Ferma Cocosu Rosu: o zi de distractie cu copiii “ca la tara”

8124

Ferma Cocosu Rosu este una dintre destinatiile noastre de weekend, pe care o bifam cam de doua ori pe an, primavara si toamna. Asta si pentru ca este aproape de noi: din Chiajna pana in satul Ghionea, unde se afla ferma, facem maxim 20 de minute cu masina. Mergem adesea in gasca, pentru ca distractia copiilor sa fie mai mare. Petrecem lejer 3-4 ore pe acolo, pana se plictisesc cei mici.

Cum ajungi la Ferma Cocosu Rosu

Drumul cel mai simplu de a ajunge la Ferma Cocosu Rosu este sa o iei pe autostrada (A 1) spre Pitesti si sa gasesti iesirea spre comuna Ulmi, sat Ghionea. E la km 23 pe A 1. Va puteti baza pe Waze sa va duca acolo. Mai este varianta sa o iei prin Dragomiresti, in loc de autostrada, si apoi toate satele care urmeaza dupa aceasta comuna, pana ajungeti la destinatie. Dar drumul asta ne convine mai mult noua, pentru ca venim din Chiajna.

Ce puteti face si vedea la Ferma Cocosu Rosu

Ferma Cocosu Rosu este o un loc frecventat mai mult de parinti cu copii mici, care sunt fascinati de animalele domestice si pasarile de curte pe care le intalnesc acolo. La 5 ani, Andrei nu a mai fost prea impresionat de ele, insa bebe Edy (un an si trei luni) cred ca a stat vreo jumatate de ora sa se uite numai la gaini, rate si gaste. I-au placut si caprele si vitelusii, de care ne-am putut apropia si pe care i-am mangaiat. La ultima vizita, am gasit si niste pui de catel, cai, ponei, iepuri si fazani.

Copiii se pot distra la locul de joaca, pot calari ponei sau pot merge intr-o excursie la o casa taraneasca. Andrei si prietenele lui au mers cu caruta in aceasta excursie de circa jumatate de ora, au intrat intr-un hambar de porumb si s-au dat cu tiroliana.

Ce puteti manca la restaurantul de la Ferma Cocosu Rosu

Chiar daca la ferma este si un restaurant in interior, ideal este sa mergi cand este vremea buna ca sa stai pe terasa. Este un spatiu larg, cu multe mese, iar langa ele este locul de joaca al copiilor. Deci adultii stau la masa si ii pot supraveghea pe cei mici.

Meniul este unul bazat mai mult pe preparate la gratar: gen carne / carnati /mici / pastrama cu cartofi prajiti/la cuptor, insa au si ciorba (a fost foarte buna de fiecare data, indiferent de fel), mamaliga cu branza, salate ca garnitura si o paine pufoasa si calda de casa.

Carnivora convinsa, eu imi iau aproape de fiecare data carnati afumati de porc sau carne la garnita cu muraturi. Da, stiu, sunt o “doamna” 🙂

Au, de obicei, si un desert sau doua: papanasi, placinta, rulada sau clatite. Cel putin pe astea le-am prins eu cam mereu. Unul sau doua pe meniu, nu toate odata 🙂

Ce puteti cumpara pentru acasa

Ce-i drept, nu am mai fost de mult la ei in “camara”, dar ultima oara am plecat acasa cu un pui de gaina, niste carne la garnita si telemea. Au fel de fel de carnuri afumate, zacusca, muraturi sau dulceata, pe care le puteti cumpara. Ei spun ca de la ei din gradina. Puteti vedea, de fapt, si solariile unde produc rosii, ardei etc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here