The Black Sheep, brandul romanesc care vinde haine unisex pentru copii. Stilistul Cristina Diaconu este cea care le creeaza

13218

Stilistul Cristina Diaconu promoveaza si la noi in tara ideea de haine de gen neutru sau unisex pentru copii. Din ce in ce mai multe branduri internationale concep astfel de articole vestimentare pentru cei mici, iar acum un brand romanesc preia aceasta idee de pe piata internationala de fashion.

The Black Sheep este proiectul de suflet al Cristinei Diaconu. Sub acest nume, creeaza hainute cool, „diferite”, pentru cei mici. De „meserie” stilist pentru artisti sau visual merchandiser de vitrine si magazine, Cristina si-a facut curaj sa inceapa acest nou proiect dupa ce a devenit mamica.

Cum a luat nastere conceptul The Black Sheep si cine este persoana ce se afla in spatele lui?

In spatele conceptului se afla Cristina Diaconu sau Kiki. Multa lume ma cunoaste ca stilist sau visual merchandiser de vitrine si magazine.

Conceptul The Black Sheep a luat nastere cu multi ani inainte. Imi doream sa lansez o colectie de haine pentru adulti, insa cred ca mi-a lipsit mereu curajul si increderea ca as putea face. De 19 luni a aparut in viata mea Noel Philippe, baietelul meu. El a fost de altfel cel care mi-a dat curajul, motivatia si speranta sa realizez un brand si o colectie de haine – insa nu pentru adulti, ci pentru copii cu varsta intre 1-7 ani.

Ce faceai inainte de a lansa acest proiect?

Am o experienta destul de bogata in styling pentru artisti (videoclipuri & sedinte foto), precum si de visual merchandiser de vitrine si amenajari de magazine. De altfel, inca mai fac si asta, oricand apare o ocazie.

Ce ne poti spune despre stilul The Black Sheep?

Numele The Black Sheep este imaginea stilului pe care il promovez, un stil vestimentar diferit. „A fi oaie neagra” insamna sa fii diferit, asa cum este de altfel si sologanul nostru. Nu inteleg insa de ce oamenii ataseaza deseori o conotatie negativa in a fi diferit. Asadar, acest proiect are in plan secund si rolul de a reabilita statutul oitelor negre :p.

Este un manifest pentru toleranta si pentru dreptul fiecaruia de a se exprima liber.  Cum facem asta? Promovand un stil minimalist-chic, neconventional, neutru de gen.

Crezi ca va prinde acest concept de hainute unisex / gen neutru pentru copii si in Romania?

Daca nu credeam ca va prinde nu paseam pe acest drum. E un concept & un stil vestimentar care ma defineste si pe care l-am promovat si in proiectele anterioare, cu succes. Am confirmarea deja ca exista public si pentru un astfel de stil.

De unde pot cumpara mamicile produsele The Black Sheep?

Momentan prezint produsele la diferite targuri si lucrez la site-ul online. Oricine doreste produsele din colectie poate sa imi scrie pe pagina Facebook sau Instagram.

Prin ce sunt articolele voastre deosebite de restul de pe piata?

Articolele sunt modul personal in care eu ma exprim; sunt un instrument de exteriorizare si de a spune cine sunt. Ele intruchipeaza stilul vestimentar care ma defineste, un stil care se dezvolta si creste odata cu mine.

De ce esti cel mai mandra cand vine vorba de The Black Sheep?

Sunt mandra in primul rand ca exista! Sunt mandra ca am reusit sa ii dau viata si ca am pornit de la 0, pas cu pas, banut cu banut . Un prieten imi spunea, atunci cand ma plangeam ca nu am fonduri sa incep afacerea, ca oricine poate incepe cu 10.000 euro si ca provocarea este sa demonstrezi ca se poate si fara ei. Iata ca a avut dreptate si, chiar daca nu e usor, ma bucur de aceasta experienta la fiecare pas!

Care e cel mai frumos aspect, dar si cel mai dificil legat de activitatea ta?

Unul din momentele cele mai frumoase este atunci cand o idee iese din tipare in atelier. Ma joc cu materiale, cu colori (nu foarte multe;p), fac schite, le testez si, la final, ma bucur sa fi realizat un articol vestimentar care a plecat de la o idee nascocita de mintea mea.
Cel mai dificil este insa sa impart meseria asta cu a fi mama, unde provocarile sunt cel putin la fel de diverse si de neasteptate.

Stiu ca vei participa la Targul Alegria. Cu ce le intampini pe mamici?

Le intampin cu voie buna si, bineinteles, vor avea ocazia sa descopere colectia mea si povestea din spatele ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here