De vizitat: Targul de Craciun de la Brasov! Braşovul, inclus in topul oraşelor cu cei mai frumoşi brazi in 2021

1520

Ne putem considera norocosi: anul asta am vazut live, nu doar in poze, unul dintre cei mai frumosi brazi de Craciun din Europa. Cel din Brasov! Ba mai mai mult, am fost acolo in prima seara in care a fost luminat, pe 28 noiembrie. Si, da, chiar este frumos! Este amplasat in Piata Sfatului, are 23 m inaltime si e impodobit cu 600 de globuri si 30.000 de luminite. Daca aveti de gand sa vizitati Targul de Craciun de la Brasov, iata cateva informatii care v-ar putea fi utile:

Vacanta de Sf. Andrei -1 decembrie la Brasov

In urma cu doi ani am vizitat Targul de Craciun de la Sibiu, iar anul trecut, din cauza pandemiei, am luat o pauza de la activitati de genul asta. Acum, desi pandemia e inca aici, am mers totusi la Brasov in mini-vacanta de Sf. Andrei – 1 decembrie. Am avut noroc ca Targul de Craciun de la Brasov era deja amenajat, iar in prima seara in care am ajuns acolo, au si aprins luminitele.

Cum a fost drumul Bucuresti – Brasov? Ca de fiecare data, o neplacere. Desi pe Waze initial ne arata un drum sub 3 ore, am ajuns sa facem 3 ore jumate, pentru ca in Busteni si Predeal se formase ditamai coloana de masini. La intoarcere, politia ne-a redirectionat pe Cheia –  Valenii de Munte.

Parcarea –  marea problema in Brasov

In Brasov, toate parcarile sunt cu plata, insa nu gasesti niciun loc liber intr-o astfel de perioada aglomerata. Am avut cazare fix in centru, foarte aproape de Piata Sfatului, iar locurile de parcare erau toate ocupate. Doua ore am cautat si degeaba. Am lasat masina pana la urma intr-o parcare a primariei, la vreun kilometru si ceva de cazarea noastra. 130 de lei pe 3 zile. Deci, daca mergeti la Brasov, ar fi bine sa va interesati dinainte daca aveti loc de parcare asigurat.

Unde am gasit cazare in Brasov intr-o perioada atat de aglomerata? Am rezervat pe Booking in ultima clipa si am gasit un apartament superb in centru, cu doua camere, de 80 mp, 530 de lei doua nopti (am beneficiat de un discount, altfel era vreo 600).

Cum a fost la Targul de Craciun de la Brasov

Intr-adevar, in Piata Sfatului era superb – bradul este minunat, luminitele la fel, terase incalzite, vin fiert, turta dulce, dar PUHOI de lume! E ca si cum toata tara ar fi venit la Brasov. Era o mare problema sa gasesti un loc in interiorul unui restaurant, dar ne-am descurcat.

Ce restaurante ne-au fost recomandate in Brasov? Poate va prind bine si voua: Bistro del Arte,  Next Door, Dei Fratti, Sergiana, Trattorian Artisan Food, Wagner’s Loft si La Ceaun.

In doua zile jumate, n-am apucat sa facem mare lucru, dar am bifat o urcare pe jos cu copiii, pe Tampa, iar la intoarcere am luat telecabina. E un traseu usor, l-a facut pana si Edy al meu, care are 4 ani.

Orasul arata bine, are un vibe cool, de abia astept sa revin cand o fi vremea mai buna si n-o mai fi motiv de sarbatoare, sa ma pot bucura si eu in liniste de peisaje si restaurante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here