Problema din timpul sarcinii si de dupa nastere despre care nu vorbeste nimeni

2675

Se presupune ca in timpul sarcinii femeile ar trebui sa “radieze”, iar dupa nastere mamele  sa fie in culmea fericirii, sa fie incantate si euforice. Pentru ca asa a fost proiectata imaginea proaspetei mamici si daca, Doamne fereste, nu esti asa, sigur esti supusa judecatii publice.

CITESTE SI: Mitul femeii insarcinate care „radiaza” si are o „stralucire” in privire

Unul dintre serialele mele preferate de comedie – Big Bang Theory – a atins, mai demult, acest subiect extrem de sensibil. Bernadette si-a exprimat adevaratele sentimente legate de sarcina sa si multi au fost surprinsi de o asemenea sinceritate. Mai ales ca ceea ce spunea ea nu „dadea bine” si nu era genul de confesiune la care sa te astepti intr-un serial de comedie.

Sunt multe femei care amana aducerea unui copil pe lume din cauza carierei. Cum Bernadette este o femeie de cariera, nici ea nu isi poate lua gandul de la ce inseamna un copil din punct de vedere al profesiei, mai ales ca era intr-un moment excelent al carierei sale. Si “nepotrivit” pentru a face un copil.

“E copilul meu, ar trebui sa imi pese de crese si ce culori aleg, dar nu ma intereseaza. Care e problema mea? Astept sa fiu incantata, dar lucrul asta nu se intampla. Daca nu se va intampla niciodata?”, spunea Bernadette, ingrijorata ca nu va simti bucuria de a fi mama.

Sunt multe femei ca Bernadette. Dar si femei care simt acea conexiune cu copilul inainte de a se naste. Cred 🙂  Eu am fost undeva la mijloc. Nu pot sa zic ca simteam ceva extraordinar, in timpul sarcinii. Dar eram implicata, imi doream sa fie totul bine, faceam cu placere cumparaturile pentru venirea bebelusului. Dar nu imi dadeau lacrimile de emotie cand il simteam miscand sau ceva de genul. Nici nu sunt eu genul asta de persoana.

Conexiunea cu bebe a venit dupa ce ne-am cunoscut mai bine, ca sa zic asa. Iar odata stabilita, este pe viata 🙂  Dupa nastere, ultimul lucru pe care l-am simtit a fost euforia. Cum m-am simtit, de fapt? Usurata! Si linistita. Ca am nascut un bebe sanatos, ca a iesit bine screeningul metabolic, ca cezariana a fost ok pana la urma… Entuziasmul vine pe urma, din micile si marile bucurii pe care ni le ofera cei mici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here