Jocul Brawl Stars, obsesia copiilor si exasperarea parintilor. Motivul pentru care am ascuns din nou tableta

138

Mai nou, copiii nu se mai saluta cu “Buna, ce mai faci?”, ci cu “Tu cate trofee ai la Brawl Stars?”. Nu e gluma, e pe bune! La 6 ani, Andrei e obsedat de jocul asta. Prietenii lui la fel. Toti il au instalat pe tablete si joaca atata timp cat ii lasa parintii. Iar atunci cand ies afara vorbesc tot despre Brawl Stars sau se joaca de-a “Brawl Stars in viata reala”. Doaaaaamne fereste!

“Oaaau, il ai pe Leon?” Mi-aduc si acum aminte de uimirea de pe chipul tuturor copiilor cand Andrei le-a spus ca i-a picat browlerul Leon, care e … “legendar”. El era asa mandru, iar celorlalti nu le venea sa creada. A trebuit sa le arate pe tableta ca e adevarat.  Nu stiti despre ce vorbesc? Intrebati-va copiii 🙂 Ei stiu sigur! Ce credeti ca se intampla in jocul asta? Se impusca la greu!

Citeste si: Efectele tabletei, smartphone-ului si tv-ului asupra copiilor. La cate ore ar trebui limitat accesul lor la ele (sfatul psihologului Diana Dumitriu)

Nu stiu ce le face jocul asta, dar bine in niciun caz. Andrei nu mai voia sa iasa afara la copii ca sa joace Brawl Stars. Cand venea seara acasa, de la after school, primul lucru care ma intreba era daca poate sa stea pe tableta. Aveam regula de maxim o ora pe zi, dar mereu se lasa cu plansete si vaicareli ca mai vrea. Jocul asta mai mult il supara decat il bucura. Ieri a fost prima zi, dupa multa vreme, in care nu i-am mai dat tableta. “S-a stricat cand ai scapat-o din mana”, i-am spus. Doaaamne, ce zi linistita am avut! Tableta aia provoaca numai probleme, pe cuvant!

Eu nu sunt impotriva tabletei, il las sa se uite, dar in ultimele doua luni tableta insemna doar Brawl Stars. Intr-o vreme se mai uita pe filmulete la Youtube, mai varia si el, acum acelasi joc intr-una. O vecina i l-a dezinstalat fetitei de pe tableta, din acelasi motiv. Copiii de la noi de pe strada, care au vreo 9-10 ani, il joaca si ei. Uneori ies cu tabletele sau telefoanele afara si fac treaba asta. Copiii de pe strada vecina, prietenii lui Andrei, care au cam aceeasi varsta cu el, sunt si ei pasionati. Ne-bu-ni-eeeeeeeee! Am vazut ca pe Olx se vand profile cu mii de trofee, pentru cine vrea sa cumpere asa ceva :))

Ai vostri joaca Brawl Stars?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here