A ajuns la 116 kg in sarcina, dar acum e mai slaba ca in adolescenta. Cum a reusit Claudia sa revina la silueta din liceu

1470

Pe Claudia Grumazescu o cunosc din scoala generala, eram prietene bune, insa nu am mai vazut-o de cand am inceput liceul. Sa fie vreo 20 de ani… Noroc cu Facebook-ul, care a readus-o din nou in viata mea. De 14 ani, Claudia locuieste in Spania, in Girona, alaturi de sotul ei si de cei doi baieti (12 si 5 ani).

A calatorit mult in timpul asta, datorita jobului sotului, insa spune ca cel mai mult ii place in Spania. A avut sansa sa locuiasca o vreme si in Stalele Unite, in timpul celei de-a doua sarcini: alimentatia de tip american a dus-o la 116 kilograme. Insa s-a ambitionat si acum are, din nou, silueta din adolescenta.

De la 72 kg in mod normal la 90 dupa a doua nastere

“La 1.80 m, greutatea mea a fost mereu intre 72-83 kg, in functie de anotimp, stres etc. La prima sarcina am ajuns la 115 kg si am coborat la 77 fara sa imi dau seama, pot sa zic ca aproape de pe o zi pe alta. In a doua sarcina am ajuns la 116 kg si am slabit la 90 cu destul de mult efort”, isi aduce aminte Claudia.

Mamica crede ca stilul de viata diferit din cele doua sarcini i-a influentat greutatea. “La prima sarcina eram in Spania: mergeam mult pe jos si mancam normal, insa cea de-a doua m-a prins in Statele Unite. Acolo aveam un stil de viata sedentar, un mergeam deloc pe strazi, pentru ca mi se parea periculos. Eu mancam cat se poate de sanatos pentru ce tip de mancare imi oferea SUA”, spune Claudia.

„Am crezut ca mor cand am vazut afisat pe cantar 97 kg”

Un moment stanjenitor de la shopping a trezit-o la realitate. Cand un te cuprinde nicio haina in cabina de probe, trebuie sa iei masuri urgent. “Intr-o zi m-am dus cu o colega sa imi cumpra haine pentru petrecerea de sfarsit de an de la job si un intra pe mine nicio haina din magazin. Prietena mea, Nico, careia tin sa ii multumesc pentru ca mi-a deschis ochi, m-a intrebat de cat timp un m-am mai cantarit. Eu eram convinsa ca am 90 de kg. Am mers sa imi cumpar un cantar si cand m-am urcat pe el SOC: aveam 97 kg!”, spune mamica.

“Am crezut ca mor cand am vazut 97 pe afisaj. Trebuia sa iau masuri urgent. Am inceput sa mananc ultra, mega sanatos, fara dulciuri, cafea fara zahar, salate, carne la gratar, branza slaba, iaurturi 0 etc… Doar ca mi sa facut rau la serviciu si a trebuit sa ma duca cu ambulanta, ca altfel se pare ca intram in coma diabetica”, spune Claudia.

Mersul pe jos face minuni: 10 km zilnic

Dupa un asemenea rezultat, Claudia a cautat metode mai sanatoase de a slabi. A gasit pe youtube cu tutoriale in care cei care au slabit laudau mersul pe jos 30 de minute, insotit de dieta. Claudia si-a propus sa mearga pe jos o ora, fara prea mari restrictii alimentare.

“Pot sa te asigur ca s-a cunoscut din prima zi. In prima luna am slabit mult, 6-8 kg. Restul, pana la 71, le-am dat jos mai lent, in 10 luni. Au fost luni in care am slabit 1 -2 kg, au fost luni in care nu am slabit deloc sau in care am dat jos 3-4. Important e ca eu merg pe jos 10 km de luni pana luni. Mananc tot ce am pofta in limita bunului simt “, povesteste Claudia.

Claudia locuieste in prezent in Girona, dupa ce a trecut prin Madrid, Zaragoza si Vigo. Spune ca in Spania mamicile au numai 4 luni concediu de maternitate si multe sunt nevoite sa ii dea inca de la varsta asta pe copii la cresa.

150 de euro pe luna pentru abonament la o clinica privata, pentru intreaga familie

Desi este multumita de sistemul de sanatate oferit de stat, Claudia prefera serviciile unei clinici private pentru ea si familia ei: plateste 150 de euro pe luna abonament pentru doi adulti si doi copii.

“Prefer sistemul privat pentru ca se cunoaste foarte mult diferenta la programari. La privat, poti face analizele de pe o zi pe alta, in vreme ce la Stat trebuie sa astepti doua saptamani. Prefer sa platesc linistea mea si consider ca e o suma bine investita”, spune Claudia, care insa a nascut la un spital de stat in Spania.

“Sistemul de sanatate e foarte simple: daca esti rezident legal, ai dreptul la medic. Inainte avea dreptul oricine ajungea pe aici, dar au schimbat pentru ca lumea profita. Veneau multi straini sa se opereze gratis”, spune mamica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here