Metoda Helen Doron de invatare a limbii engleze, pentru copii. De ce este atat de apreciata si cum se desfasoara cursurile

3493

Din ce in ce mai multi copii vorbesc limbi straine de la o varsta frageda. Parintii ii inscriu la gradinite bilingve sau la cursuri de limbi straine.

O metoda din ce in ce mai apreciata in Romania este metoda Helen Doron de invatare a limbii engleze. Cursurile sunt in asa fel concepute incat sunt recomandate chiar si bebelusilor de 4-6 luni.

In acest moment exista centre Helen Doron in 21 de orase din Romania.

Cornel Barlea, Master Francizor Helen Doron English pentru Romania de Vest , ne povesteste mai multe despre acest concept:

Din ce in ce mai multi parinti doresc sa isi inscrie copiii la cursuri de limbi straine de la o varsta cat mai frageda. Cum ii ajuta conceptul Helen Doron?

Conceptul Helen Doron sau mai bine zis metoda aceasta de invatare a limbii engleze este una naturala si a pornit de la ideea de a invata o limba straina similar cu modul de insusire de catre copil a limbii materne. Acest concept face ca invatarea sa fie usoara si distractiva la orice varsta, dar mai ales pentru bebelusi si copiii mici. Credem in capacitatea extraordinara a copiilor de a invata o limba straina foarte devreme si a deveni bilingvi, prin urmare avem cursuri speciale pentru bebelusi incepand cu varsta de 4-6 luni.

Cu ce e diferita metoda Helen Doron de predare a limbii engleze fata de cea clasica?

Ma bucur ori de cate ori primesc aceasta intrebare, pentru ca ea imi ofera oportunitatea de a prezenta avantajele extraordinare, pe care fiecare curs Helen Doron English a dovedit ca le detine. Spre deosebire de varianta clasica a predarii limbii engleze, metoda Helen Doron English a fost dezvoltata si adaptata mereu modului in care invata noile generatii de copii.

Astazi, orice copil care vine la Helen Doron English are la dispozitie un intreg networking de resurse de ultima generatie, din care as mentiona: cursul de engleza, cu impact maxim, primit saptamanal in unul din centrele noastre, accesul la KANGI CLUB – portalul online de activitati in engleza si accesul la cateva aplicatii mobile proprii, Helen Doron Radio si Helen Doron Stream App prin care copiii au materialul de invatat mereu la indemana.

Toate cursurile noastre sunt in asa fel construite incat pe langa cunostintele de limba engleza, copilul este stimulat si antrenat sa-si dezvolte aptitudinile, personalitatea si increderea, avand sansa de a fi mereu cu un pas inaintea altora.

In ce orase din Romania se preda engleza in acest sistem?

In acest moment exista centre Helen Doron English in 21 orase: Arad, Baia Mare, Bacau, Braila, Brasov, Bucuresti, Constanta, Corbeanca, Focsani, Galati, Iasi , Lugoj, Oradea, Ploiesti, Pitesti, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Zalau,Targu Secuiesc si Sebis. Avem in plan ca anul acesta sa adaugam pe harta locatii noi in orase precum Cluj-Napoca, Craiova, Medias.

Ce trebuie sa faca parintii care vor sa isi inscrie copiii la aceste cursuri?

Noi oferim fiecarui parinte posibilitatea de a participa impreuna cu copilul la o lectie demonstrativa gratuita, inaintea deciziei de inscriere la cursul Helen Doron English. Cu aceasta ocazie parintele si copilul inteleg clar conceptul nostru, iar profesorii nostri evalueaza nivelul de engleza al copilului si sugereaza care curs este cel mai potrivit pentru start.

Totodata folosim aceasta prima intalnire cu parintii ca sa ii constientizam de traseul educational, pe care il avem in vedere cu copilul lor si sa ne asiguram de faptul ca ii avem ca si parteneri in investitia comuna pe care o facem.

Cum se desfasoara un curs?

Cursurile Helen Doron dureaza diferit ca timp in functie de varsta copiilor (de la 45 de minute la 90 de minute), dar toate au acelasi scop si anume invatarea intr-un mediu deschis, prietenos, in grupuri mici, in care copiii sunt incurajati si li se inspira incredere in ei. Copiii stau mult pe jos pe pernite, profesorul este in mijlocul lor si conduce dinamic activitatile de predare. Folosim desigur mesele si scaunele la acele sectiuni de cursuri care implica scris.

Ce calitati trebuie sa aiba o profesoara care preda in sistem Helen Doron?

Profesorii sunt inima centrelor noastre si cei care prin dedicarea si creativitatea lor ofera copiilor o experienta minunata in cadrul fiecarui curs. Pentru a deveni profesor Helen Doron English este nevoie sa fii o persoana calda, calma, cu cunostinte avansate de limba engleza, sa ai experienta de lucru cu copiii, sa iubesti copiii, sa crezi in invatarea naturala, sa fii deschis sa inveti o metoda foarte diferita de predare si sa accepti feedback-ul constructiv.

Ca profesor Helen Doron English trebuie sa fii constient si pasionat de oportunitatea de-a modela si impacta viitorul generatiei tinere prin uneltele puse la dispozitie de metoda pe care o folosesti. Profesorii nostri nu se opresc niciodata din invatat, din a deprinde metode noi de predare, iar ca lucrul acesta sa fie realitate, ei sunt inclusi intr-un program anual de traininguri obligatorii, pe care le oferim la nivel regional.

Helen Doron este o franciza. Ce trebuie sa stie si sa faca o persoana care vrea sa iti deschida un centru de predare a limbii engleze in sistem Helen Doron?

Da, asa este, Helen Doron English este o franciza educationala prezenta la nivel international in peste 35 de tari, numarand aproximativ 1000 de centre. In Romania avem 22 de centre, insa potentialul este mult mai mare. In ce priveste profilul persoanei care doreste sa deschida o franciza Helen Doron English, aceasta trebuie sa aiba un spirit antreprenorial sanatos si bine dezvoltat, sa fie sociabila, sa stie sa-si motiveze echipa si sa fie pasionata de a investi in educatia generatiei tinere a tarii noastre.

Helen Doron English are experienta si Know-How-ul care poate transforma investitia in aceasta franciza intr-un succes stabil.

Tuturor celor care doresc sa ni se alature in acest proiect educativ, le stam cu placere la dispozitie pentru a stabili o intalnire si o vizita la sediul nostru central din Sibiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here