Uleiul de cocos, din ce in ce mai apreciat pentru uz cosmetic. Cum sa il alegem corect

2021

Hidrateaza, miroase senzational si are si un gust delicios. Uleiul de cocos a devenit unul dintre produsele mele preferate de ingrijire. Singurul dezavantaj este ca de fiecare data cand il folosesc in scopuri cosmetice mi se face o pofta teribila de bomboane Rafaello :)) Odata chiar am facut cateva cu ulei de cocos, dupa o reteta raw gasita pe net 🙂

Cel mai mult imi place sa il folosesc pentru hidratarea pielii, dar si pe post de balsam de buze. Am incercat si pentru descurcarea parului dupa baie, insa pentru mine a fost un fail total. Am un par mai incapatanat :))

Pentru copii folosesc de obicei dermatocosmetice pentru hidratarea pielii, insa cateodata apelez si la uleiul de cocos. De fiecare data insa cand fac asta, Andrei baga degetul in borcan si “fura” de acolo ca sa il manance :))

Este foarte important ca atunci cand folosim uleiul de cocos in scopuri cosmetice, mai ales pentru copiii nostri, sa cumparam un produs de calitate. De preferinta BIO.
Ca sa ne ajute sa alegem cea mai buna varianta de ulei de cocos, am apelat la Ciprian Stancu, fondator RepublicaBIO.ro.

Foto: Ciprian Stancu, Republica BIO

“Este adevarat ca uleiul de cocos a ajuns sa se gaseasca peste tot. Din pacate, Romania s-a umplut de ulei de cocos rafinat, procesat chimic si termic, fara nicio trasabilitate a sursei. Gasesti ulei de cocos si in pietele noastre traditioanale langa ceapa, castraveti si branza. Calitatea acestor uleiuri este sub orice standard, practic cumparam produse care nu se pot vinde nicaieri in Europa din cauza calitatii foarte proaste”, spune Ciprian Stancu de la Republica BIO.

Este important sa tinem cont de cateva criterii atunci cand cumparam un ulei de cocos. Iata recomandarile lui Ciprian Stancu:

“Cine cauta ulei de cocos il cauta fiindca a auzit ca este sanatos. Ca acest ulei sa fie intr-adevar sanatos, trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:

• Sa fie presat la rece (pentru pastrarea tuturor enzimelor intacte)
• Sa fie ecologic (pentru certitudinea ca nu este contaminat cu chimicale folosite in cultivare si prelucrare)
• Sa fie ambalat in sticla, nu in plastic (este una dintre cele mai curate si sigure forme de ambalare)
• Sa nu fie dezodorizat (dezodorizarea este un proces chimic ce distruge majoritatea compusilor activi)
• Sa fie ambalat la rece (pentru a mentine materia prima intacta)”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here