Tu cat stai cu bebe in concediu de maternitate? Ce impact are statul (prea mult) acasa asupra mamelor

1575

Mai am un pic si fac un an de cand sunt cu bebe acasa. Si mai stau cel putin inca 6 luni. Recunosc, nu mi-a fost deloc usor. In iarna chiar simteam ca o iau un pic razna. Bebe mic, stres, probleme de proaspata mamica – alaptat, lipsa somn etc, toate combinate cu vreme urata, frig, viata sociala spre zero… Rezultatul? Un moral la pamant.

Nu ma astept sa empatizeze toata lumea cu mine, pentru ca stiu ca oamenii sunt diferiti. Unii nu au nevoie de atata socializare, iesit in oras, activitati. Cateodata ma simt prost pentru faptul ca… ma simt prost. Daca pun pe foaie ce imi lipseste concret sau ce ma nemultumeste, poate nu suna asa rau. Dar te pui cu psihicul omului?

Am doua bunici care ma ajuta si ele cum pot, stau la curte, ies mereu cu bebe pe afara, vara e plin de copii pe strazi. Vara e bine, nu ma plang. Dar iarna imi vine sa ma urc pe pereti.

Sunt mamici care, chiar daca stau acasa, ies poate mai mult, insotite de bebe, si nu se plictisesc. Pe mine sincer nu m-a atras ideea de a merge in parculetul din Chiajna sa socializez cu bonele sau bunicile care sunt cu copilasii dimineata. Asa ca in timpul saptamanii am stat mai mult singura.

Indiferent ca esti cu bebe sau nu, statul prea mult acasa poate avea un impact negativ asupra moralului oricui. “Imi venea efectiv sa ma arunc de la balcon prin iarna”, mi-a marturisit un prieten, dupa ce i-am spus of-ul meu.

El lucreaza de ceva vreme de acasa si, ca si mine, duce lipsa de socializare, de colegi, de prieteni, de facut si altceva. Iti umbla mintea aiurea, te gandesti la vrute si nevrute, ai timp sa iti faci fel de fel de scenarii in cap.

Sunt si mamici pentru care anul sau cei doi ani trec imediat, care nu isi fac astfel de probleme. Fiecare cu piticii lui de pe creier. Desi nu sunt genul workaholic, recunosc ca imi lipseste jobul si interactiunea cu oamenii.

Imi doresc sa stau 2 ani cu bebe, dar sincer nu stiu daca mai rezist inca o iarna acasa. Bine, cred ca situatia va fi un pic diferita. Una e sa ai un bebe de 3-4 luni, alta e sa ai un copilas de un an si trei, patru luni. Ramane de vazut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here