Obiective turistice Halkidiki: Parthenonas – satul din Sithonia cu o priveliste spectaculoasa

3341

Daca nu vreti sa ratati unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Halkidiki, Partehonas trebuie sa fie pe lista voastra! La doar 6 km de Neos Marmaras, Halkidiki, se afla un mic colt de rai – Parthenonas. Numit si satul-fantoma, pentru ca prin anii ’70 a fost parasit de localnici, Parthenonas este situat la 350 de metri altitudine si ofera o priveliste incantatoare.

Obiective turistice Halkidiki: Parthenonas – Satul a fost totusi readus la viata prin anii ’90, cand niste straini au cumparat case acolo si le-au renovat.

Obiective turistice Halkidiki: Parthenonas – privelisti superbe si un apus de poveste

Odata ajuns sus, te poti plimba pe stradute linistite, poti admira casele pline de farmec, poti colinda prin livezile de maslini si poti savura o cafea la una dintre terasele de acolo.

Noi am mers sa luam cina in Parthenonas si sa vedem apusul de la inaltime. A fost o experienta minunata, pe care as repeta-o oricand.

Obiective turistice Halkidiki: Parthenonas – taverne fermecatoare cu preparate delicioase

Ne-am asezat la masa la Paul’s Traditional Taverna, care are, de departe, cea mai spectaculoasa priveliste. Dupa cum ii spune numele, este un restaurant traditional, unde poti degusta  in principal preparate la gratar, in sensul ca pentru fructe de mare si peste e de preferat sa mancati in Neos Marmaras.

Singurul mare dezavanraj a fost roiul de viespi / albine, care nu ne-a dat pace cat timp am mancat. Practic, ma luptam cu vreo 10 albine pe o bucata de carne. Chelnerii ne-au sarit in ajutor cu niste fum produs de cafea arsa, dar care nu nu le-a intimidat prea mult pe albine. Oricum, din 10 adulti si 6 copii nu a fost nimeni intepat 🙂 Dupa apus, cand au plecat albinele, au aparut tantarii 🙂

Chiar si cu prezenta albinelor/viespilor, a fost o experienta grozava si Parthenonas ar trebui sa fie pe lista de TO DO a tuturor celor care ajung in Sithonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here