Obiectele care ar trebui sa ne tina bebelusii in siguranta, dar care, de fapt, reprezinta o amenintare

2017

Culmea, eu le am pe amandoua!

De curand, Daily Mail a anuntat ca eBay, Mothercare, Amazon si inca doua lanturi importante de magazine au retras de la vanzare produsele pentru bebelusi „anti-rostogolire” si cele antiplagiocefalie. Eu, inca de cand era Andrei bebe, am si un suport anti-rostogolire, dar si o perna „anti-turtire” a capului. Ce-i drept, nu prea le-am folosit de data asta, dar cred ca, in ciuda riscurilor, cred ca la perna antiplagiocefalie voi mai apela, pentru ca deja se vede capul turtit in laterale.

Care e problema lor? Doisprezece nou nascuti au murit prin sufocare in Statele Unite si se pare ca moartea lor are legatura cu acest gen de produse.

Desi suporturile anti-rostogolire ar trebui sa impiedice rostogolirea, logic, aparent fix asta nu s-a intamplat. Adica bebelusii s-au mutuat din lateral cu fata in jos si nu au mai putut sa respire.

Unul dintre putinele produse de acest gen care a ramas la vanzare este „Babymoov Cosydream”, cu specificatia sa nu mai fie folosit din momentul in care copilul se poate rostogoli.

Specialistii recomanda ca in tipul somnului, bebelusii sa doarma singuri in patutul lor, pe o saltea tare, fara pene, paturici sau alte accesorii, care le-ar putea pune in pericol viata. Mare grija!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here