“Arati bine pentru varsta ta!” si “Arati bine pentru doi copii” – complimentele mele “preferate”

1549

Ai peste 30 de ani? Poti deja sa iti faci planuri de pensionare, pentru ca exact asa te vad colegii din generatia 20+. Mai ai si copii? Pfooa, deja in ochii lor esti aceasta “tanti” gospodina, care face supica pentru copilasi si da cu aspiratorul.

Niciodata nu am resimtit mai tare decat acum aceasta “gaura” intre generatii. Intotdeauna am lucrat cu oameni de varste diferite si am experimentat cum este din ambele tabere. Nu-mi amintesc sa ii fi considerat “expirati” pe colegii mai in varsta ca mine, cand aveam si eu 20. La 37 de ani eu nu ma consider “batrana”, dar cred ca pentru multi sunt un fel de t-rex 🙂

30 plus  – o barera psihologica

Cand ai 30 plus, la care se mai adauga si copii, nu poti sa arati bine si atat. Arati doar bine “pentru varsta ta”. Sau “pentru doi copii”.

Discutii legate de varsta apar des la mine la job, pentru ca, DA, sunt doua tabere: 20 plus si 30 plus. Chiar zilele trecute un coleg ne povestea despre verisoara lui superba, pe care ar vrea sa o lanseze in televiziune.

“    –  Bai, e super frumoasa vara-mea. Arata super bine pentru varsta ei!”

     – Dar cati ani are vara-ta?

     – 30… “

Soc si groaza 🙂

Si inca o intamplare elocventa pentru a intelege cum ne privesc cei de 20-si-un-pic. In toamna am fost in team building. Dupa ce ne terminam activitatile specifice, seara aveam … chef si voie buna 🙂 Dans, muzica, stiti voi. Am stat pana la vreo patru dimineata, alaturi de colegele 30 plus si cativa “tinerei”. Cand sa plecam la somn, unul dintre ei vine la noi si ne zice:

– Oau! Sincer, nu ma asteptam! Chiar nu credeam ca o sa rezistati pana la ora asta. Sunt impresionat. Sunteti… GENERATIA DE AUR!

Ne uitam la el cu soc si groaza 🙂 Pe buuune? Oamenii astia cred ca dupa 30 de ani te bagi in pat la 10 seara? (Bine, nu le spuneti, eu ma bag acum pe la 9 de cand incepe Andrei scoala de dimineata! 🙂 ) Ce naiba sa mai zici? Degeaba 40 is the new 30, degeaba age is just a number, degeaba femeile de 50 de ani arata de 40… atunci cand lumea iti afla varsta, te eticheteaza. Nu vreau sa stiu ce va fi peste trei ani 🙂 La 40 plus!

Citeste si: Cu bebelus la peste 35 de ani. O fi bine, o fi rau?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here