Cum a fost la prima editie Family EXPO & Festival, primul targ experiential pentru parintii din Romania

1012

Pavilionul B1, Romexpo, a fost in perioada 28-30 iunie gazda primei editii a targului pentru parinti Family EXPO & Festival. Gandita sa ofere mai mult decat o sesiune de shopping pentru parinti si viitori parinti, expozitia a strans laolalta vizitatori de toate varstele, cateva sute de branduri, medici renumiti si pe unii dintre cei mai iubiti traineri si specialisti in parenting.

Family EXPO & Festival a fost o experienta unica si pentru mine, pentru ca am mers acolo in calitate de moderator la trei conferinte dedicate parintilor si viitorilor parinti: am aflat informatii pretioase despre alaptare de la dr. Alina Dinu de la Medicover, prima moasa independenta din Romania, Vania Limban, le-a invatat pe viitoarele mamici cum sa se pregateasca pentru nastere, iar Otilia Vasile, de la Copiii Naturii, a vorbit despre beneficiile remediilor naturale pentru copii.

In cele 3 zile de expozitie, pragul Romexpo a fost trecut de peste 5000 de parinti si viitori parinti, experienta acestora cu expozitia fiind una inedita pentru ca s-au putut bucura pe durata vizitei lor de shopping si acces la 2 scene de conferinte pe teme de sarcina, nastere, alaptare, diversificare, nutritie, sanatate, educatie, relatie de cuplu si multe altele, sustinute de peste 40 de specialisti.

Mai mult, parintii si viitorii parinti vizitatori s-au putut bucura pe toata durata expozitiei si de consultatii sau evaluari gratuite de oftalmologie, dermatologie, alaptare, pregatire pentru nastere, nutritie si altele in zona Ask a Specialist, care a insumat 14 cabinete medicale.

Simona Florescu, mama unui baietel de 4 luni, declara „Proaspat parinti ai unui bebe de aproape 4 luni, foarte curiosi din fire in materie de parenting ca doar este primul bebe si nu ne-am nascut invatati, am aflat, despre acest targ. Absolut tot ce mi-a trecut prin cap de cand sunt mamica, am gasit la Family EXPO. Hainute minunate atat pentru mami cat si pentru bebe, tot ce inseamna alaptare, standul minunatului Thermomix, carti pentru bebei si copii, nu mai zic de conferinte, atat de
utile pentru viitori si proaspat parinti. Din punctul nostru de vedere, a fost organizat extraordinar de frumos si colorat, atmosfera super vesela, oameni minunati. Sincer, a fost un targ cum nu am mai vazut la noi in tara, ceea ce conteaza enorm pentru noi ca si parinti. Nota 10 organizatorilor pentru super idei! Abia asteptam editia urmatoare”.

Dincolo de zona educationala si de preventie, parintii si viitorii parinti s-au putut bucura de acces la promotiile si ofertele a peste 120 de expozanti care au comercializat pe toata perioada targului produse si servicii medicale (maternitati, celule stem, suplimente alimentare si dispozitive medicale),produse dedicate ingrijirii nou-nascutilor (pompe de san, biberoane, accesorii de hranire, produse
de ingrijire si de decorare a camerei bebelusului), carucioare, hainute pentru copiii de toate varstele si pentru gravide, produse cosmetice pentru bebelusi, copii si adulti, aparatura electrocasnica, carti, jucarii educationale si multe alte produse pentru intreaga familie.

Printre cele mai cunoscute branduri care au fost prezente la prima editie Family EXPO & Festival se numara: Avene, Adinish, AptaNutricia, Artesana, Atelierul de Bobo, Axkid, Baby Stem, Barbie, Bio Oil, Bio Aleea, Be Well Store, Biogenis, Black Sheep – Gog Line, Boiron, Braun Electrocasnice, Butoiul cu Inghetata, Z Coffee Bar, Carter’s OshKosh, Carturesti, Danonino, David & Thea, Dologel, Editura DPH,
Editura TREI, Galbenus, Garmastan, Happy Color, Hotmama, Hot Wheels, Humanitas, Ibody, Joie, Juland, Jucarii-Educationale.ro, Klorane, Kraftelier, Kumon, Life Solutions, LifeLine Romania, Ligomi, Ludicus, comunitatea Mamprenoare, Medicover, MEG WE, Micii Campioni, Micostore, Mokofun – Big Pixel Duck, Natura Toys, Num-Num, Nuna, Philips Avent, Play Station, Pogonici, Pufies, Puro & Bio, Pokemon, Rainbocorns, Republica Bio, Roviel, Sanador, Scutecila cu Manduca, Sloop, Spectra, Stem
Sure, Stem Life, STOKKE, Sweeteria, Tantino Toys, Thermomix, Testoasele Ninja, Uriage, Usborne, Walmark, Nuk ,Tedi si multe altele.

„Ca sa realizezi un eveniment de succes iti trebuie determinare, incredere, pasiune si o echipa care sa lucreze impreuna. Tocmai asta ne-a atras la Family EXPO Festival si ne-a determinat sa participam la prima editie. Chiar daca sunt lucruri ce trebuie imbunatatite am apreciat deschiderea organizatorilor, dorinta de a face lucrurile mai bine si rabdarea cu care au ascultat doleantele fiecarui expozant.
Inceputul este unul promitator si va dorim mult succes in viitor, este un proiect care merita continuat!”,  declara echipa Stokke Monobrand Shop.

In zonele de food-court, vizitatorii au putut degusta inghetata, cafea, sucuri naturale pentru copii, dulciuri fara zahar si raw-vegane, iar „piesa de rezistenta” pentru gravidute si mamele care alapteaza au fost vinul si prosecco-ul fara alcool.
Pentru cei mici, alaturi de partenerii de la Zarva, Kastele, Tantino Toys, Ludotech, Jucarii- Educationale.ro, Matei din Tei, Mom O’Clock, Academia Einstein, Lebbuchenhaus, Playouth, Hubi’s Lab, Danonino si multi altii, organizatorii au pregatit cateva zone de joaca si creativitate. Micii vizitatori, de la 0 la 9 ani, s-au putut bucura de ateliere de arta, indemanare, stiinta, ateliere senzoriale, de recunoastere a emotiilor, au facut cunostinta cu principiile montessori etc.

“FEF2019 a insemnat trei zile pline de lumina, prospetime, bucurie si a fi impreuna. Mi-a ramas insuflet atmosfera calda si prietenoasa pe care au imprimat-o familiile care au vizitat festivalul,specialistii care au sustinut atelierele si conferintele si expozantii cu produsele lor pe care as fi vrut sa le iau acasa. Mi-a fost bine sa moderez, mi-a fost bine sa sustin o conferinta. Abia astept la FEF2020!”, declara Otilia Mantelers, Lider Hand in Hand Parenting in Romania.

Urmatoarele editii Family EXPO & Festival vor avea loc in primavara si toamna anului 2020 inBucuresti. Organizatorii iau in calcul declinarea conceptului si in alte orase importante din Romania in anii urmatori, poate chiar incepand cu anul 2020. Focusul va fi pe cresterea varietatii si numarului de expozanti si pe imbunatatirea „experientei” de vizitare pentru parinti si viitori parinti.

„Am gandit aceasta expozitie pornind de la experienta personala de mama. Stiu, SIMT, ca e loc de mai bine pe piata targurilor de profil din Romania. Cu aceasta prima editie am facut primii pasi catre ce ar trebui sa insemne o expozitie de calitate pentru parinti si viitori parinti. Desigur, avem multe de imbunatatit pe parte de trafic, pe parte de varietate a expozantilor, chiar si pe parte de organizare unde suntem deja extrem de talentati. Dar, mizam pe experienta, pe calitate, pe incurajarea valorilor
de parenting care conteaza in timp. Sustinem nasterea naturala, sustinem alaptarea, sustinem nutritia sanatoasa, sustinem educatia cu blandete si educatia in general. Acestea sunt directiile si valorile nostre. Le vom pastra si le vom amplifica cu fiecare noua editie. Speram ca din ce in ce mai multi parinti si expozanti sa rezoneze cu noi si sa ni se alature in acest proiect, cu siguranta nu usor de crescut dar atat de plin de satisfactie in final”, declara Adelina Dondorici, co-fondator Family EXPO &Festival.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here