Dupa 9 zile in Thassos la inceputul verii, simteam nevoia de inca o escapada la mare. Dupa ce am stat o ora sa caut pe booking hoteluri la Mamaia, pana la urma preturile astronomice din luna august de la noi de la mare m-au facut sa ma orientez catre resortul de 4 stele White Lagoon, din Cavarna.
De ce am ales White Lagoon, Cavarna
Cu doi copii mici in masina cautam ceva sa fie destul de aproape de granita. Desigur, varietatea de holeturi e mult mai mare in Nisipurile de Aur sau Sunny Beach, insa nu voiam sa petrecem prea mult timp in masina.
Asa ca intr-o zi de miercuri de august, dupa ce am stat vreo 30 de minute la Vama Veche pentru verificarea actelor, si inca 30-40 de minute de mers am ajuns la White Lagoon.
Ce ne-a placut la White Lagoon, Cavarna
Raportul calitate-pret
Daca te uiti la imaginile de pe booking, cu siguranta iti va placea ce vezi. Si in realitate arata cam la fel. Este un resort format din mai multe corpuri de cladiri, majoritatea cu vedere la mare. Exista cateva studio-uri care au propria piscina (cred ca e chiar infinity pool) in balcon practic 🙂 Cel mai neplacut mi se pare sa stai in cladirea in care este si restaurantul, pentru ca acolo este cea mai mare agitatie si nici nu ai marea prea aproape (ca priveliste, ma refer).
Noi am facut rezervarea prin booking, insa poti foarte bine sa rezervi de pe pagina hotelului, asa cum au facut-o niste prieteni – sunt sanse mari sa prinzi un pret chiar mai bun.
Cat a costat mini-sejurul nostru all inclusive la White Lagoon? Pentru un studio mare, 2 adulti si 2 copii, 3 nopti all inclusive, am platit 2060 de lei. Nu stiu din ce motiv, daca rezervi de pe mobil costa mai putin decat de pe desktop.
Camera spatioasa si aranjata cu gust
Eu am rezervat un studio pentru 2 adulti si 2 copii si am fost placut surprinsa de cum arata camera. Era foarte mare, iar privelistea din balcon era superba.
Aveam un pat dublu mare, cu o saltea foarte buna si, in sfarsit, niste perne pe gustul meu, pe care sa pot dormi.
Canapelele s-au putut rearanja astfel incat sa formeze un pat dublu. Si ele erau destul de moi si copiii au dormit foarte bine pe ele.
In camera erau o multime de prosoape, plus unele speciale pentru luat la plaja.
Curatenie au facut insa o singura data in cele 3 zile.
Citeste si: Cele mai frumoase plaje din Europa: unde gasesti peisaje de vis
Piscinele si toboganele
Ca sa va spun sincer, in cele 3-4 zile state acolo, am petrecut timpul aproape numai la piscina. Mda, marea nu este punctul forte al acestui resort. Dar despre asta o sa va spun mai jos. Revenind la piscine, nici nu le mai stiu numarul. Oricum, bucuria copiilor, pentru ca oricum mai mult pentru ei sunt facute. Am numarat vreo 8, sper sa nu imi scape vreuna.
Pentru ca hotelul e asezat pe niste dealuri, o parte din piscine sunt construite sus, ai senzatia ca pe acoperisul hotelului. Privelistea este foarte frumoasa si au si 2 infinity pools, destul de micute totusi.
Cum spuneam, mai toate piscinele, in afara de aceste infinity, par facute special pentru copii. Aici sus, e una speciala si pentru bebelusi – le vine apa pana la genunchi 🙂 Acolo am mai stat cu Edy 🙂
Exista si o piscina cu tobogane – practic aici a fost marea distractie.
Jos, la mare, mai sunt alte trei piscine – una pentru copii, una pentru adulti si inca una cu tobogane.
Loc de joaca pentru copii si diverse petreceri
In vremuri normale, fara pandemii si alte nenorociri, un loc de joaca si o petrecere sunt binevenite. Si aici exista un loc de joaca pentru cei mici, activitati pentru ei, cu animatori. Seara sunt petreceri la piscinele de sus sau la malul marii. Am auzit „Dragostea din tei” acolo cat n-am auzit-o in ultimii 10 ani in total 🙂
Mancarea este ok
Pe sistemul „ai de unde alege”, nu ma plang de mancare. Nu era nimic spectaculos, ar fi mers niste peste in plus, dar chiar aveai destul de multe variante, deci nu prea aveai cum sa nu gasesti ceva pe gustul tau. Spre bucuria copiior, intr-o seara au facut pizza la cuptor (se facea pe loc), in alta seara burgeri. Aveau mai multe feluri gatite, gratar, multe salate, fructe, prajituri (astea nu mi-au placut deloc), un congelator cu inghetata ambalata.
Existau practic cele 3 mese pe zi, plus o gustare (fast food) ce se dadea la ora 3 pe plaja, presupun pentru cei care veneau infometati de pe drum si aveau checkin-ul in jurul acelei ore. Gustarea aia de pe plaja este cea mai tristuta…
Ce NU ne-e placut la White Lagoon
Plaja si marea
Practic nu iti venea sa intri in mare acolo la plaja White Lagoon. Avea o culoare de lac obosit, maro, mai gaseai si niste pietre prin apa sau mal. Intrarea nu este prea lina, deci pentru copii mici nu e ok. In 4 zile am intrat cu chiu, cu vai, de doua ori. Ni s-a recomandat sa mergem la plaja de la Thracian Cliffs, dar nu am reusit sa ajungem. Am fost insa cateva ore, intr-o seara, la o plaja din apropiere – plaja Adora. A fost dragut, marea mai curata, intrarea un pic mai buna in apa, un peisaj destul de dragut.
La masa, exact ca in „vremurile normale”
Cum in Bulgaria restaurantele nu sunt inchise, se putea manca si in interior, iar lumea isi putea lua singura mancarea. Evident, nimeni nu pastra distanta de 2 metri la coada si foarte putini aveau masca. Insa cei care mancau acolo in interior… ce sa faca?
Partea buna era ca se putea lua masa si pe terasa, daca prindeai loc. Noi am avut rabdare si am gasit de fiecare data loc afara.
Existau dezinfectanti din loc in loc si manusi pentru a lua mancarea, insa nu le folosea nimeni.