Cum imbraci un bebelus pentru iesit la zapada, in 50 de pasi simpli :)

1338
Cum imbraci un bebelus pentru iesit la zapada

Poate pentru restul lumii imbracatul unui bebelus pentru scos afara pe timp de iarna pare un lucru banal, dar orice mamica stie ca nu e asa. Mai ales daca nu ai un bebelus care coopereaza. Cum este cazul meu 🙂 Deci, cum imbraci un bebelus pentru iesit la zapada? Cu muuulta rabdare! O sa va povestesc cum sta treaba la noi. Nu o sa mentionez chiar cei 50 de pasi, dar pe aproape 🙂

Cum imbraci un bebelus pentru iesit la zapada (la un an si patru luni)

Inainte sa iesim din casa, incep sa adun toate hainele, incaltarile si accesoriile de care avem nevoie. Si eu, si el. Bineinteles, nu intotdeauna le gasesc pe toate. Uneori lipseste o manusa, alteori un fular etc. Se umple canapeaua.

Inainte sa apuc eu sa fac ceva, el incepe sa imprastie peste tot hainele, asa ca in momentul in care ma apuc efectiv sa il imbrac, nu le mai gasesc si umblu iar dupa ele.

Cum ma vede cu salopeta de zapada in mana, deja incepe sa se agite. Trebuie sa il fugaresc prin casa, pentru ca stie ce urmeaza si nu ii place sa fie manevrat. Ii schimb pantalonii cu colanti, insa in momentul in care simte ca vreau sa ii pun fasul de zapada incepe sa se zbata, sa se agite si sa urle.

Cum imbraci un bebelus pentru iesit la zapada

Toata operatiunea are loc pe orizonata, pe covor, pentru ca in picioare nu am nicio sansa.

Tot in pozitia asta ii pun si ghetele. Daaaar, nu e asa simplu. Cat “lucrez” eu la ghete, el isi desface bretelele de la salopeta. Inchei de cel putin trei ori bretelele alea. Nu le suporta, le desface non stop. Cand cred eu ca am rezolvat cu salopeta, vad ca si-a scos o gheata din picior.

Dupa ce reusesc sa pun salopeta si incaltarile lui bebe, ma incalt pe mine, ca sa nu il pun prea mult sa ma astepte imbracat. Apoi, urmeaza cea mai grea parte: sa ii pun geaca, manusile si caciula. Circul de pana acum a fost chiar soft.

La geaca efectiv cade din picioare, se smuceste, plange siroaie. Ti se rupe sufletul, ce sa mai… N-are rost sa mai zic de cate ori isi da jos manusile pana iesim din casa.

Cum imbraci un bebelus pentru iesit la zapada

Si daca nu si le da in casa, le scoate afara si tot cu mana goala sta in zapada. Sa ii pun caciula pe cap este alta aventura. Da capul pe spate, il misca in toate directiile, poate, poate renunt. Si pe mine ma trec toate caldurile, ma doare capul de la urlete… dar perseverez.

Dupa ce l-am echipat complet, am maxim un minut sa ma imbrac si eu. Geaca, caciula, manusi. De multe ori renunt la accesorii, ca sa nu mai pierd vremea. Minutul asta se agata de mine, de picioarele mele, trage de mine, se impiedica de orice pentru ca nu vrea sa stea in picioare, are chef de scandal, cade pe jos, plange tare… Cand iesim afara, se mai linisteste, dar dureaza un pic pana ii trece supararea.

La voi cum e? Mai simplu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here