Mucii copilului macina nervii parintilor. Cum au ajuns sa mi se para o normalitate

6946

Inainte sa fiu mama, daca auzeam vreun parinte ca se plange ca are copilul muci mi-as fi dat de vreo doua ori ochii peste cap. Muci, mare chestie. Trec in doua, trei zile, ce atata vaicareala. Recunosc, ma inselam amarnic. De cand am copii, mucii fac parte din viata mea de zi cu zi. La propriu. De toamna pana primavara, nu mai scapam de ei.

Prima oara cand am facut cunostinta cu fenomenul “forever muci” a fost in primul an de gradinita. Era ca un cosmar care nu se mai termina. Trecand peste faptul ca mucii veneau la pachet cu febra, tuse sau o stare generala proasta, din cauza lor petreceam numeroase nopti albe.

Copilul nu poate respira, pana in 2 ani decongestionantele nazale nu prea au efect, iar cand vede furtunul de aspirat mucii incepe sa planga instant. Asa, din principiu…

Stiind ce ma asteapta daca se viruseaza copilul, pana in 2 ani jumate fugeam de toti piticii care aveau muci la nas. Muc la orizont, alerta maxima! Daca mai auzeam si un tusit, fugita eram!

Dar dupa un an in care mucii s-au tinut ca scaiul de noi, am inceput sa ii vad ca pe ceva normal. Mi se parea ciudat daca vedeam vreun copil fara “lumanari” la nas :)) La gradinita, pe timp de iarna, in primul an toti erau asa.

Daca Andrei a avut prima oara muci la un an, cand a inceput si el sa mai socializeze cu alti copii, Edy este mai “precoce”. A avut deja doua episoade, din fericire nu grave. Andrei vine cu muci de la gradinita si se duce peste Edy sa il pupe si sa il dragaleasca. Inevitabil a doua sau a treia zi bebelusul fornaie.

Am in casa vreo trei “fas-fas”-uri de nas (Vibrocil, Nasic si Olynth), apa de mare Marimer si ser fiziologic. In functie de necesitati, scot artileria grea. La bebe, doar ultimele doua variante, plus Gripstop, care insa nu mi se pare ca ar avea cine stie ce efect.

Dar acum Andrei are deja doi ani de experienta in colectivitate, asa ca si-a mai intarit sistemul imunitar. In concluzie, mai avem si cateva saptamani pe an cu nasul curat. Da, chiar si acum in plina iarna 🙂

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here