Batista bebelusului, un adevarat mister. Cu ce am inlocuit-o eu

4285

Recunosc, inainte sa am copil, nici eu nu auzisem de batista bebelusului. Iar cand am auzit prima oara, m-am gandit ca este exact ceea ce ii spune numele – o batista pentru bebelusi. Si nu sunt singura. Dar macar, slava Domnului, eu am aflat la timp, inainte sa creez o situatie… amuzanto-jenanta.

In urma cu ceva vreme, un prieten, tatic pentru prima oara, a fost trimis de sotie intr-o seara sa cumpere de la farmacie batista bebelusului. Avea el o idee in cap, dar nu stia exact la ce sa se astepte. O intreaba pe farmacista:

– Buna ziua. Aveti batista bebelusului?
– Da, sigur.
– Vreau si eu una…
– Imediat. Si ii aduce omului, cum probabil stiti cu totii, acel furtunas cu capatul care se baga in nasul copilului.
– Asa si… aspiratorul?
– Ce aspirator?
– Aspiratorul cu care se trag mucii copilului…
– Aici suntem farmacie, nu tinem aspiratoare…
Omul, super nervos ca se duce acasa la sotie cu batista bebelusului “incompleta”, izbucneste in fata farmacistei?
– Pai cum e posibil, doamna?! Ce fel de farmacie sunteti, sa vindeti batista bebelusului incompleta, fara aspirator?!

Si-a sunat sotia sa ii spuna in ce hal au ajuns farmaciile in ziua de azi, de nu au nici macar aspirator pentru batista bebelusului 🙂  Cand i-a spus sotia ca e vorba, de fapt, de unul adevarat, nu i-a venit sa creada. Desigur, s-a dus apoi la un magazin de electrocasnice sa cumpere unul nou, sa nu o umple de praf pe fetita lor.

Si eu am folosit batista bebelusului, dar am renuntat la ea pentru ca am gasit ceva mai bun si care nu face atata tambalau in casa. Are copilul muci la 2 noaptea, ce fac, stau sa car aspiratorul prin casa sa ii trag mucii? Mai face si o gramada de zgomot, de i-as trezi pe toti din casa.

Noi folosim un “aspirator” din acela de gura. De fapt un furtun, cu rezerve la un capat, prin care ii tragem noi mucii (Vibrocil). Normal, copiilor nu le place nici asta, dar macar nu mai face zgmot si praf ca aspiratorul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here