Mierea de Manuka, un puternic antibiotic natural. Cum sa o alegem corect

1883

Pentru ca este rara si provine tocmai din Noua Zeelanda si Australia, mierea de Manuka este destul de scumpa. Pentru un efect antibacterian cat mai mare, trebuie sa cumparam un anumit de tip de miere. Fiecare borcan de miere de Manuka are un “numar” trecut pe el, care indica puterea sa antibacteriana.

Niciun parinte nu isi doreste sa dea antibiotice copiilor, de aceea, de cele mai multe ori, incerca sa epuizeze toate variantele de tratament inainte de a apela la ele. Acum, streptococul beta hemolitic grup A a aparut din nou la gradinita. Cred ca a cincea oara in ultima jumatate de an. Mereu ies cate 2, 3, 4 copii pozitiv.

Daca prima si a doua oara am sustinut cu tarie tratamentul cu antibiotic, cel conventional si recomandat de medici, in speranta ca vom scapa odata si pentru totdeauna de aceasta bacterie periculoasa, acum este clar ca nu asta e solutia. Mai ales ca unii copii nu au simptome. Si chiar daca ar avea, nu poti lua antibiotic o data pe luna.

Asa ca eu, ca si restul parintilor, am cautat alternative. Una dintre cele mai bune pare a fi mierea de Manuka. Este recunoascuta pentru efectele sale terapeutice, fiind un puternic antibiotic natural.

In urma cu doua luni, i-am dat lui Andrei timp de trei saptamani cate o lingurita de miere de Manuka dimineata si seara, in speranta ca il va feri de reinfectarea cu streptococ.

Pentru a afla mai multe despre miraculoasa miere de Manuka, am apelat la fondatorul RepublicaBIO.ro, Ciprian Stancu.

Foto: Ciprian Stancu, Republica BIO

Cum sa alegem corect mierea de Manuka:

“Pentru a alege corect mierea de Manuka trebuie sa fim foarte atenti la cateva aspecte. In primul rand, este obligatoriu ca tara de origine a produsului sa fie Noua Zeelanda sau Australia.

Pentru varianta conventionala este de asemenea important ca tara de productie sa coincida cu tara de origine. Spun asta, deoarece la mierea certificata ecologic se verifica indeaproape transabilitatea produsului si chiar daca ambalarea se face intr-o alta tara, ai certitudinea ca aceasta a fost transportata in conditii optime, lucru pe care nu il putem spune despre niciun produs conventional”, spune Ciprian Stancu de la republicaBIO.ro.

UMF, MGO, K Factor, NPA – Ce inseamna “numerele” de pe borcanele cu miere de Manuka

“In ceea ce priveste acele “numere” trecute pe ambalaje, ele sunt sisteme de evaluare ce apartin marilor producatori, care indica concentratia compusilor activi din mierea de Manuka. De exemplu MGO reprezinta concentratia de metilglioxal: cu cat acest factor este mai mare cu atat este mai puternic efectul antibacterian al mierii. K Factor, in schimb, reprezinta concentratia granulelor de polen, cu cat acest factor este mai mare cu atat este mai puternic efectul antioxidant al acesteia. Factorul NPA determina puterea enzimelor din miere in combaterea infectiilor”, spune Ciprian Stancu.

Fondatorul RepublicaBIO.ro spune ca pentru a evita aceste confuzii in momentul de fata marii producatori se pare ca au ajuns la un acord si in viitorul apropiat vor folosi ca limbaj comun factorul MGO.

“Noi, la Republica Bio, verificam riguros orice producator inainte de a decide listarea acestuia. Procesele de verificare dureaza in medie 6-7 luni. Pentru noi nu exista un lucru mai important decat siguranta clientilor nostri. De aceea, aducem doar produsele pe care le-am verificat in prealabil”, mai spune Ciprian.

Mierea raw, din ce in ce mai apreciata

Mierea cruda a inceput sa fie din ce in ce mai cautata, in special pentru proprietatile sale terapeutice. Ciprian Stancu spune ca si mierea marca republica BIO este raw. “Daca fiecare aliment pe care il consumi este curat si din sursa sigura, asta se aduna si iti da o sanatate de fier. Daca nutritia ta nu este curata, atunci acumulezi toxine, metale grele, pesticide. Mierea noastra, marca Republica BIO este un exemplu de aliment foarte curat: este RAW (are enzimele si vitaminele intacte, fiindca nu a fost incalzita), este ecologica (albinele nu au adunat si substante chimice de pe flori ale culturilor stropite), este lipsita de metale grele sau alte adaosuri. Este incredibil cand te gandesti ca apicultorii romani exporta vagoane intregi de miere in Germania, iar consumatorul din Romania mananca miere chinezeasa sau, in cel mai bun caz, miere chinezeasca amestecata cu putina romaneasca si cu putin sirop de zahar. Conform studiilor, peste 80% din mierea vanduta in Romania este ‘’imbunatatita’’ (in sensul de falsificata)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here