Magura, un colt de rai. Locul perfect pentru o vacanta relaxanta, alaturi de copii

7500

Multi spun despre Magura ca ar fi cel mai frumos sat din Romania. Nu as putea sa ii contrazic, dar e adevarat ca nici nu le-am vazut pe toate. La Magura mai ajunsesem o singura data, in urma cu 10 ani, si imi aduc aminte ca am fost fermecata si atunci.

VEZI SI: Sohodol Bran, locul cu o priveliste fantastica atat vara, cat si iarna

Am ajuns din nou dupa ce am vazut cateva fotografii la o prietena pe Facebook. Peisajul este de vis. Satul este sus pe munte si cat vezi cu ochii numai culmi, stancoase sau verzi.

Cazare la Magura: Pensiunea Nea Marin, conditii bune si o priveliste de vis

Noi ne-am cazat la Pensiunea Nea Marin, descoperita tot in pozele prietenei de pe Facebook. Are o curte mare, superba, cu cea mai frumoasa priveliste din sat. Parerea mea. Tobogan, trambulina, pentru copii. Foisor acoperit, in caz de ploaie, si gratar. Camerele curate, livingul amenajat cu bun gust, cu acelasi view spectaculos.

Numele “Nea Marin” nu este o intamplare. Dupa pozele de pe pereti – cu Cheeky Girls, Andra, Delia, Ionut Iftimoie etc – mi-am dat seama ca a fost una dintre locatiile emisiunii “Serviti, va rog”, de pe Pro TV, unde celebrul Nea Marin chinuia vedetele autohtone 🙂

O problema (pentru unii) ar putea fi ca la pensiunea asta trebuie sa te autogospodaresti. Noi am fost norocosi, pentru la in grupul nostru au fost si doua bunici tare pricepute, plus baietii care s-au ocupat de gratare.

Am inteles ca ar fi si un restaurant pe undeva relativ aproape, dar noi am venit pregatiti cu de toate.

Exista si un magazinas aproape, pentru cine mai are nevoie de o apa sau ceva de genul.

Vacanta la Magura: cat de greu e de ajuns?

Desi nu e drum asfaltat, nu se ajunge greu. Poate urca orice masina, nu ai nevoie neaparat de SUV.

Vacanta la Magura: ce poti face in cateva zile?

Pentru pasionatii de trasee montane, de la poalele muntelui se poate pleca in mai multe destinatii, prin Parcul National Piatra Craiului (intrare adulti 5 lei). Noi, fiind cu copiii, am facut o plimbare de doua ore dus-intors pe Cheile Zarnestilor. E poteca, deci copiii au putut merge cu usurinta.

 

Plimbari la fel de frumoase se pot face si prin satul Magura –  e suficient sa tii drumul principal si ai parte numai de peisaje de poveste.

Pretty as a picture 😍 #bestview #mountains #familytime

O postare distribuită de Doina Goanta (@mamapentrudoi) pe

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here