5 lucruri bune si 5 lucruri rele de cand m-am intors la job

1061

A trecut o luna de cand sunt “a working mom” si nu a fost usor deloc. Nu partea legata de job in sine imi da batai de cap, cat efortul de a le face pe amandoua (parenting + job), in conditiile in care intoarcerea mea a coincis cu niste probleme de sanatate ale celui mic. Stiu ca multe dintre voi urmeaza sa se intoarca la serviciu dupa concediul de crestere a copilului, asa ca m-am gandit sa va povestesc cum a fost pentru mine. Cu bune si cu rele, desigur. Sa incepem cu partile bune 🙂

Vezi si: Marea despartire. Revenirea la job dupa concediul de maternitate: o drama sau o schimbare binevenita?

  1. Am “evadat” din zona aia baby all inclusive

Da, sigur, este minunat sa isi cresti copilul, dar dupa doi ani de facut numai asta, simti nevoia de o evadare. Sa te mai ocupi si de altceva, sa iti recapeti un pic din identitatea ta. In ultimii doi ani am fost numai mama si atat. Si acum sunt cam la fel, pentru ca, vreau, nu vreau, tot universul meu se cam invarte in jurul copiilor.

  1. Nu se mai face atata mizerie si dezordine in casa

La mine in casa domnea haosul  – jucarii imprasiate peste tot, o mie de cani si pahare pe masa, pe mobila, oriunde, haine aruncate… Cu ei in casa de dimineata pana seara, nimic nu mai statea la locul lui. Era ditamai munca sa pui toate lucrurile in ordine. In conditiile in care acum parasim toti casa la 9 dimineata si ne intoarcem dupa 18.30, respectiv 19.30, nu se mai face chiar asa dezastru. Fiind si frumos afara, ramanem in curte la joaca sau pe strada, asa ca nu mai avem prea mult timp la dispozitie sa imprastiem jucarii.

  1. Nu mai sunt atat de multe vase de spalat

Un lucru minunat e ca nici nu mai sunt atat de multe vase de spalat. Tone de vase, atatea se strangeau zi de zi. Evident, zilnic bagam cate o masina si mai spalam si eu la mana pe langa. Si tot mai ramaneau in chiuveta. Acum, fiind toata ziua plecati, nu mai e atat de munca. Aleluia!

  1. Socializez

Eu fac urat cand sunt nevorbita 🙂 Si plictisita. Intotdeauna am lucrat in open space, inconjurata de oameni. In general oameni destul de cumunicativi si veseli. Adica ok, muncim, dar trebuie sa ne simtim si bine 🙂 Partea buna e ca dupa doi ani de stat mai mult singura, sunt din nou a “people person” :))

  1. Fac ce imi place

Nu fac munca fizica, scriu articole, mondene in general. Ma distreaza ce fac, deci nu e un chin sa merg la birou.

Desigur ca nu este totul roz. Iata ce nu merge bine:

  1. Mananc prost si haotic (si nu beau apa!)

De cand m-am intors la job, sunt total dezorganizata pe partea de mancare. Evident, de gatit nu mai am timp sa gatesc deloc. Norocul e ca ne ajuta bunicile pe parte culinara. Daca acasa mai gasesc cate ceva decent de mancare, la job zici ca am luat-o razna. Fac cele mai proaste alegeri ever! Intr-o luna de zile am mancat numai porcarii. De la Kfc la pizza, covrigi, chestii de patiserie, paste pline de sos din ala alb gretos, inghetata, numai mizerii… Ca sa nu mai zic ca beau macar o data pe saptamana si cola L Apa prea putina. Am zis ca GATA, de luni incep sa mananc sanatos….Hmmm…

  1. Stau ore in sir pe scaun

Program 10-18:30. De stat pe scaun. Nah, mai fac o pauza, doua, dar tot e mult timp de stat pe scaun.

  1. Nu mai fac sport deloc

Pe langa faptul ca stau ore in sir pe scaun, nu mai fac niciun fel de sport. Din lipsa de timp, nu mi-am mai facut abonament la sala. Deci, conditie fizica ZERO 🙁 Mancat prost, baut cola, sport deloc  – nu faceti ca mine! ME- BAD 🙁

  1. Stau foarte putin timp cu copiii

Cand sa mai am timp si de copii? La birou 10 – 18:30, plus doua ore pe drum, dus-intors.

  1. Sunt foarte stresata

In ultima luna, stresul meu a atins cote alarmante. Intoarcerea la job a coincis cu alergia lui bebe si internarea lui, urmata apoi de o enterocolita horror. Va dati seama ca usor nu mi-a fost. Mi-era frica sa raspund la telefon daca suna vreo bunica… ca cine stie ce veste mai primesc. Sau sa ma intorc seara acasa. Oare a mai facut febra? Oare azi ii gasesc sanatosi? E stresant sa fii working mom 🙂 Imi era efectiv rau din punct de vedere fizic din cauza stresului: am avut zile in care nu puteam manca… iar mie nu mi se intampla niciodata asta…  Anul asta a fost pentru prima oara in viata mea cand am experimentat starea de rau fizica din cauza stresului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here