Cora Popeanga Grosu, mamica de gemeni, jurnalist si blogger, te invata cum sa realizezi cele mai frumoase activitati pentru copii

5082

Cora Popeanga Grosu este una dintre cele mai inventive mamici pe care le cunosc. Din cate imi dau eu seama, copiii ei nu se plictisesc niciodata 🙂 Pentru ea, o frunza uscata cazuta pe jos din copac nu este doar o simpla frunza… este calea catre multiple activitati interesante pentru cei mici. Un borcan gol ramas de la tiramisu la birou nu se arunca niciodata: Cora ii gaseste o intrebuintare care noua nici nu ne trece prin cap.

  1. Si creativitatea ei nu se opreste aici. „Cora, imi faci si mie o impletitura?” – se aude cel putin o data pe saptamana la noi la birou. Nu, nu e nici educatoare si nici hair stylist. Cora Popeanga Grosu este jurnalist si mamica de gemeni. Ce-i drept, in urma cu mai multi ani a lucrat o scurta perioada ca invatatoare.

Partea buna este ca acum Cora va impartasi toate ideile ei minunate cu noi: si-a lansat blogul www.greierimici.ro. Acolo va posta activitatile pe care le face cu Lia si Razvan, gemenii ei de trei ani.

„Sursa mea inepuizabila de inspiratie sunt copiii mei”

„Trebuie sa recunosc ca mi-a placut dintotdeauna sa fiu creativa. Este modul in care eu imi regasesc linistea si echilibrul dupa o zi obositoare, de exemplu. Am simtit dintotdeauna ca pot face o multime de lucruri mici, dar care pe mine ma fac fericita.
De cand sunt mamica, parca am si mai multa imaginatie. Sursa mea inepuizabila de inspiratie sunt copiii mei. Sunt foarte atenta la interesele lor si incerc sa-i stimulez in acea zona. De exemplu, daca baietelului meu ii plac animalele, caut tot felul de activitati si jocuri cu animale”, spune Cora.

Mamica de gemeni are sursele ei de inspiratie, care o ajuta in realizarea activitatilor. „Bineinteles, sunt o multime de mamici care ma inspira si pe care le admir. Unele sunt femeie celebre, altele necunoscute, dar grozave. Bineinteles, Instagram sau Pinterest sunt foarte ofertante in idei. Aleg de acolo ce ma intereseaza si adaptez in functie de necesitatile noastre”.

„In primii 2 ani de-abia reuseam sa fac un dus de 3 minute si ma spal pe dinti. Cand sa mai ramana timp si pentru blog?”

Nu o data ni s-a intamplat la birou sa ii sugeram Corei sa isi faca o gradinita sau macar un centru de activitati pentru copii. Cu siguranta cei mici ar fi incantati de ideile ei. Si blogul Greierimici.ro a pornit tot de la insistentele prietenilor Corei, care i-au vazut potentialul.

„Prietenii mei m-au sfatuit in repetate randuri sa fac un blog, dupa ce au observat activitatile pe care le faceam impreuna cu gemenii, inca de pe vremea cand erau bebelusi. Mai precis, de cand stateau pe burtica. Mi-a luat ceva timp pana cand m-am mobilizat, mai ales ca in primii 2 ani de-abia reuseam sa fac un dus de 3 minute si ma spal pe dinti. Cand sa mai ramana timp si pentru blog? Bine, am documentat multe povesti, jocuri si activitati de atunci, care vor putea fi citite pe blog”, spune Cora.

Mamica „greierilor mici” Lia si Razvan spune ca pe blogul ei nu se vor regasi sfaturi de parenting. „Vor gasi, in schimb, o multime de jocuri si activitati pentru copii, incepand de la varsta frageda 6 luni, retete testate in bucataria noastra, articole de deco si hand-made, fashion pentru cei mici si mamici”.

Cum a primit vestea ca va fi mamica de gemeni: ” N-am putut sa vorbesc cu nimeni, nici macar cu sotul meu, vreo ora dupa vizita la medic”

Una din intrebarile la care Cora a raspuns cel mai des in ultimii trei ani a fost „Cum este sa fii mamica de gemeni”. „Sa fii mamica de gemeni este minunat. Nu este deloc usor si ai nevoie de implicarea totala a partenerului tau. Sunt si zile agitate, momente cand simtim amandoi ca am dat fail, cand ne intrebam daca abordarea noastra ca parinti este cea mai buna, dar, sincer, in final, cand le vedem chipurile dulci si linistite care cer o poveste de somn-usor, mainile mici care ne mangaie si declaratiile nesfarsite de iubire cu care ne binecuvanteaza in fiecare zi, ne spunem ca suntem pe drumul cel bun”.

Veste ca urmeaza sa devina mamica de gemeni a emotionat-o pe Cora, care chiar nu se astepta la o asemenea surpriza.

„Am plans. Mult. Am fost socata. Foarte, foarte emotionata. N-am putut sa vorbesc cu nimeni, nici macar cu sotul meu, vreo ora dupa vizita la medic. Dragul de el, era foarte curios, pentru ca am mers la ecografie singura, si tot incerca sa dea de mine la telefon. Dar eu eram buimaca de fericire si am mers asa mult, prin zapada si ger, incercand sa rumeg fericirea. Aveam vreo 15 apeluri. Cand l-am sunat, a fost si el putin socat, dar fericit”.

Gemenii, fashionisti din scutece

Cora primeste zilnic complimente la adresa gemenilor. Inca de la nastere au atras atentia cu outfiturile lor cool. „Incerc sa le cumpar haine de calitate, care nu costa o avere, dar rezista unor copii pregatiti sa descopere lumea. Le cumpar haine din magazine fizice, dar si de pe internet. Incurajez producatorii locali (din pacate, sunt prea putini) si prefer bumbacul, matasea sau lana ecologica. Sunt interesata si de povestile celor care sunt in spatele hainelor pe care le purtam”.

Cora nu este doar un blogger incepator: este un jurnalist cu experienta. „De 19 ani sunt in presa. Am lucrat in radio, in presa scrisa si in ultimii 12 ani in TV, la Pro, in redactia de sport, si acum in digital. Pff, in redactia de sport a fost genial. Aveam un abdomen super lucrat de la cat de mult radeam impreuna cu oamenii de acolo. Sunt incredibili! Foarte smart, foarte de treaba, cu simtul umorului foarte dezvoltat si mai ales super profesionisti”.

Dar inainte de a-si incepe cariera de jurnalist, Cora a lucrat in invatamant. „Am fost invatatoare si a fost o perioada magica. Am terminat liceul pedagogic si-mi amintesc ca in dimineata primei zile de scoala la catedra am plans. Mult. ? Dar nu m-a vazut nimeni. Mi-au tremurat picioarele cand am predat prima ora. Era clasa a patra, iar eu venisem in locul unui invatator care iesise la pensie. Am fost coplesita de importanta rolului meu. Bine ca n-am lesinat! Sa stii ca am un profund respect pentru dascali. Este extrem, extrem de greu sa predai. Este o mare responsabilitate, pentru ca modelezi suflete. Suflete pure, curate, care vad in tine un mic zeu”, spune Cora.

Mamicile din redactie ii cer mereu sfaturi Corei legate de cei mici. De exemplu, nu se face comanda de carti pentru copii fara ca ea sa nu ne faca niste recomandari.  Am rugat-o sa ne dezvaluie cinci carti care i-au fascinat pe gemenii ei.

„M-ai prins aici! ? Eu si sotul meu iubim cartile si cred ca le-am transmis asta si celor mici. In primii 2 ani aveau peste doua sute de carti in biblioteca lor, insa de la o vreme am inceput sa triez la sange si sa aleg doar ceea ce este cu adevarat valoros. Deci nu mai cumpar orice. In privinta gusturilor, au avut diferite perioade si sunt in continua schimbare.

In jurul varste de 1 an, erau absolut fascinati de cartile lui Eric Carle. „Omida Mancacioasa” a avut un efect incredibil asupra loc.

„Hoinari prin Anotimpuri” este o serie de carti care nu trebuie sa lipseasca din nicio biblioteca, dupa parerea mea.

„Atinge copacul fermecat!”, o alta carte pe care ei o iubesc;

– „Micuta mea stea” – vor sa o citim in fiecare seara, inainte sa adormim, desi ei o stiu pe dinafara.

– „Copiii padurii” este o alta carte minunata din care citim zilnic.

Pornind de la aceste carti, am conceput tot soiul de activitati si jocuri minunate, care vor putea fi regasite si pe blogul meu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here