Spalatul pe cap al copiilor, un moment desprins din filmele de groaza

330

Lacrimile curg siroaie, urletele sunt incontrolabile, copilul se zbate in toate directiile. „Nuuuuu! Nu mai vreaaau! Nuuuuu!” Zici ca o mare tragedie s-a abatut asupra noastra. Dar nu, este doar seara in care ne spalam pe cap.

Ma ia groaza numai cand ma gandesc ca am ajuns in acel moment al saptamanii. Zic moment, pentru ca la cat de rau fac amandoi nici nu se pune problema sa ii spal de mai multe ori pe saptamana. Mai ales acum, de cand s-a racit vremea.

Daca pana acum vreo luna aveam unul singur care facea ca toate visele urate cand venea vremea spalatului pe cap, acum si bebe a intrat in clubul anti baita pe cap. Deja stie cum stau lucrurile si numai cand simte un pic de apa pe par incepe “festivalul urletelor”. Sa nu mai zic cand ajunge apa la ochi…

As putea, ce-i drept, sa incerc la bebe o protectie de spalat pe cap. Stiti, “palaria” aia de plastic care se pune pe cap ca sa nu ii mai intre apa in ochi. E si asta o varianta, pana la urma…

Ca sa nu mai zic ca amandoi copiii urasc si uscatorul de par la fel de tare ca si spalatul pe cap. Bebe numai cand aude zgomotul facut de foehn se sperie ingrizitor, deci dupa o baie in urlete, urmeaza actul final la uscat pe cap. Odata a inceput sa planga pentru ca ma uscam EU pe cap!

Sincer, nici nu stiu cum as putea rezolva situatia in cazul lui bebe. La un an si doua luni nu intelege multe si nici nu am ce sa ii explic. De abia – de abia am scos-o la capat cu Andrei, acum la 5 ani.

Doamne, ce ne-am mai chinuit cu el la spalatul pe cap… in ultimii patru ani. La mare sau la piscina nu are nicio problema sa isi bage capul in apa, sa inoate pe sub apa, sa ii intre apa in ochi. In cada, daca simte un pic de apa la ochi incepe tragedia. I-am spus ca si in cada e la fel ca la piscina. Degeaba. Ba chiar am incercat – NU RADETI  –  sa ii facem baie pe cap cu ochelarii de inot la ochi. Nici asta nu a functionat.

Singurul lucru pe care il accepta este un prosop pe care si-l tine el singur la ochi atunci cand ii torn apa in cap. Dar si asa mai scapa cate un firicel de apa spre ochi si sa vezi atunci circ 🙂

Daca aveti metode de succes de spalat copiii pe cap… please share 🙂

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here