Inceperea scolii in scenariul “hibrid” sau “eu cu cine imi las copilul?”

249

Duminica dimineata ora 9. Mai e o zi pana incepe scoala. In urma cu doua zile am aflat ca scoala noastra va face cursuri in scenariul “hibrid”  – adica o saptamana fizic, o saptamana online. Andrei e in prima tura si asta inseamna ca maine merge la scoala.

O ora am stat sa incercam sa gasim solutii legate de cum naiba facem, mai ales in saptamana in care “invata” online. Noi avem amandoi joburi care ne permit sa lucram si de acasa. Dar nu in fiecare zi. Dar multi isi imagineaza ca work from home inseamna sa faci ciorbite pentru familie, sa mai faci si curat, activitati si teme cu copilul, poate sa vezi si un serial printre treaba legata de job. Gresit, pentru mine inseamna 7-8 ore de stat in fata calculatorului, timp in care lucrez efectiv, cu pauza de masa. Restul sunt fantezii.

Anul trecut, copilul a fost la after, dar anul asta voiam sa il scoatem, pentru ca sa tii doi copii la privat (gradinita + after) e extrem de costisitor. In jur de 2300 de lei in cazul nostru. Am fi apelat la bunica, am mai fi lucrat de acasa pe rand, am fi gasit o solutie… dar cu scoala online, o saptamana asa, una asa… este confuz si pentru noi.

Ce fac oare parintii care nu pot lucra deloc de acasa? Si care nu isi permit sa ii dea la after? Care nu au bunici? Cine sta cu ei 4 ore in fata laptopului?

Niste prieteni au hotarat sa vorbeasca la after sa faca acolo scoala online. Il trimit pe copil cu tableta sau laptop, casti, tot ce trebuie si sta acolo toata ziua. E si asta o solutie.

Dupa o ora de intors situatia pe toate partile, inca nu am gasit solutia. O varianta ar fi sa mearga si la after tot intr-un fel de scenariu hibrid, ca sa zic asa. In saptamanile in care merge la scoala, sa mearga si la after  –  va fi preluat din fata scolii de sofer, dus la after si seara preluat de noi. In saptamanile celelalte stat acasa cu noi, parintii, care o sa facem work from home prin rotatie. Doar ca vor fi niste saptamani extrem de triste si frustrante pentru copil, care dupa ce ca sta 4 ore in fata laptopului, nu are parte nici de socializare.

Ar fi fost mai ok sa poata fi dus la after in saptamana in care face scoala online, dar aici inca nu am gasit raspuns la intrebarea:  unde e mai bine sa faca online – la after sau acasa? La after cred ca va fi distras de altii, acasa … ne tine pe noi din mersul la job. Oricum ai da-o, nu e bine! Tare complicat cu scoala asta online. Voi ce solutie ati gasit?

Sursa foto: Photo by Julia M Cameron,  Pexels

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here