De ce i-ai lua copilului bucuria de a crede in Mos Craciun?

1086
Foto: Andrei, la prima lui serbare la gradinita, la doi ani si patru luni

In ultimii ani a aparut o noua moda printre parinti: sa le spuna copiilor, inca de mici, ca Mos Craciun nu exista. Nu e o mare tragedie, dar… nu e pacat? Venirea lui Mos Craciun este una dintre cele mai frumoase clipe ale copilariei. Misterul! Magia! Surpriza! Nerabdarea! De ce sa le rapim copiilor toate astea?

Eu, sincer, nu am inteles “trendul” asta cu dezvaluirea identitatii Mosului. Nici nu am incercat sa gasesc explicatii, insa asa, in treacat, am inteles ca parintii nu vor sa ii … minta pe copii. E si asta un punct de vedere, insa e o minciuna nevinovata, din punctul meu de vedere.

Cand il vad pe Andrei cat de bucuros e ca urmeaza sa vina Mosul, ca ma intreaba zi de zi cat mai e pana ajunge si la noi… parca imi vine si mie sa cred in existenta lui Mos Craciun! Si ce n-as da sa mai cred 🙂

Mi-aduc aminte anul trecut ce bucurie era pe chipul lui cand a vazut cadourile sub brad. Era uluit, nu ii venea parca sa creada. Si anul asta, de Mos Nicolae… Cu ochii umflati de somn, cauta in ghetute, inmarmurit:

-Oau! Mi-a adus fix ce voiam eu! Mami, uite! Exact ce i-am scris in scrisoare! Ce taaare!

Foto: Intalnirea cu Mos Craciun din 2016
Foto: Intalnirea cu Mos Craciun din 2016

Era asa de emotionat. Mai aveam un pic si imi dadeau lacrimile. E un moment minunat, ce rau ii face copilului?!

La un moment dat tot o sa afle. Cat credeti ca o sa dureze pana cand va disparea magia Craciunului? In jur de 6-7 ani, cel mai probabil. Acum Andrei are 5 ani.

Nu mai bine ii lasam sa se bucure cat sunt mici? Poate va e frica de traume la aflarea adevarului? Hai, sa fim seriosi, cu totii am trecut prin asa si nu a fost asa mare tragedie. Recunosc, eu am fost dezamagita, dar, nah, uite-ma om in toata firea :))

Sincer, de abia astept sa vina dimineata de Craciun! Sa pun melodii de iarna, sa aprind luminitele prin casa si sa il astept pe Andrei sa se trezeasca. Sa desfacem impreuna cadourile lasate de Mos Craciun sub brad.

Sarbatori fericite tuturor!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here