Studiu: ce cheltuieli au parintii in primul an de viata al bebelusului

2449

Venirea pe lume a unui bebelus e motiv de maxima bucurie, dar si prilej de cheltuiala. Tot maxima 🙂 Scutece, hainute, medicamente, produse de ingrijire, eventual si lapte praf, jucarii – toate sunt cheluieli care pot sa dea bugetul familiei peste cap.

Echipa BebeArt a realizat o lista cu toate cheltuielile pe care le face un parinte in primul an de viata al bebelusului. Iata care ar fi acestea, potrivit lor:

Serviciile si consumabilele – cheltuieli recurente

Cheltuielile recurente sunt cele care se repeta de-a lungul anului. Ele pot fi lunare sau sezoniere si depind de nevoile familiei si ale lui bebe.

Daca sunteti norocosi si stati acasa in primii ani ai lui bebe sau aveti bunici care va ajuta, nu va faceti griji despre cine are grija de bebe. Insa daca aveti nevoie de o bona, veti plati un salariu intre 1000 si 2000 de lei pe luna. Cresa este o alta alternativa, aceasta costand intre 600 si 2000 de lei pe luna.

Scutecele sunt de nelipsit, iar lunar veti cheltui intre 150 si 250 de lei pe luna. Scutecelor li se adauga si servetelele umede, pudra si unguentele, pretul lor lunar fiind de 220 de lei.

Daca vei alapta, ai dublu avantaj: economisesti bani, iar bebe va primi cea mai buna hrana posibila. In cazul in care aveti nevoie de lapte praf, acesta costa cam 80 de lei lunar. Iar cand incepeti diversificarea, veti adauga aproximativ 50 de lei pentru piureuri si mancare solida.

Cu siguranta veti primi hainute cadou, dar veti cumpara si voi cate ceva. Pentru toate hainele din primul an, costurile ajung undeva la 2000 de lei.

In primul an de viata, vei avea nevoie de cateva medicamente de preventie, care vor costa aproximativ 400 de lei. Este bine sa ai mereu la indemana comprese sterile, ser fiziologic sau medicamente pentru colicii lui bebe.

Medicamentelor li se adauga si articolele pentru toaleta si baia bebelusului, acestea insumand 200 de lei.

Obiectele de nelipsit – cheltuielile unice

Complementar cheltuielilor recurente, exista multe obiecte pe care le veti cumpara o singura data – multe dintre ele le puteti achizitiona chiar si in timpul sarcinii.

Inca de la iesirea din spital veti avea nevoie de un carucior, o scoica sau un scaun auto, un ham si o geanta pentru scutece. Pretul mediu pentru toate acestea este de 2500 de lei.

Intampinati-l pe bebe intr-o camera armonioasa. Mobilierul si accesoriile din camera vor avea un cost de 3000 de lei, insa multe accesorii le puteti primi cadou.

Pe langa ce alegi ca hrana pentru bebe, este important si cum alegi sa il hranesti. Pe parcursul unui an vei avea nevoie de mai multe obiecte, de la biberoane, la pompa pentru san si mai tarziu ustensile pentru diversificare. Pentru toate acestea vei aveam nevoie de 2300 de lei.

Si pentru baia lui bebe veti avea nevoie de cateva obiecte care sa faca balaceala o placere de fiecare data. Cadita, prosoapele si alte cateva accesorii sunt de nelipsit. Ele insumeaza aproximativ 800 de lei.

Cand vine vorba de distractie, bebe se va amuza teribil cu ajutorul jucariilor si cartilor. Pentru un centru de activitati, un balansoar, dar si jucarii de dentitie si un leaga aloca un buget de 500 de lei.

Pastreaza un buget de 1000-1500 de lei pentru alte obiecte de care va avea nevoie bebe: suzete, purificator de aer, aparat de aerosoli sau cartea bebelusului.

Acum veti fi mai pregatiti sa il primiti pe bebe acasa, intr-un loc unde sa se bucure de liniste si dragoste.

Daca vrei sa va calculati un buget personalizat pentru nevoile voastre, foloseste calculatorul celor de la BebeArt pe care il gasesti aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here