Am testat: Aur Derm cu mimosa, smirna si propolis – crema pentru diverse afectiuni ale pielii

51909

UPDATE decembrie 2018 : Autoritatile din Austria au trimis o avertizare legata de Aur Derm: in urma studiilor facute a reiesit ca nu este un produs suta la suta natural, asa cum sustin producatorii. Potrivit Autoritatatii Federale pentru Siguranță în Sistemul de Sănătate din Austria (BASG) Aur Derm contine substante sintetice periculoase.

“Pretinsul produs natural este în realitate un medicament falsificat“, este concluzia BAGS, citata de constantadeazi.ro

Se pare ca nu plantele naturale continute de AUR DERM au aceste efecte miraculoase asupra pielii, ci mixul de substante sintetice folosite de producatori, care nu sunt trecute pe eticheta. Constantadeazi.ro a scris despre un studiu realizat in Austria in ceea ce priveste Aur Derm cu mimoza, smirna si propolis si a reiesit ca aceasta contine „substanțe precum Diclofenac, Lidocain, Benzocain, Procain, Clobetasolpropionat si Ketoconazol”.


 

UPDATE 9 ianuarie 2019

Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale recomanda persoanelor sa nu mai achizitioneze acest produs. Iata anuntul facut pe site-ul lor:

ANMDM informeaza cu privire la produsul AUR DERM CREMA CU MIMOZA, SMIRNA SI PROPOLIS!

Crema a fost notificata ca si produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, continand in realitate substante active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriaca de profil, care a emis o alerta in acest sens.
Produsul nefiind inregistrat ca si medicament, ANMDM a intreprins toate demersurile care se impuneau in acest caz, in limita de competenta a institutiei.

Avand in vedere posibilul impact negativ asupra sanatatii persoanelor carora li se administreaza acest produs, ANMDM atentioneaza pacientii, publicul larg sa nu achizitioneze AUR DERM CREMA CU MIMOZA, SMIRNA SI PROPOLIS, aflat inca pe piata, pana la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmata de distrugerea produsului”, scrie pe site-ul anm.ro.


UPDATE 11 ianuarie 2019

Ce raspuns a dat Laur Med in urma acestor acuzatii:

Ion  Miron, administratorul SC Laur Med Plant SRL, firma care produce „AUR DERM® MIMOSA, a dat un interviu pentru constantadeazi.ro. 

Acesta sustine ca Aur Derm este naturala. „Dacă au descoperit aceste substanțe, de ce nu au precizat în buletinul de analiză și în ce cantități, așa cum ar fi fost și normal? Fiindcă știau că nu ar mai fost credibili. Ei știu foarte bine că în prepararea acestor creme s-au folosit doar ingrediente naturale. Eu nu am pus nimic sintetic în ele. (…) . Sunt convins că prin bunăvoința ANM, dacă cei de acolo decid că trebuie trecut ca medicament și mă sprijină, în cel mai scurt timp vom reveni pe piață cu Aur Derma Mimoza cu toate modificările necesare”.

Reprezentantul Laur Med a specificat ca a oprit productia Aur Derm, a retras produsele de pe piata si probabil ca le va distruge. „Am înțeles că se vinde pe piața neagră cremele care au scăpat cu 100-200 lei”, spune Ion Miron pentru aceeasi sursa. Acesta a precizat ca a cerut sa se efectueze teste noi pentru Aur Derm. „Deja o firmă din Rusia și alta din Egipt m-au contactat să mutăm producția cremei la ei. Eu am făcut investiții de sute de mii de euro în laborator și echipamente și nu am de gând să renunț”.

„Această cremă nu ar fi deranjat pe nimeni dacă nu ar fi vindecat atât de bine sau ar fi avut efecte secundare. Însă vă dați seama câți bani au pierdut marile companii farmaceutice sau de cosmetice cu cremele lor de sute de lei. Îmi povestea un tată că în Austria a plătit mii de euro pe consultații și tratamente pentru cei doi copii ai săi care aveau dermatită și degeaba. Au rezolvat problema într-un final cu două creme Aur Derm de 50 lei, ambele. Aici deranjăm noi… Vă dați seamă ce pagubă le-am făcut? Cică vreo 150 milioane de euro”, spune Ion Miron pentru constantadeazi.ro.

RASPUNSUL LAUR MED, DAT PE 6 IANUARIE 2019 PE PAGINA DE FACEBOOK:


 

Review Aur Derm, facut inainte de aparitia rezultatelor studiilor din Austria:

Pielea copiilor este extrem de sensibila, asa ca iritatiile, eczemele sau dermatitele pot aparea oricand. Din fericire, nu am avut probleme grave cu copiii din acest punct de vedere, asa ca nu a fost nevoie sa apelam la medicamente. Insa cu cate o iritatie sau o piele extrem de uscata si cu zone descuamate ne-am mai confruntat.

De curand, bebe Edy a avut mana gura picior si i-au aparut cateva bubite si in zona scutecului. Dupa ce boala a trecut, zona aceea a ramas iritata: avea o pata rosie care parea se extinde pe zi ce trece, in loc sa se vindece. Am decis sa aplic pe zona crema Aur Derm cu mimosa, smirna si propolis, pe care eu o am in casa de ani buni. O foloseam din cand in cand pentru psoriazis, insa, sincer, in cazul acestei boli autoimune nu prea are niciun efect, doar hidrateaza un pic pielea. In schimb, pentru iritatia bebelusului a facut minuni. In doua zile nu se mai vedea nimic pe piele.

Am mai folosit-o cu succes si anul trecut. Pe timpul verii, Andrei a avut ceva probleme cu pielea, in sensul ca era uscata si in anumite zone ii aparusera niste pete rosiatice, usor iesite in relief. Probabil o dermatita. Atunci am mers si la medic, care ne-a recomandat Advantan. Insa am folosit o crema foarte hidratanta – A Derma – si acest Aur Derm. L-am dat si cu Advantan, insa destul de putin, pentru ca este un unguent care contine cortizon, asa ca am preferat sa il evit, avand in vedere ca petele erau doar cateva (trei-patru). In combinatia asta, am scapat de ele. Vad ca vara asta nu a revenit problema. Acum cautam remedii la ciupiturile de tantari, care l-au terorizat pe bebe.

Si noi, parintii, folosim Aur Derm cand mai apare cate o iritatie, un neg, ceva, si m-as risca sa spun ca functioneaza.

Ideea e ca e o crema de avut in casa, mai ales ca pe prospect de “lauda” ca este “recomandat ca adjuvant in arsuri de gradul II si III (inclusiv celor datorate iradierii si cobalto-terapiei), alergii, psoriazis, zona zoster, suprima rapid durerea, cicatrizează fara urme dermatoze de orice fel, acnee, pete, ciuperci, herpes, tonic capilar”. Crema contine extract de mimoza tenuiflora 3%, smirna 3%, propolis 5%, excipienti pana la lOOg (tanine, saponine, alcaloizi, arazinoza, xiloza, fîtosteroizi, ramnoza).

Eu cumpar Aur Derm cu cu mimosa, smirna si propolis de la plafar, unde costa in jur de 30 de lei, insa pe site la Farmacia Tei costa doar 21 de lei.


 

7 COMENTARII

  1. Ce portu malabata mai vrea si Austria asta? Pădurile noastre ii plac, nu au și astea ceva substanțe care îi fac rău la impertinentă?
    Crema AUR mimoza, smirnă, propolis, o folosim cu rezultate excelente de când a apărut. Este un produs foarte bun si foarte sigur. Dacă la o persoană în vârstă cu multe boli cronice face bine, de ce ar face rău la alte persoane? Sa ne lase în pace acești îngâmfati occidentali, acum vreo 30-40 de ani umblau în limba după aspirina si piramidonul românesc, la o foaie cu aspirina românească, care costa la noi 1,25 lei, ne dădeau la schimb 2 cutii cu aspirina Bayer, pe care o vindeam la snobii noștri cu 10 lei cutia. Nemții, belgienii, chiar si intepenitii conservatori englezi si olandezi, ne spuneau că aspirina de la ei nu are efect. Sa le respingem si noi alimentele otrăvite cu conservanți de mare risc ce ne obligă să le cumpărăm de la ei. Mai ales lactatele lor, cașcavalul sintetic si alte bălării. Faceți ca italienii, nu cumpără din magazin decât alimente produse de italieni, la fel si medicamentele. Observ că acești austrieci ne cam iau de prosti. Se tot umfla în pene si acaparează mințile românilor fără demnitate, ăștia încă mai speră să își facă iar imperiul lor. Ala care a martirizat pe Horea, Cloșca si Crisan. Nu uitați istoria! Lupul schimba părul, dar naravul, BA ! Sa cerem cu toții să ni se dea pe piața produsele noastre farmaceutice si naturiste. Nu le place, atunci sa se duca pe pustii!

  2. Buna! Scriu si eu un articol despre asta. M-ar ajuta enorm daca mi-ai pune la dispozitie ingredientele de la Mimoza, smirna si propolis. Cele INCI care ar trebui sa arate asa. Eu am avut doar crema cu mimoza 5% si pentru ea am gasit ingredientele. Ma poti ajuta? Adresa mea de email este luthelo {at} gmail {punct} com. Merci tare mult!

    Cele INCI sunt scrise asa: MIMOSA TENUIFLORA BARK EXTRACT,, EUCALYPTUS GLOBULUS EXTRACT\ EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF EXTRACT, PINUS PINASTER LEAF/TWIG OIL, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, HIPPOPHAE RHAMNOIDES (SEA BUCKTHORN) OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, PETROLATUM, AQUA – doar ca astea sunt de la mimoza 5%

  3. Lasati crema in pace, e mai buna decat Daivobet si nu are cortizon, o folosesc de mai bine de un an.
    Vreti doar sa va vindeti chimicalele voastre la preturi exorbitante. Ticalosilor.

  4. Un produs excepțional! L-am folosit la indicația medicului pediatru pentru fetița mea care făcuse o dermatita atopica. In 3 zile a dispărut dermatita și nu a revenit. Mie, personal mi-a apărut de curând o iritație pe pielea mâinilor și mă frustrează că nu mai găsesc aceasta crema. De asemeni am recomamdat-o unei colege a cărei fetița se confrunta cu niste bubițe care o determina sa se scarpine frecvent – i-au dispărut din doua aplicări. Va rog și eu și în numele.mai.multor consumatori sa reintroduceți acest produs pe piata. Numele meu este real și sunt un consumator real care postez acest comentariu in mod asumat, din propria experiență în utilizarea produsului.

  5. Eu am folosit aceasta crema si am fost extrem de multumit de rezultatele obtinute in comparatie cu alte creme existente acum pe piata. Parca este un blestem pe tot ce este romanesc si bun ca sa fie in scurt timp scos fortat de pe piata ca sa faca loc la produse straine total ineficiente.

  6. Tot la recomandarea medicului dermatolog am folosit-o și eu, ca multe alte persoane….este nemaipomenit de eficientă, dar din păcate acum nu se mai găsește, datorită unor „binevoitori”. Am fost diagnosticată cu psoriazis, este adevărat, nu vindecă în totalitate, dar mi-a ameliorat mâncărimile, usturimile și a vindecat parte din pielea afectată… Sunt disperată! Am încercat să obțin eu acasă, din ingredientele cremei, ceva asemănător, dar nu dă aceleași rezultate. Vă rog, cei care ați avut intenții ascunse și ați scos această cremă de pe piață, să reveniți la gânduri mai bune și să o readuceți din din nou, pacienților care au mare nevoie de ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here