Mamele deranjate de oricine si orice. Chiar nu putem fi un pic mai tolerante?

1349

Privire ucigatoare, sprancene ridicate, ochi dati peste cap, sunete de exasperare, eventual si cu telefonul in mana ca sa faca si o reclamatie- astea sunt caracteristicile mamei deranjate de orice, preocupata mai mult de ce fac copiii altora decat ai ei. Atata ne uitam in ograda altora incat uneori nu mai bagam de seama problemele noastre.

M-a enervat la maxim zilele trecute postarea unei mamici extrem de deranjata de faptul ca un copil isi facea ziua in parculetul dintre blocuri si, vezi Doamne, cativa copii mancau tort acolo, de fata cu ceilalti aflati in parc. Si, pe langa asta, intrebarea “de unde si pana unde moda asta cu mancatul in parc?” Pe bune, alte probleme importante nu mai avem?

Ce e atat de deranjat ca niste copii isi serbeaza ziua afara, in parc? Mi-a povestit cineva ca in Parma, de exemplu, parcurile sunt amenajate special cu masute, unde copiii isi serbeaza adesea zilele de nastere.

Nu toata lumea isi permite sa faca ziua copilului la locul de joaca, unde costa cel putin 500 de lei, plus ca mai pui si un suc, o cafea, o pizza pentru parinti… Eu am norocul ca stau la curte si copiii sunt nascuti in august, respectiv septembrie, cand e vremea tocmai buna pentru un garden party.

Oricum, sa te superi asa de tare ca niste copii mananca tort si beau suc in parculet incat sa te gandesti sa chemi politia, asa cum voia sa faca mamica, mi se pare deplasat.

Si mai avea si alta suparare – si anume ce unele mamici sau bunici le dau copiilor pranzul in parc. Pe bune?! Asta e o problema? Si ce daca le dau copiilor sa manance acolo? Poate acasa un vor, stiti si voi cat de greu accepta unii copii mancarea, ca ii alergam prin casa pentru fiecare inghititura.

Oooof, pe bune, ne legam de orice. Stiu ca multe mamici stramba din nas cand vad copii cu stixuri, pufuleti sau alte gustari de genul prin parc. Nah, nici mie nu imi convenea cand era Andrei mai mic, mucii pana la gura, ca plangea dupa inghetata celorlalti copii din parc. Aia e, nu e asa mare tragedie. Cine sunt eu sa interzic inghetata in parc? Sau pufuletii? Pufuletii oricum un i-as interzice niciodata, pentru ca eu sunt cel mai mare fan 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here