Chiar e al doilea copil mai nazdravan? :)

1409

Vrem, nu vrem, uneori mai facem greseala sa comparam copiii intre ei –  care mananca mai bine, care e mai cuminte, care e mai nazdravan. Potrivit unui studiu despre care am citit pe copilul.ro, se pare ca al doilea copil e mai nazdravan decat primul. Chipurile, e demonstrat stiintific :))

Cum adica? Pai, printre explicatiile echipei de cercetatori care a efecutat studiul se numara:

  • Parintii nu mai sunt la fel de stricti si de autoritari cu cel de-al doilea copil, astfel ca acesta isi face de cap 🙂

  • Cel de-al doilea copil se simte intr-o rivalitate cu primul pentru a capta atentia parintilor, asa ca uneori se mai da in stamba 🙂

  • Cel de-al doilea copil copiaza poznele celui mai mare, dar si alte mici rebeliuni: nu vrea sa mearga la culcare la ora stabilita, nu mananca cat trebuie etc.

Eu sunt mama pentru doi de un an si patru luni si deja am inceput sa observ nazdravaniile lui bebe 2. Poate ca si memoria imi joaca un pic feste, insa Edy pare ceva mai poznas decat Andrei. Desi la inceput parea intruchiparea cuminteniei. Ce-i drept, e un copil care nu prea plange decat daca are motiv. Si nici nu face crize (nici Andrei nu a facut si nici nu a fost plangacios).  Daaar deja mi-a mazgalit peretii cu creioane si creta, se suie pe mobila ca si cum ar fi un lucru firesc si, cum spune si studiul, copiaza ce face fratele mai mare. Daca Andrei sare in pat, hop si el face la fel 🙂 E nazdravan, ce sa mai :))

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Jump with joy #christmasmood #jump #kids #funwithkids

O postare distribuită de Doina Goanta (@mamapentrudoi) pe

E haios tare la un an si trei luni. Dar, da, e nazdravan. Nu ar sta o clipa locului, cotrobaie peste tot, isi baga nasul peste tot etc.

Cat despre explicatiile date de cercetatori, pot sa zic ca in cazul meu, doua sunt valabile. Intr-adevar, sunt mai relaxata la al doilea copil decat la primul si ii permit mai multe. Acum sper doar sa nu I se urce la cap 🙂

Si, desi Edy e inca mic, observ ca are tendinta de a-l imita pe Andrei. Ceea ce, pana la urma, este un lucru normal.

Legat la partea cu rivalitatea dintre frati si captarea atentiei parintilor, e prea mic ca sa ma pronunt, dar cred ca lucrul asta este valabil pentru ambii copii, indiferent de varsta. Cat sunt inca mici, vor sa fim alaturi de ei, sa ne jucam cu ei si pentru a ne atrage atentia fac fel de fel de nazdravanii.

CITESTE SI:

La voi cum e: e al doilea copil mai nazdravan?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here