Grupurile de mamici de pe Facebook nu tin loc de medic. Cum isi pun unele mame copiii in pericol

2003

Si eu am mai cerut pareri pe grupurile de mamici de pe Facebook, insa cand a fost vorba de o urgenta, nici nu am stat pe ganduri: am mers la medic. Zilele astea a circulat pe Facebook o captura de pe un grup “de naturiste”, sa zicem, care promova terapia cu uleiuri esentiale.

Toate bune si frumoase, numai ca acolo era o mamica care incerca sa isi trateze fetita de trei ani “care a cazut in cap si are o plaga pana la carcasa craniana vizibila”.

Nu a dus-o la medic, desi ea insasi spunea ca, la cinci ore de la cazatura, fetita era ametita si mai pica din picioare. Femeia cauta un ulei “cu care sa restabileasca simtul echilibrului”, in loc sa mearga cu copilul la Urgente. Mesajul este atat de halucinant, incat nu pare real. Tot sper sa fie o farsa sau ceva de genul.

Normal, celelalte mame au indemnat-o sa mearga la doctor, insa nu stiu care este deznodamantul. Sper din tot sufletul ca fetita sa fie bine.

Nu e de glumit cu treburile astea. Grupurile de mamici nu tin loc de medici. Am vazut adesea ca anumite persoane isi permit sa dea sfaturi si recomandari care nu sunt de competenta lor. Grupurile sunt pentru impartasit experiente, pentru recomandari atunci cand tin de domeniul in care suntem calificati. Zilele trecute o mamica ii spunea alteia, cu copil cu febra acasa, cum crede ea ca se fac impachetarile, desi nu era sigura si nici nu facuse vreodata.

Nu putem sa ne jucam cu viata copiilor nostri si sa urmam orice sfaturi gasim pe net. Am vazut ca adminii grupurilor mai incearca sa controleze aspectul asta legat de oferirea de sfaturi medicale de catre persoane neavizate, insa nu poti controla 100%.

Mare grija, mamici. Nu merita riscul.

Cat despre uleiuri si tratamente naturiste, au si ele limitarile lor. Nu zic ca nu or fi bune, dar cand copilul iti cade din picioare… cred ca medicina clasica ii poate salva viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here