Targul de Craciun de la Sibiu: cum am petrecut in familie un weekend prelungit

2090

Am mers la Targul de Craciun de la Sibiu ca la… pomul laudat 🙂  “Cel mai frumos targ de Craciun din tara”, “printre cele mai frumoase din Europa”, din galaxie, din Univers :)) Cu atata reclama nu am avut cum sa rezist, asa ca am rezervat trei nopti la un hotel in buricul Sibiului, perioada 21-24 decembrie. Cu mic, cu mare, toata familia la Targul de Craciun de la Sibiu.

Foto:
Foto: Targul de Craciun de la Sibiu: Piata Mica
Targul de Craciun de la Sibiu: Piata Mica

Cum este Targul de Craciun de la Sibiu    

Eu nu sunt Grinch, asa ca imi place Craciunul si tot ce tine de Craciun 🙂 Asta inseamna inclusiv targurile de Craciun :))  Amplasat in Piata Mare, Targul de Craciun din Sibiu este… cum sa zic sa nu se supere nimeni?  Ok, e frumos, dar nu pot sa spun ca m-a dat pe spate. Stiu ca nu da bine sa lauzi Targul de Craciun din Bucuresti, insa, acum, avand experienta amandurora, pot spune ca cel din capitala este peste cel din Sibiu.

Avantajul celui din Sibiu este ca e… in Sibiu 🙂 ca sa spun asa :)) In rest, acelasi puhoi de lume, aceleasi cozi mari la orice era bun de mancare sau de baut, nu te puteai deplasa decat in coloana. Am zis ca poate am prins eu cea mai aglomerata perioada, dar o doamna vanzatoare de la una din casute ne-a marturisit ca weekendurile anterioare au fost chiar si mai aglomerate.

Foto: Targul de Craciun de la Sibiu, intr-o zi ploioasa

Produsele de la casute sunt mai… saracacioase ca cele din Bucuresti, iar la capitolul mancare calda, gatita – putina si scumpa. De exemplu, pe un ciolan (mare, ce-I drept), 4 castraveciori murati si o portie mica de cartofi prajiti am dat 87 de lei. Erau preparate pe gratar – carnati, frigarui, ciolane, ceafa, peste, cu cartofi prajiti, varza sau legume. In rest, dulciuri, gogosi, vin fiert, porumb, ceva suveniruri si alte produse care nu m-au pasionat. Un patinoar care nu facea fata din cauza ca afara erau 15 grade si era practic o balta imensa.

Noi ne-am dat in roata si ne-am plimbat cu trenuletul – asta ca distractii cu copii mici. Mai erau un carusel si alte cateva … “tiribombe” 🙂

Ma rog, mi s-a parut dragut, doar ca nu a fost nimic wow sau ceva ce nu am mai vazut. Merita vazut, dar trei zile la Sibiu cu copiii in perioada asta rece mi s-a parut destul de mult, pentru ca nu sunt chiaaar atat de multe atractii pentru ei. Am avut noroc ca a fost vremea buna, 10-13 grade, si am putut sta mult pe afara.

Citeste si: Vacanta cu rulota in Romania: costuri, conditii de campare, la ce sa te astepti

Cu copiii la Sibiu: am vizitat la Muzeul Astra

In afara ca “am rupt” targul de Craciun (am mers aproape in fiecare zi), am mai fost la Muzeul Astra, unde ne-am plimbat in voie, iar cei mici s-au simtit super bine. Nu au apreciat ei constructiile de acolo, dar s-au bucurat ca era mult spatiu de alergat si bete si conuri de brad  🙂 Costa 25 de lei intrarea pentru adulti.

La Sibiu cu copiii: Muzeul Astra

Daca n-ar fi trebuit sa il culcam pe Edy la pranz, probabil ca am fi mers si la Gradina Zoologica, care e fix langa Muzeul Astra.

Foto: Muzeul Astra, Sibiu

Cu copiii la Sibiu: am mers la Paltinis

In a treia zi, am urcat pana la Paltinis, in speranta ca vom vedea un pic de zapada. Si am vazut: artificiala, pe partie 🙂 Am baut o cafea si o ciocolata calda la barul de la baza partiei, iar apoi ne-am plimbat un pic pe munte.

La Sibiu cu copiii: excursie la Paltinis

Cu copiii la Sibiu: unde am mancat

Orice tentativa de a manca cu doi copii, de 6 si de 2 ani, la restaurant s-a terminat lamentabil. In prima seara, am ajuns pur intamplator, la restaurantul The Rabbit Hole, chiar din Piata Mare. Practic vedeam din el targul de Craciun. Am zis sa comandam fix ce le place copiilor, pizza si paste, ca sa fim siguri ca mananca. Pfff… Andrei, ce-I drept, a mancat pizza, dar pe Edy l-am fugarit cu farfuria de paste prin tot restaurantul, iar apoi efectiv prin targul de Craciun 🙂 Nu a vrut sa ia nicio gura, desi nu mancase mai nimic toata ziua.

Unde sa mananci in Sibiu: Restaurant Hermania

A doua zi am cumparat mancare din targ, nu s-au omorat prea tare copiii dupa ea… si nici noi.

A treia zi la pranz am mancat la un restaurant cu specific sasesc, care ne-a placut foarte mult si care se regaseste si in topul celor mai bune restaurante din Sibiu: restaurant Hermania. Era decorat frumos de Craciun, avea semineu, spatios, copiii se puteau plimba printre mese daca nu aveau stare… lucru pe care l-au si facut de altfel. Am comandat patru feluri de mancare, iar Edy a mancat doar… paine goala! In final, Andrei a varsat paharul de vin rosu pe fata de masa alba 🙂 Am zis ca peste doi ani o sa mai iesim cu amandoi la restaurant :))

Foto: Unde sa mananci in Sibiu – Restaurant Hermania

Cu copiii la Sibiu: unde ne-am cazat

Am ales cazarea de pe booking.com si a fost perfect pentru ceea ce cautam noi: o cazare spatioasa, aproape de centru. Am gasit astfel Hotel Goldsmith, care era fix in apropiere de Piata Mica din Sibiu, pe o straduta linistita. Am avut un fel de studio, cu o camera absolut uriasa, cu doua paturi – unul enorm si unul normal. Studioul avea si o bucatarie utilata cu tot ce trebuie. Ne-am simtit foarte bine, copiii au avut loc sa alerge, sa topaie etc. Singura “problema” a fost pretul destul de mare, cred ca daca ma straduiam mai mult gaseam ceva decent la un pret la jumatate 🙂  Am dat pe trei nopti aproape 1200 de lei, cu mic dejun (acelasi in fiecare zi, destul de basic, nimic wow). Dar in afara de pret, a fost fix pe gustul nostru: cozy, incapator, fix in centru.

Foto: Hotel Goldsmith, Sibiu, sursa foto: Booking.com

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here