Grupurile de mamici de pe Facebook – un adevarat camp de lupta. De unde atata incrancenare?

2428

Ca orice mama in era Facebook, fac parte din mai multe grupuri de mamici. Din unele am iesit pentru ca pur si simplu nu mai suportam ura si inversunarea de acolo. Ce-i drept, de-a lungul timpului, mai ales in primul an, am aflat multe lucruri utile si am cerut si eu sfaturi de cateva ori.
Insa se ajunge la niste discutii si la niste jigniri greu de imaginat. Doamne fereste sa fii o mama care nu isi alapteaza copilul. Pai de ce nu il alaptezi? Desigur pentru ca nu vrei, nu iti pasa de copilul tau, nu te-ai straduit suficient, iti intoxici copilul cu lapte praf. Unele dintre mamicile pro alaptare duc lucrurile la extrem si ajung sa faca niste afirmatii de-a dreptul jignitoare.

Te-ai lasat de alaptat dupa un an? Egoisto!

Doamne fereste sa il hranesti pe bebelus cu borcanele din comert. Otrava! De zahar nici nu mai zic, ar trebui sa vina autoritatile sa ti-l ia.

De la o banala intrebare nevinovata, se ajunge la niste jigniri, acuzatii si cuvinte dure greu de suportat. Zilele trecute o mamica postase un anunt prin care spunea ca are nevoie de bona pentru weekend. Ce a urmat e de neimaginat. In loc sa primeasca recomandari, a inceput sa fie jignita ca „ce ii trebuie bona in weekend”, „de ce nu sta ea cu copilul” etc.

Le admir pe mamele care isi alapteaza copiii pana cand vor ei, care ii hranesc numai bio, care nu le dau zahar. Dar nu toate putem face asta sau poate nu vrem. E alegerea noastra. Nu trebuie sa aruncati cu pietre in noi in piata publica.

Ma rog, asta e un aspect neplacut al acestor grupuri, insa sunt si admini care au grija pe cat pot sa nu mai degenereze discutiile. Ele sunt foarte utile si chiar am unul, doua pe care le urmaresc frecvent.

N-am intrebat decat lucruri punctuale si nu am intrat niciodata in controverse. Lucrurile degenereaza atat de usor incat nici nu merita sa iti bati capul. Important este sa nu pui la suflet, desi cand esti proapata mamica parca orice lucru te afecteaza.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here