Bebelusul care nu vrea sa stea in brate decat in pozitie verticala

1751

Ca bebelusilor le place sa stea in brate, este un lucru stiut. Dar ai mei nu au vrut decat intr-o singura pozitie: la verticala. Si asta inca de la nastere. Te gandesti ca ce ii pasa unui ghemotoc cum este carat in brate? Ei bine, uite ca ii pasa.

Cum il asez pe bebe in pozitie culcat, incepe scandalul. Plansete, smorcaieli. E clar, nu merge! Daca este sa il plimb prin casa sau sa il adorm, trebuie musai cocotat. Si vai de coloana mea :)) Seara adoarme cel mai greu, asa ca e posibil sa ma plimb cu el in brate vreo 15-20 de minute pana il la somnul.

Recunosc, i-am tinut mult in brate pe ambii copii. Exista studii care spun ca cei care sunt tinuti mult in brate dorm noaptea mai bine. Exclus! Cel putin in cazul meu: bebe se trezeste din doua in doua ore. Dar ca orice studiu, sunt convinsa ca exista si unul care sa il contrazica 🙂

Bebe Edy are 5 luni si pare un bebelus interesat de lumea din jur. Motiv pentru care ii si place sa stea la verticala, sa vada el tot ce se petrece.

Ce face bebele meu la 5 luni?

Gangureste, se joaca (uneori si singur) cu jucarioare care atarna sau zornaie, ii place sa fie plimbat prin casa si sa ii arat taboluri sau desene pe pereti. Baga tot ce prinde in gura.

Cel mai mult ii place insa sa comunice. Sa vorbesti cu el. Nicio jucarie cu e ca chipul mamei sau vocea ei. Si il adora pe Andrei (4 ani jumate). Cand il vede, este tot numai un zambet. Daca Andrei se maimutareste la el, nu mai poate de fericire. E cu gura pana la urechi, da din picioare si se bucura.

Deocamdata nu s-a rostogolit. Bine, cand era mai micut – pe la 3 luni – daca il asezam pe burta cu mainile bine pozitionate sub el, se rostogolea imediat. Acum, desi e mai mare si mai puternic, s-a lenevit. Nu pare prea interesat de treaba cu rostogolirea.

Acum asteptam cu emotie diversificarea. I-am dat sa guste para, banana si mar si pare mega incantat 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here