Muzeul Aviatiei din Bucuresti, o vizita cu bune si rele

10165

In multele weekend-uri in care nu iesim din Bucuresti (ma rog, Chiajna :)) ne punem problema unde am putea merge cu Andrei astfel incat sa il si distreze, sa faca si putina miscare in aer liber si eventual sa ni se para interesant si noua, parintilor. Pentru ca la ferma Cocosu Rosu si Mogosoaia am tot fost, iar padurea Comana era prea departe, intr-una din primele zile de weekend cu vreme buna din vara asta am vizitat Muzeul Aviatiei din Bucuresti.

CITESTE SI: Ferma Cocosul Rosu: o zi de distractie cu copiii “ca la tara”

Muzeul Aviatiei: cum ajungi si cat costa intrarea

Nu mai mersesem niciunul dintre noi acolo, iar parerile pe care le auzisem despre el erau impartite. Am zis sa incercam totusi pe pielea noastra. Muzeul Aviatiei se afla oarecum ascuns prin zona Promenada Mall, adresa exacta fiind Fabrica de Glucoza nr 2-4. Va va duce Waze-ul fara probleme in caz ca nu cunoasteti bine zona, noi asa am facut.

Pretul unui bilet pentru adulti este 10 ron, Andrei a avut accesul gratuit.

Muzeul Aviatiei: ce avioane sunt expuse

Muzeul e impartit in doua mari spatii, unul outdoor si unul indoor. Afara, intr-un spatiu plin de verdeata, sunt amplasate cateva mitraliere antiaeriene, elicoptere si avioane. Sunt cateva zeci de exponate, de la aparate de zbor agricole la unele de razboi. Eu nu ma pricep aproape deloc la avioane si mi-ar fi folosit foarte tare sa fie scrise in dreptul fiecaruia dintre exponate informatii despre ele. Asa am fi stiut sa explicam mai multe celui mic, in conditiile in care in timpul vizitei nu a venit niciun angajat al muzeului sa ne explice ce si cum. Stim ca nu e tocmai frumos, insa noi am profitat de aceasta libertate si am mai pus uneori mana pe exponate, plus ca am facut cate poze am vrut. Cei de la poarta ne-au zis ca e o taxa de aparat foto, insa cu telefonul putem face oricate fotografii vrem.

Marea majoritate a avioanelor si elicopterelor sunt modele vechi (cele mai nou am inteles ca au fost fabricate in anii ’70) si aflate intr-o stare destul de proasta. Va asigur insa ca cei mici nu pun la suflet toate aceste lucruri si se bucura sa vada de atat de aproape avioane in marime naturala. Andrei ne-a asaltat cu intrebari de genul: dar la asta unde sta pilotul, dar asta de ce are doua motoare, dar si cu clasicul “care e cel mai mare?”.

Muzeul Aviatiei: ce poti vedea in hambare

Inauntru e organizata o expozitie pe ideea de istorie a aviatiei, atat romanesti cat si straine. In primul hangar e despre aviatia de pana in 1950, iar in al doilea sunt exponate din anii ’60 si ’70. Nu stiu exact de ce exact, mie si sotului ni s-a parut orientat mai mult pe modele rusesti de avioane. Aici, exponatele sunt intr-o stare mai buna, insa lumina slaba si faptul ca in unele situatii nu te puteai apropia prea mult de ele a facut sa nu fie atat de interesant ca afara.

La iesire, Andrei s-a bucurat ca l-am lasat sa “calareasca” niste tunuri si mitraliere antiaeriene (sper ca asa se numesc :)) lucru care se pare ca i-a placut cel mai mult din aceasta scurta excursie.

Una peste alta, muzeul e interesant pentru copii, insa e clar ca sunt multe lucruri de imbunatatit. Sigur o sa mai mergem cu Andrei cand va avea 8-10 ani si va intelege mai multe despre avioane si istoria aviatiei. E nevoie de mai multe explicatii, de mai multa interactivitate pentru ca altfel e foarte usor sa te duci cu gandul la paragina. Speram sa reziste pana atunci, pentru ca inteleg ca sunt niste mari interese imobiliare pentru zona aia.

Daca vreti sa ne cunoastem mai bine, ma puteti urmari si pe pagina de INSTAGRAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here