Vacanta in Malta: ce atractii gasesti pe insula care te asteapta la plaja din aprilie pana in noiembrie

3966
vacanta in Malta

Malta a devenit una dintre destinatiile preferate ale romanilor, care vor sa se bucure de plaja si in lunile de primavara sau toamna tarzie. Pentru ca in Malta poti sta la soare si la mare de la inceputul lui aprilie pana in noiembrie, aceasta insula primeste din ce in ce mai multi turisti romani. Are plaje frumoase, o capitala cocheta, dar si alte atractii care o transforma intr-o destinatie de vacanta de top. In conditiile in care poti gasi zboruri si cu 60 de euro dus-intors, cazare la trei stele cu 60 de euro pe noapte, eu zic sa trecem deja la rezervari 🙂 Pentru o vacanta in Malta reusita si cu buget mai restrans, ar trebui sa faceti rezervarile din timp!

vacanta in Malta

Citeste si: Cele mai frumoase insule din Europa: unde sa mergi pentru o vacanta perfecta

Vremea in Malta: cand sunt cele mai bune temperaturi

Malta este o tara insulara in Europa de Sud, cu iesire la Marea Mediteraneana, la 80 km sud de Italia, la 284 km la est de Tunisia și la 333 km nord de Libia. 1.6 milioane de turisti o viziteaza in fiecare an – de trei ori mai mult decat numarul de rezidenti.

In Malta, temperatura medie anuala este in jur de 23 de grade. Cea mai calda luna este august, cu o vreme sufocanta, in care temperatura poate ajunge pana la 34 de grade. In ianuarie, cea mai rece luna a anului in Malta, temperatura maxima variaza intre 12 si 20 de grade.

In pricipiu, in Malta vremea e tocmai buna pentru o vacanta la plaja timp de 8 luni pe an, incepand de la jumatatea lui aprilie pana spre finalul lui noiembrie.

vacanta in Malta

Vacanta in Malta: cat costa biletul de avion

Din Bucuresti, exista companii low cost (Wizz Air, Blue Air) care au zboruri directe catre Malta. Preturile unui bilet de avion variaza, in functie de perioada, intre 60 si 250 de euro.

Vacanta in Malta: cat costa cazarea

La o simpla cautare pe booking.com, puteti gasi hoteluri de patru stele cu preturi incepand de la 80 de euro pana la 250, insa majoritatea costa intre 100 si 150 de euro pe noapte. La cinci stele, preturile sunt similare, doar ca nu gasesti sub 100 de euro pe noapte. La trei stele preturile pleaca de la 60 de euro pe noapte la final de iunie.

Eu nu am ajuns inca in Malta, insa prietenul meu Valentin Visan a fost acolo de curand si mi-a povestit ce impresie i-a lasat lui aceasta insula.

vacanta in Malta

Vacanta in Malta: cum e capitala Valetta

„Capitala Valetta este un soi de peninsula de marimea centrului vechi bucurestean (poate un pic mai mare), insa cu un aspect mediteranean cu influente arhitecturale britanice. Stradute mici, in panta, care inevitabil te conduc catre mare indiferent de directia aleasa, cetati medivale peste care s-au construit alte cetati mai noi, biserici marete, port si iar port, vapoare comerciale si multe, multe vase de agrement, promontorii cu view-uri interesante mai peste tot, cateva muzee in tot acest areal.

Un spectacol interesant il reprezinta ritualul salvelor de tun, lansate catre mare cu precizie de ceasornicar  in fiecare zi la ora 12.00.

vacanta in Malta

Nu ai ce face in Valleta mai mult de o zi, decat daca-ti propui sa vezi toate muzeele, mesele sunt mai scumpe decat in restul insulei, iar suvenirurile au pret dublu. Ceea ce e foarte interesant e ca toate cladirile aici sunt din blocuri de calcar galben, singura resursa economica a insulei, imbinate impecabil si fara nici un fel de tencuiala exterioara”, povesteste Valentin.

Vacanta in Malta: Insula Gozo, de neratat

“Ceea ce mi-a placut mai mult este insa Insula Gozo, care se mai numeste si insula de miere ( datorita culorii galbui al calcarului ), cu fosta celebra Azure Window ( acum prabusita in mare), templu Ġgantija ( considerat a fi cel mai vechi templu din lume ), cu pitorescul Citadella Victoria si turnul medieval Torri ta Xlendi. Toate astea le poti face intr-o singura zi, dupa ce treci cu feribotul ( care se plateste doar la intoarcerea in Malta ) si mai apoi iei un autobuz Hop On – Hop Of. Peisajele si calatoria in sine sunt de vis si desi e toamna tarziu ai o senzatie de primavara timpurie”, spune Vali.

vacanta in Malta

Vacanta in Malta: ce te poate surprinde

“Ce mi-a mai placut? Tocana de iepure si, desi poate va pare bizar, limba lor. Malteza este compusa din vreo cinci limbi in procente diferite si desi ai senzatia ca prinzi cuvinte din engleza, italiana, franceza, araba sau spaniola, nu intelegi nimic, insa are savoare si melodicitate. La fel de interesanta este si mancarea, un mix bizar si savuros din culturi diferire

Cea de-a treia insula nu se viziteaza decat vara, in sezonul rece nu locuiesc mai mult de trei oameni, insa am inteles ca are cateva locuri unde apa are o culoare  incredibila”

Vacanta in Malta: ce atractii mai poti bifa

Poti sa vizitezi oreselul lui Popeye Marinarul, orasel in care chair s-a filmat filmul cu acelasi nume. Poti sa faci o baie curajoasa in noiembrie in celebrul Golden Bay (care chiar are nisp de culoarea aurului) sau poti sa-ti faci poftele culinare intr-un celebru sat cu specific perscaresc.

vacanta in Malta

Mi-a mai placut ca desi este o tara mica, au exploatat la maxim tot ce se poate vedea din punct de vedere turistic si ca e genul de locatie care te imbie la visare, la castele medievale si cavaleri ospitalieri care au dat si simbolul insulei- crucea Malteza”, incheie Valentin Visan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here