Cristina Petrescu aseaza vorbe frumoase pe hartie: cum iti transmite „Cutia de scrisori” cele mai emotionante mesaje

2055

Jurnalist si psihoterapeut, Cristina Petrescu aseaza si vorbe frumoase pe hartie, in cel mai clasic si emotionant mod posibil. Scrie scrisori de mana, cu mesaje de iubire, iertare, multumire sau felicitare. Chiar si cereri de casatorie. Are un scris artistic, asa ca ii cucereste instant pe cei care deschid scrisorile.

Conceptul „Cutia de scrisori” a luat nastere in momentul in care Cristina pregatea, alaturi de sotul ei, Bogdan, invitatiile de nunta. Si-au dorit ceva personalizat, unic, asa ca au scris de mana pe fiecare invitatie in parte.

Acum lucreaza in echipa pentru a trimite mesaje frumoase celor care apeleaza la ei.

Cum a luat nastere conceptul „Cutia de scrisori?”

Acum 4 ani, cand ne-am casatorit, eu si sotul meu ne-am decis sa ne realizam singuri invitatiile de nunta, astfel incat ele sa fie cat mai personale. El a realizat design-ul, iar eu am conceput textul si l-am scris de mana pe fiecare invitatie in parte. Ne doream ca oamenii sa simta ca este important pentru noi sa fie alaturi de noi in acea zi speciala, iar printr-un mesaj scris de mana simteam ca dam o nota autentica si personala invitatiilor. Cum reactiile au fost foarte frumoase, ne-am gandit ca am putea face acest lucru si pentru altii. Plus ca m-au fascinat mereu scrisorile, mai ales cele vechi, ingalbenite de timp, cu cerneala usor stearsa. Au un farmec aparte, mi se par o amintire de nepretuit.

Cine concepe mesajele din scrisori – sunt propuse de voi sau vi le trimit clientii?

Cele mai multe mesaje sunt realizate de mine. Oamenii ne dau cateva detalii, cateva idei, ancore, iar eu le imbrac. Apoi trimit textul spre aprobare. Este foarte important ca textul acela sa exprime exact ceea ce-si doreste expeditorul si sa-l reprezinte. Sunt si situatii in care primim textul si atunci lucrurile sunt cumva mai simple.

Ce trebuie sa faca cei care vor o astfel de scrisoare? Unde va gasesc?

Ne gasesc pe site-ul nostru, www.cutiadescrisori.ro si pe pagina de Facebook cu acelasi nume. Sau ne pot scrie pe contact@cutiadescrisori.ro. Schimbam uneori zeci de mailuri pentru a fi siguri ca totul iese perfect si toata lumea este multumita! Discutam impreuna toate detaliile legate de hartie, plicuri, modalitate de realizare, avem si scrisori rulate sau in eprubeta, asa ca sunt multe aspecte de stabilit.

Care este publicul vostru? Ce fel de oameni mai apeleaza la metoda asta clasica?

Publicul nostru este destul de tanar. In general sunt indragostiti care vor sa faca o surpriza aparte, sa spuna un alt fel de te iubesc sau sa-si ceara iertare. Mai sunt si tineri care trimit scrisori parintilor sau parinti care se adreseaza copiilor.

Care este cel mai emotionant mesaj pe care l-ai scris pe o scrisoare?

Scrisorile adresate parintilor sunt cele mai emotionante. In viata de zi cu zi nu aveam poate timpul necesar si disponibilitatea de a le multumi pentru tot ceea ce au facut si fac pentru noi, dar intr-o astfel de scrisoare se aduna cele mai frumoase si intime ganduri.

Cine scrie asa de frumos?

Eu scriu, iar Bogdan se ocupa de tot ce inseamna aranjare in plic, sigilii, eprubete, impachetare, rularea biletelelor pentru borcane (un produs de suflet). Imi doresc insa sa urmez un curs mai special de caligrafie si sa-mi imbunatatesc tehnica.

Ce mesaje transmiteti? De iubire, multumire, felicitare?

Mesajele sunt foarte diverse: intr-adevar, iubire, multumire, felicitare, iertare, cereri in casatorie. Am avut scrisori si pentru corporatii in care anumiti angajati erau anuntati ca au fost promovati. Cred ca este un mod tare frumos de a da o astfel de veste.

Mai aveti si alte produse in afara de aceste scrisori. Ce ne poti spune despre „Terapie la borcan” sau „Borcanul recunostintei?”

“Terapie la borcan” este un produs de suflet. Fiind si psihoterapeut, mi-am dorit cumva ca oamenii sa aiba un suport prin intermediul acestui borcan cu mesaje. Sunt 52 de mesaje, unul pe saptamana timp de un an. Este ca o adevarata calatorie cu mesaje motivationale, sarcini terapeutice. Borcanul este personalizat, am nevoie de detalii despre persoana careia i se adreseaza. Ce ar vrea sau ar fi bine sa schimbe, ce ii place, ce il motiveaza, ce frici are etc.

Borcanul recunostintei s-a nascut la cererea publicului, ca sa zic asa. Au fost mamici care si-au dorit astfel de borcanele pentru a le oferi invatatoarelor, educatoarelor.

Si mai avem Borcanul pentru primul an de mamica – ideea unei prietene foarte dragi care m-a rugat sa-i realizez un astfel de borcan pe care sa-l deschida in momentul in care vine acasa de la maternitate cu bebelusul. Sunt multe mesaje care au ca scop sa te reechilibreze, sa-ti reaminteasca de faptul ca esti o femeie minunata, dincolo de a fi mama, si ca meriti sa ai grija de tine si de nevoile tale, dar si mesaje care au ca scop sublinierea unicitatii copilului tau si a nevoilor lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here