Parculetul de langa casa, plin de coji de seminte, cioburi, mucuri de tigara si pipi de caine

331

Parcul este locul nostru preferat de iesit, mai ales de cand a aparut si bebe Edy in viata noastra. Daca in weekend mergem cu totii in parcurile mari – Mogosoaia, Moghioros, Herastrau etc, care sunt foarte bine ingrijite, in timpul saptamanii ma duc cu bebe in parculetul de langa casa.

Nu mai stiu cat de bine ingrijite sunt parculetele dintre blocuri din oras, dar cel in care merg eu a ajuns un pericol pentru copii, in special pentru bebelusi ca Edy.


In mare, este chiar un parculet frumos, aerisit, dar din pacate lasat asa, de izbeliste.  Nu are decat 4 ani de cand a fost facut, dar deja s-a deteriorat, majoritatea accesoriilor de joaca fiind din lemn. Nu se zbate nimeni sa le repare, probabil asteapta alegerile sau ceva de genul.

Accesorii de joaca stricate, coji de seminte si mucuri de tigara peste tot

Parculetul din apropiere de Mega Image Chiajna este locul in care mi-am crescut primul copil si acum este si randul lui Edy sa se joace acolo. Daca la Andrei totul era nou nout si iti era mai mare dragul sa mergi acolo, acum vezi pericole la tot pasul. Cuie iesite, sarme ruginite, scanduri rupte.

Nici la capitolul curatenie nu sta grozav, dar aici e si vina adolescentilor care vin acolo dupa scoala: lasa coji de seminte, sticle si mucuri de tigara. Dar nici unii parinti nu sunt mai breji: sparg seminte si scuipa cojile pe jos in vreme ce isi supravegheaza copiii. Bebe e fascinat de mucurile de tigara si de cojile de seminte pe care le gaseste pe jos si daca nu sunt atenta le baga imediat in gura.

Catei care fac pipi peste tot in locul de joaca

Pana saptamana asta, recunosc, nici macar nu mi-am pus problema prezentei cainilor in locurile de joaca pentru copii amenajate in parcuri. Adica, la urma urmei, mi se pare normal ca o mamica sa poate iesi in parc si cu catelul, si cu copiii.

Dar saptamana asta am vazut o mamica disperata in parc care alerga dupa un barbat al carui catel facea pipi peste tot pe unde se jucau copiii. Efectiv luase tot parcul la rand si nu ratase niciun locusor. Mamica i-a facut observatie de vreo trei ori, dar barbatul nici macar nu a bagat-o in seama. Mi-a si povestit de ce este atat de afectata. Aparent fetita ei se luptase o luna de zile sa scape de un fel de micoza la picior, despre care medicul dermatolog i-a spus ca e luata cumva in urma unei cazaturi in pipi sau urme de fecale de caine. Nu zic ca e adevarat sau nu, doar va spun ce mi-a spus ea.

Oricum, desi sunt de acord cu prezenta cateilor in parc, nici mie nu mi-a picat bine. Bebe efectiv linge peste tot 🙁 Nu il las, normal, dar imi mai scapa. Linge si toboganul, si leaganul. Daca nu sunt atenta, si asfaltul 🙁

Oricum, pentru ca nu exista paza, fiecare face ce vrea in parculet. Bine, nici ca in parcul Moghioros unde nu ai voie sa faci nimic. Am fost de curand acolo si sunt semne de interzis peste tot. Acolo cainii nu au voie in iarba, deci exclus in locurile de joaca. Nu ai voie sa te urci cu picioarele pe banci… si multe alte interdictii. Ele sunt justificate, dar la urma urmei sunt copii… si bucuria lor e sa escaladeze in picoare bancile alea din zona „amfiteatru” :))

La voi in parculet este curat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here