestia.

Potrivit sfatulmedicului.ro, laptele de magarita contine cantitati mari de acid linoleic (Omega 6) si linolenic (Omega 3), 9g/100g si respectiv 5.1g/100g, de aproximativ 2 ori mai multi decat laptele de vaca si similar cu laptele matern.
Laptele de magarita contine si de 46 de ori mai multa vitamina C decat cel de vaca si de 4 ori mai mult fier si foarte putine grasimi. Mai mult, laptele de magarita are multa lactoza 7.4g/100g (similar cu cel matern), lactoza ajutand la fixarea calciului in oase. Din acest motiv, el este recomandat si pentru femeile aflate la menopauza.

Potrivit sanatate.bzi.ro, laptele de magarita contine si bactericizi naturali: lizozima, lactoperoxidaza – un bactericid natural care ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzeaza acneea, lactoferina – o proteina antimicrobiala care ajuta la cresterea bacteriilor probiotice sau bune, la nivelul intestinului, asigurand astfel un echilibru al florei intestinale.

Revenind la sapunul vegetal cu lapte de magarita, imi place ca nu miroase strident si ca se curata extrem de bine de pe piele. Plus, e natural si nu contine „bazaconii”.

Si ca sa fie treaba treaba, am testat si masca de fata cu lapte de magarita “La Dispensa” de la Biocart. O masca faciala cu efect puternic hidratant, in acelasi timp ofera o curatare delicata a tenului. Contine lapte de magarita bio, ulei de argan bio si extract de musetel.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here