„Livada cu jucarii”, magazinul online care incearca sa ii educe si sa ii distreze in acelasi timp pe copii

470

Alina Fusea a renuntat la o cariera in domeniul bancar pentru a incepe un proiect la care visa de mult: un magazin online, Livada cu jucarii. Dupa 10 ani de lucrat in banca, Alina ii face fericiti pe cei mici cu jucarii educative, de logica sau de creativitate.

„Proiectul in sine Livada cu Jucarii s-a „nascut” intr-o seara tarzie de februarie in 2016 cand eram din nou intr-un proces de brainstorming cu o prietena si am conturat ideea unui magazin online cu jucarii educative din lemn, jucarii care sa ii ajute pe copii sa isi dezvolte cat mai multe abilitati, dar sa ii atraga si pe parinti deopotriva, implicandu-i mai mult in jocul lor”, isi aminteste Alina.

Foto: Alina Fusea, Livada cu jucarii

Nu i-a fost usor, dupa 10 ani petrecuti intr-o corporatie. „Stii ca se zice ca ar fi bine sa te apuci chiar acum sa lucrezi pentru visul tau, altfel te va angaja cineva sa lucrezi pentru al lui. Sunt unul dintre oamenii de corporatie care s-a decis sa nu mai lucreze pentru visul altora, care si-a dorit foarte mult o schimbare si a incercat sa iasa din zona de confort, sa isi depaseasca propriile limite si sa incerce sa construiasca un proiect de la 0”, spune fondatoarea Livezii cu jucarii.

Pe parcursul a mai bine de 2 ani, Alina a tot adaugat pe lista diverse idei de afaceri si multe dintre ele erau legate de copii/educatie.

Marea problema a societatii moderne este aceea a timpului pe care il aloca parintii pentru a se juca cu propriul copil si nu e niciun secret ca de multe ori ajungem la compromisul de a-i pune copilului o tableta/telefon in fata in detrimentul petrecerii a ceva timp de calitate, creand si spunand povesti, descoperind impreuna o jucarie noua, dezvoltand si antrenand o anumita abilitate noua„, spune Alina Fusea de la livadacujucarii.ro.

Alina spune ca a citit foarte multe despre faptul ca modul in care interactionam si ne jucam cu copiii in primii lor ani de viata poate contribui in mod definitoriu la dezvoltarea cognitiva si emotionala sanatoasa a adolescentului si adultului de mai tarziu.

„Din acest motiv, acordam o importanta aparte includerii in oferta noastra de jucarii de calitate la un pret cat mai corect. La inceput, am inclus 3-4 branduri in oferta noastra, am incercat sa aducem branduri noi, mai putin cunoscute in Romania, cum ar fi VIGA, un brand de foarte buna calitate pe care noi l-am adus prima oara in Romania in 2016 si incercam sa diversificam continuu oferta de produse”, spune Alina Fusea.

Alina a adus pe site-ul sau multe jucarii Montessori, atat de apreciate de parinti si copii.

Educatia Montessori este imbratisata de tot mai multi parinti, intrucat in cadrul acesteia accentul este pus pe transformarea copilului intr-o fiinta adulta completa, confortabila cu sine, adaptabila, dar cu personalitate si vointa proprie.

Prin abordarea Montessori, copiii sunt incurajati sa descopere, sa experimenteze, fara sa li se prezinte conceptele si sa li se inoculeze, aducand o contributie deosebita in procesul natural al dezvoltarii fiintei umane, fara a forta sau a-l suprastimula pe cel mic. 

In acest sens, noi propunem in Livada cu jucarii variante prin care copilul sa faca usor cunostiinta cu lumea reala, deprinzand anumite abilitati, dezvoltandu-si astfel creativitatea si imaginatia.

Alina spune ca un top al celor mai comandate categorii de jucarii ar fi: centrele si cuburile de activitati, seturile cu cuburi de construit , calendarele magnetice care ii familiarizeaza pe copii cu anotimpurile, lunile anului, zilele saptamanii, fenomenele meteorologice, jucariile cu incuietori ( copiii sunt fascinati de incuietori si le place sa incuie si descuie fiecare lacat/cheita/incuietoare), seturile cu masinute care ii ajuta sa inteleaga mai bine relatia cauza-efect .

Unele dintre cele mai cumparate jucarii de pe site sunt cele de logica. Alina ne explica cum ii ajuta pe copii sa se dezvolte jucariile educative: „In categoria jucarii educative avem jocuri matematice, de sortare, de logica si lingvistice. Jocuri care ii ajuta fix pe aceste arii privind numerele, cuvintele, concepte de tip cauza-efect, jocuri care le dezvolta limbajul, creativitatea, gandirea. Tot in aceasta categorie intra, spre exemplu, si calendarele Advent, dedicate perioadei Craciunului, calendar in jurul caruia se pot crea povesti foarte frumoase, iar intreaga familiei intra in atmosfera sarbatorilor de iarna”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here