Marea despartire. Revenirea la job dupa concediul de maternitate: o drama sau o schimbare binevenita?

1990

Sunt mamici pentru care despartirea de bebelus, dupa ce au stat non stop cu el timp de un an sau doi, este o adevarata drama. Nici pentru copil nu cred ca este mai usor. La urma urmei, mama era, pana atunci, tot universul lui. Unele mamici intra chiar in depresie cand se intorc la job, citesc carti despre cum sa depaseasca situatia, cum sa il faca pe bebe sa inteleaga ca nu l-au abandonat. Plang ele mai mult decat bebelusul atunci cand se despart

Apoi sunt mamicile pentru care intoarcerea la job dupa concediul de crestere a copilului e ca o gura de aer proaspat. Nu le condamn, eu am fost si voi fi una dintre ele. Simteam nevoia sa ies din bula mea, sa vad si alti oameni, sa interactionez cu ei, sa fac ceva diferit. “Nu-i asa ca e ca in vacanta la job?”, m-a intrebat atunci seful meu. Mai in gluma, mai in serios, mie mi-a prins bine.

Cand am prea mult timp la dispozitie, cand nu fac mare lucru, cand ma omoara rutina, mintea mea ajunge sa o ia razna uneori. Ce-i drept, am si un job destul de cool si imi face placere sa merg acolo. Lucrez la un site de lifestyle feminin si scriu despre vedete, diete, ultimele tendinte in moda etc. Culmea e ca dintre toate colegele mele de la online, trei sunt in concediu de maternitate 🙂 Glumeam intre noi ca avem cel mai fertil departament :))

Citeste si: Tu cat stai cu bebe in concediu de maternitate? Ce impact are statul (prea mult) acasa asupra mamelor

Am deja un an de cand stau acasa si probabil voi mai sta inca 6 luni. Nu vad intoarcerea la job ca pe o drama, mai ales daca stiu ca il las pe bebe pe maini bune. Andrei a fost ingrijit de buni de la un an la doi ani, apoi a mers la gradinita. Daca buni va fi aici si va sta si cu bebe, nu am nici cea mai mica remuscare.

Mi-e dor de cafeaua bauta cu colegele la birou, de cartile pe care le citeam pe nerasuflate la metrou, de glumele noastre “interne” mai bune sau mai putin bune :)) Deci, sincer, astept cu un oarecare entuziasm revenirea mea pe campul muncii 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here